Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JESTTTEM

w zyciu nie uwiezze ze przecietny polak zarabia 3 tys zl

Polecane posty

w Warszawie mediana zarobków wynosi 4400, więc chyba nie tak źle.

Gość Devils Advocate
ja zarabiam 7 tys , pracują w kancelarii, wystarcza mi na utrzymanie mnie i mojej dziewczyny choć nie zaprzeczę że nie jest to jeszcze tak zwany poziom.

Gość a wynajem pokoju w warszawie
kosztuje 1500

\"Marcus Fenix Niestety mamy pie**olony kapitalizm\" Bzdura. Po 1989 roku zaaplikowano nam kompletny pokurcz ustrojowy z etykietką \"kapitalizm\", który tak naprawdę jest zespoleniem najgorszych cech socjalizmu (wysokie podatki, horrendalny ZUS, ogromna biurokracja) i najgorszych cech kapitalizmu (m.in. brak bezpieczeństwa socjalnego). Innymi słowy bulisz ostro, a nic z tego nie masz, okradają Cię na każdym kroku i mnóstwo kasy marnuje sam system. Dodatkowy negatywny efekt jest następujący. Ludzie myślą \"mamy kapitalizm\", \"mamy wolny rynek\", \"mamy wolność\", jednocześnie nie zdając sobie sprawy, że to tylko namiastka. Z tego powodu nie chcą i/lub boją się opowiedzieć za prawdziwą wolnością 🖐️

dla orównania mediana zarobków w całej Polsce wynosi ok. 2300

Do rfhty: Czy Twoje posty kierowane były do mnie?

racja, ale już ustaliliśmy żę średnia nie jest miarodajna, a mediane macie: 2300 w 2008 roku.

\"korjonos Prezesi banków, politycy i inni im podobni złodzieje nie są przeciętnymi Polakami i nie powinni być brani pod uwagę przy wyliczaniu średniej.\" Jeśli kogoś interesują średnie zarobki wśród przeciętnych Polaków, tylko ta grupa powinna być wliczana do średniej. \"Średnia krajowa\", jak sama nazwa wskazuje, jest średnią dla całego kraju i uwzględnia wszystkich. Nie widzę w tym żadnego oszustwa. Oszustwem jest posługiwanie się \"średnią krajową\" w twierdzeniu: tyle zarabia przeciętny Polak.

Gość rfhtjy
nie Kicak do ciebie bylo skierowane to z mediana :o no wlasnie ktos to odbiera telefony nie moze zarabiac tyle samo kasy co projektant budynku czy glowny chemik w firmie :o

Oszustwem jest nazywanie tych wszystkich złodziei i cwaniaczków "przeciętnymi Polakami"; ja nawet wahałbym sie określić ich mianem ludzi.

Gość rfhtjy
zaraz sie okaze ze kazdy kto zarabia lepiej niz inny to zlodziej :D

Gość rfhtjy
jak masz kompleksy z powodu zarobkow to zmien prace lub zostan politykiem czy prezesen banku albo skoncz jakis trudny kierunke a nie pierolisz glupoty :o

RFHTY: Wiesz, tylko sadząc po treści wpisów, wiekszość ludzi nie ma bladego pojęcia, że srednianie jest miarodajna wypisują pózniej takie bzdury jak autor/autorka watku ;) A poza tym, popieram Cię w całej rozciagłości w zakresie płac prezesów itp. :)) Polska mentalnośc jest taka, ze jak ktoś zarabia duże pienadze w finansach to od razu złodziej ;))))) Tylko kto im zabrania tyle zarabiać? ;))))))))))))))))))))))))) Pozdr.

Gość rfhtjy
ale bez pzresady mediane ma sie nawet w liceum wiec kompletnie nie zablysnelas ta wypowiedzia :P ja tam i moj maz nie mamy zamiaru zarabiac mniej niz 4/5 tys (oczywiscie jedna, w sumie 8/10tys) no ale my konczymy trudne cholernie kierunki no i w dodatku jest na nie zapotzrebowanie :D

Polska mentalnośc jest taka, ze jak ktoś zarabia duże pienadze w finansach to od razu złodziej Pewnie dlatego, że tak zwykle właśnie jest

RFHTY: ale ludzie to analfabeci ;)))) Pocztaj trochę to forum, to zrozumiesz ;) Internet jest bardzo pożytecznym narzedziem - obrazuje umysłowość mas :)) Aha, po co rzucasz tu swymi zarobkami?

Gość JESTTTEM
akie bzdury jak autor/autorka watku -- chyba ty nie rozumiesz madralu... ja dobrze wiem ze ta srednia to pic na wode bo biora pod uwage zarowno prezesa jak i 'robola' ale chodzi mi o to ze mnie strasznie denerwuje to jak probuja mydlic oczy ze tak jest w polsce super :O ;/

Gość a ja to nawet
złodziej czy nie złodziej ale w życiu potrafi sobie poradzić.. ukraść to jedno, nie wpaść to drugie :P

Gość kogutek fletmistrz
Kicac idiotko nie wiesz że pierwszy milion trzeba ukraść? mam kumpla który ma swoją firme i baaardzo duże obroty sam wie najlepiej czy jest do końca uczciwy :) typowy naiwny patriotyczny polaczek z ciebie

rozumiem, i to bardzo dobrze. A Ty, wiedząc że dane nie są miarodajne,złościsz się ;) Rozsądny człowiek, wiedząc z czego składa się srednia zarobków, uśmiechajac sie do siebie robie na takie rewelacje poprawkę, a nie wypisuje bzdury na forum, bo SZKODA MU CZASU :)))))) Pozdr.

Kogutku,palancie,nie trzeba kraść :))) Nie potrafisz sobie wbić do tej pustejłepetyny, że są ludzie zamozni bo pracują. I tyle. Weszli w biznes lub na giełdę w odpowiednim momencie . To wystaczy.

Gość kogutek fletmistrz
oczywiście

Weszli w biznes lub na giełdę w odpowiednim momencie A pieniądze na to skąd wzięli?

Gość rfhtjy
no mowilam ze zaraz bedzie ze wszyscy co maja kase kradna :D

no mowilam ze zaraz bedzie ze wszyscy co maja kase kradna Nie wszyscy kradną - niektórzy pieniądze odziedziczyli po ojcach, złodziejach :P

Gość kogutek fletmistrz
rfhtjy-- a ty masz te kilkadziesiąt tyśięcy/mies ze wiesz?