Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rajmund

Czy wypada dać 200 zl na I komunie jesli jest sie chrzestnym?

Polecane posty

Gość rajmund

Nie mam więcej :o

Gość czarnyfacetbis
nie wypada...

Gość to pozycz

Gość jasne ze wypada...
glupie pytanie ;) mogli sie zastanawiac jak Cie brali na chrzestnego ;)

Gość lepiej kasa zawsze posklada
sobie i oszczednosci beda :)

Gość oczywiście że wypada
Moim zdaniem to głupota żeby brać kredyt na komunię. Dajesz tyle na ile Cię stać.

Gość kiki4333
nie wypada , ja jestem chrzestną córki koleżanki , i dalam jej na komunie złote kolczyki , złoty lancuszek i 1000zł .

Gość rajmund
to moze faktycznie kupie zegarek. To jest chlopiec. Troche mi glupio dawac 200 zl. Problemw tym,ze ja z ta rodzina malo sie kontaktuje. Z malym nie jestem sczegolnie zwiazana.

Gość Kari-matka
Wysiadam przy takich pytaniach a odpowiedzi, to mnie juz calkiem powalaja. Powinni zniesc Komunie ! Jakie prezenty ? Z jakiej paki ??? Dajesz tyle na ile Ci stac i dajesz to co uwazasz za stosowne. Jesli jest tego 200 zl, to jest ok. jesli ma to byc jeden kwiatek to tez jest o.k. ! Jakby ktos mial sie obrazic, to znaczy ze szkoda na takiego czasu w zyciu.

Gość aliksadra
jak nie masz więcej to daj te 200 zł będzie w porządku, ludzie powinni zrozumieć że jest kapitalizm i bywa różnie, raz się ma dużo pieniędzy ,raz wcale

Gość rajmund
Kari-matka. Masz racje,ale i tak mi glupio dac 200 zl

Gość plus_plus
Kiki4333 Ty chyba zdurniałaś!!! Właśnie przez takich ludzi małolatom we łbach się poprzewracało!!! Pierwsza Komunia Święta powinna być głębokim przezyciem duchowym, a nie targowiskiem i nauką próżności!!!

Gość Kari-matka
Te komunie to chyba tylko po to, zeby matki mialy okazje schudnac i pokazac sie w parafii, ojcowie wyjada nowymi brykami, mieszkanie sie odswiezy, dzieciaki beda mialy czym chwalic, chrzesni tak samo bo to fajnie zatypic przed swiatem "dalam jej na komunie złote kolczyki , złoty lancuszek i 1000zł . " Banki tez maja powod do radosci, bo jeden z drugim kredyt zaciagnie ..... Gdzie w tym wszystkim KOMUNIA ????

Gość filut
Komunia to durne święta i wiadomo że dzieci będą cieszyć sie z prezentów a nie jakiegoś tam 'opłatka' Trzeba znieśc religie ze szkół i wtedy do komunii będą przystępowały dzieci w swoich parafiach a nie tylko na pokaz ( np. tak jak ja ) aby nie być innym . Amen .

Gość Kari-matka
Rajmund - zapros to dziecko do siebie . Idz z nim na jakas fajna wycieczke , niech powspina sie po gorach z plecakiem, albo pochodzi po jakis jaskiniach, mozecie jechac na jakis super basen, albo idz do teatru , na jakis musical, przespijcie sie z dwie noce w namiocie w ogrodzie.....jest sto tysiecy mozliwosci sprawic dzieciakowi radoche. Bedzie pamietal na dlugo i zawsze z Toba kojarzyl.

Gość żal.pl__
kiki4333 - polska rzeczywistość - zastaw sie a postaw się. Zastanawiam się dlaczego nie dalaś 2000 zł. ? Nie boisz sie, że koleżanka Ci tyłek obrobi, że tak mało ? Wy to jesteście konkretnie powaleni najlepiej to po 5000 zł. na komunię..a potem spłacać pół roku - to chore. Nie każdy zarabia po 10 000 i te komunijne \"normy\" strasznie mnie irytują. Według mnie każdy powinien dawać tyle na ile go stać i wkurzają mnie te wasze wypowiedzi, że za mało albo , że nie wypada... Dajcie spokój!

bylam ostatnio swiadkiem sceny w sklepie agd jak koles kupowal prezent na komunie dla chrzesniaka ( wszystko na raty): telewizor lcd 46 cali i laptop:O

za rok czeka mnie to samo, tzn. chrzesnica meza ma komunie. Od roku na oddzielne konto wplacamy co miesiac 50 zl i ile uzbieramy do przyszlego roku, tyle dostanie.

jaki wstyd 200 zl dac: od razu trzeba bylo kupic mieszkanie, albo chociaz dzialke, zeby w prezencie slubnym za x lat zasponsorowac budowe domu:P

Gość mam nadzieje ze wiekszosc
tych komentarzy to ironia albo podszywy :O pojebało was ludzie?!

Gość rajmund
:D sie rozpedziliscie . Postanowilam,ze kupie zegarek. Komunia to nie slub. :)

Gość żal.pl__
jaki wstyd 200 złotych dać - TYLKO quada - żartujesz?

Gość kiki4333
dawajcie ile chcecie , ale ciekawe jak wasze dziecko bedzie mialo komunie to tez bedziecie chcieli dostac jak najwiecej pieniędzy, ciekawa jestem jak byscie od chrzestnej dostali tylko biblie -nie stac kogos na drogi prezent ok ,ale no niestety chociaz to minium dać czyli 500zł i jakis prezent i tyle w temacie. 200zł to żal.

Gość rajmund
moj boze kiki, kiedys ludzie dostawali czekolade i pomarancze z lancuszkiem (jak dobrze poszlo) i sie cieszyli!!!! :) Sami doprowadzilismy do tego,ze dzisiaj mamy tak durne dylemty, bo kto dzieciakowi zaczal kupowac komputer, samochod.. itp itp. Utwierdziliscie mnie w przekonaniu kupna zegarka :D Zegarek i kartka z kwiatami .

kiki4333 - i wyszło szydło z worka... :O Zawsze mi się wydawało, że prezenty, a więc także kasa jest DLA DZIECKA, nie dla rodziców. To dopiero żal.

Gość wiosenny powiew
kiki4333.....nie opowiadaj głupot ....moje dzieci są już po komuniach i nigdy nie podchodziłam do sprawy że najważniejsze są pieniądze jeden z moich synów dostał od chrzestnego tylko zegarek i nosi go do dziś i nie sądzę że kosztował on więcej jak 200 zł rajmund.....nic nie musi niech da ile ma w życiu nie powinien się zapożyczać bo co powie rodzina to my dorośli nauczyliśmy tego dziadostwa że na komunie daje się taką kasę i prezenty że klękajcie narody ...

Gość 1234569874286
daj tyle ile masz, choć 200 to trochę mało, lepiej może jakiś prezent...

ja swojemu dziecku kupilam playstation 3 bo bardzio chcial , ale oprócz tego zalozylam mu w comercial union lokate na zycie czyli wpalacam mu co miesiąc 100zł i jak bedzie mial 18 lat moze sobie te pieniązki wyplacic i np dolozyć do mieszkania , a to będzie ok 100tys zł . moze taki porezent zrób dzecku jak cie jednorazowo nie stac na jakis drogiprezent .