Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmmwe3e

od kiedy dziecku nei trzeba zakladac czapki

Polecane posty

Gość hmmmmmwe3e

syn ma 1,5 miesiaca chcialam sie zapytac czy moge mu jak jest cieplo zalozyc czapke z daszkiem czy musi miec czapke co zakrywa uszka zeby go nei owialo bo boje sie ze moze dostac zapalenia uszów

zapalenie uszu to choroba bakteryjna nie mająca niz wspolnego z noszeniem czy te z nie czapki.

Moja od urodzenia nie nosiła czapki jak jeździła w gondoli, dopiero na zimę, ewentualnie jak ją wyciągałam z wózka to zakładałam taką normalną

Gość BALBIBNA
ja tam mojemu dwulatkowi ciagle zakladam czapke Wieje mocno,pogoda niepewna i ziemia sie jeszcze mocno nie nagrzala Nie ma co wariowac Zdejme mu czapke i co? choroba zatok gotowa

Gość mienta mientowa
ja tez zakladam czapke Nie welniana,ale taka srednia Wole dmuchac na zimne a nie przeziebiac maluchowi uszy..

nie mam słów na matki któe nie mają pojecia i piszą o tym przeziebianiu uszu i zapaleniu uszÓW :D

Jak jestem z moją gdzieś gdzie mocno wieje to kaptur, tylko sporadycznie zakładam czapkę ( jak nie ma kaptura). Czasem jak nie ma słoneczka a jest gorąco to zakładam opaskę na uszka jak jest wiatr, a jak grzeje słonko i wieje mocno to chustkę. Ale zazwyczaj unikamy takiego mocnego pełnego słońca i młoda bez czapki jest najczęściej. Nigdy nie miała nic z uszami

Gość jak kiedyś pytałam
laryngologa jak mała miała ok 2 miesięcy i powiedział że czapka raczej na słońce lub jak są mrozy lub ardzo silne wiatry, a tak normalnie to nie trzeba. Moje dzieci czapki nosiły tylko zimą a letem co najwyżj chustki na głowach od słońca

no i lekarz miał racje a te bzdury o zapaleniu uszu to jakiś mit prześladowczy ciągnący sie latami:O

Gość jak kiedyś pytałam
a wiecie czego jeszcze nie potrafię zrozumieć dlaczego w domach młode mamusie trzymaja dzieciaczki w czapkach, szwagierki synek ma 6 miesięcy a nadal w domu w czapce bawełnianej, moje dzieciaki nigdy nawet po kąpieli nie miały czapek zakładanych

nawet noworodkowi można nie zakłądać czapki wiosną tylko powinien mieć przykryte ciemiączko w razie zimna lub upału

Gość hmmmmmwe3e
wiecie co moze jestem glupia ale moi rodzice mi mowia ze dziecko jak wieje wiatr a nie am czapki to moze dostac zapalenia uszów dlatego chcialam sie was zapytac awy to od razu mnie krytykujecie takie wlasnie sa tutaj kobiety an tym forum ze od rau krytykuja nie mozna sie niczego spytac bo od razu sie smieja dziekuje za odpowiedz normalnym mama

Gość jdbgjsdbjdsk
hmmmmmwe3e - to Ty masz racje Moja mama mi opowiadała, że kiedyś byla ze mną u koleżanki jak miałam 3m-ce i były otwarte 2 okna i był MAŁY przeciąg. Siedziała tak mama ze mną w tym przeciągu może 5 minut bo wstydzila sie tej koleżance powiedziec zeby zamkneła okna :o taka ciemnota :D hehe i mialam zapalenie uszu czy jak to się fachowo nazywa? Dostawałam nawet zastrzyki !! .....wiec moje dziecko czapke nosi a ma pół roku i zawsze mu naciągam na uszy jak się zsunie!

Gość to już nawet nie chodzi
o zapalenie uszu ale jaki jest sens niezakładania tak maleńkiemu dziecku czapki (bawełnianej, lekkiej)???? Przecież 1,5 miesięczne dziecko raczej śpi w wózku a nie biega na spacerkach więc nie jest mu tak gorąco jak nam. Główkę ma często łysą (no chyba że któreś ma bujną fryzurę) a teraz taka pora że nie ma znów takich olbrzymich upałów a i wieje mocno czasem. Moja córcia ma 2,5 miesiąca i na spacerach ZAWSZE ma czapeczkę.

Gość hmmmmmwe3e
moj syn ma rok i 5 miesiecy