Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rajmund

Czy wypada dać 200 zl na I komunie jesli jest sie chrzestnym?

Polecane posty

Gość beata beata
500 zł?? pojebało was chyba wszystkich!! 500 zł to sie na wesela daje! za 2 osoby! na komunię 500 zł, no kurwa mać.. idioci. a za co ja się pytam? za ten kawałek tortu i kieliszek wódki?! opamiętajcie się ludzie! na komunię 500, na 18-stkę auto, a na ślub chatę. debile..

kiki4333 czy ty jestes nienormalna??1000 zl plus prezenty??tp co przepraszam bardzo dasz swojemu chrzesniakowi czy chrzesniaczce na slub chate pus 10000??co sie dzije z tym swiatem i spolecznoscia wczesniej to dzici dostawaly rzeczy materialne i bylo dobrze i to nie koniecznie drogie bo jakis zegarek lancuszek czy cos w tym stylu.ludzie to sa zaledwie 9-latki a im sie kase daje do reki.pozniej wyrastaja z nich materialisci...brawa dla takiej pomocy w wychowywaniu dzieci drodzy rodzice chrzestni. znam dziecko ktore ma wszystko(rodzice sporo zarabiaja) i w tym roku ma komunie...wszyscy wiedza ze dostaje quada...nic tylko pogratulowac ze pozniej ten biedny chlopak w zyciu nie bedzie potrafil sobie poradzic jak bedzie mial jakies problemy

Gość kurken
Giganna wez sie stuknij w łebek kobieto!! 200 zł jest jak najbardziej ok i przestancie robić cyrki z tymi prezentami bo wlasnie rpzez takich jak ty ten swiat schodzi na psy

Gość kurken
sama mam komunie i dam 100 zł i mam gdzies co powiedza inni

Gość beata beata
niektórzy są pierdolnieci, i to zdrowo. tylko ksa kasa kasa. mnie byłoby stać, żeby dać chrześnicy nawet i dwa tysiące, ale nie po to do chuja sobie fraki wypruwam od poniedziałku do soboty, by na głupią komunię tyle wywalić! zapraszacie gości na komunię dziecka tylko po to, by się dorobić? żenada.. ale tak to jest. moja kuzynka urodziła dziecko, szukali chrzesntych i tak na głos się zastanawaiał: "nie wiem kogo prosić na chrzestnych, teraz tak wszyscy narzekają, że nie mają pieniędzy..." nawet nie miała wstyd by to na głos przy wszystkich mówić! chyba co niektórym rola chrzestnego się popierdoliła!!!!

Gość kurken
a tak poza tym zastanawia mnie skad sie wziela presja na chrzestnych????dlaczego to oni muszą dawac drogie prezenty??????o co tu chodzi???chrzestny to zadna roznica wiec po cholere taka presja na nich!!

Gość bnytiu
ja na ślub dostawałam po 300 zł, 400 zł głównie i nie uważam, że to mało. owszem w wyjątkowych sytuacjach kiedy chrzestnych na prawdę stać, a w domu dziecka na prawdę się nie przelewa i jest jeszcze kilkoro dzieci, to może i ten komputer warto kupić. bo wiadomo że inne dzieci z tej rodzi ny też będa korzystać, a rodziców nie stać żeby im kupić.

Gość beata beata
jeśli chodzi o mnie, to i nawet te 200 zł to za dużo. dla chłopaca zegarek, dla dziewczynki kolczyki czy łańcuszek, jakaś ładna biblia (żeby dziecko w tym wszystkim, w natłoku tych materialnych prezentów nie zapomniało co to "KOMUNIA ŚW.) i styka... i węźcie się ludzie nie wygłupiajcie.

Gość matko świntaaaa
Jak tak czytam niektórych to jedno mi się ciśnie na usta! A mianowicie: LUDZIE!!!W GŁOWACH WAM SIĘ POPIERDOLIŁOOOOOO!!!!!

to moze faktycznie kupie zegarek. To jest chlopiec. Troche mi glupio dawac 200 zl. Problemw tym,ze ja z ta rodzina malo sie kontaktuje. Z malym nie jestem sczegolnie zwiazana. a mnie zastanowiło to.... fajna z ciebie chrzestna nie ma co? kto cię wybrał i czemu się zgodziłaś?? skoro i mało się kontaktujesz i nie jesteś z dzieckiem związana a co do 200 zł- wypada dać to co dać się chce i co się może- ważne żeby z sercem a nie za przeproszeniem a odpierdol

Gość samaEwusia-lat44
MOJ SYN WSZYSTKIE PIENIĄŻKI JAKIE DOSTAL NA KOMUNIE,PRZEKAZAŁ HOSPICJUM,W TEJ CHWILI MA 12 LAT,I TO NAJLEPSZE DZIECKO NA KULI ZIEMSKIEJ,KOCHANE,DOBRE I ODPOWIEDZIALNE,JESTEM PRZESZCZĘSLIWA ZE GO MAM I DZIEŃ PO DNIU DZIEKUJE ZA NIEGO.

jeśli 2 lata temu było wstyd dać 200 to teraz 300 to chyba totalny obciach a tyle właśnie miałam zamiar dać

Ku ...wa Wasza mac ! Na inernety i i inne glupoty to mata hajs ! Tylko na chrzciny , komunie i wesela zawsze jest problem !

a już z tego co wiem to młody dostaje już prezenty typu laptopy, rowery itd. pewnie komórki będą więc chyba damy najmniej a mąż jest chrzestnym niezły wstyd będzie

o ja pierdole ludzie czy wyście poszaleli? Nie wypada dać 200 zł ? Ja piertole jak kogoś nie stać to co koorwa nie wypada. Wasz manetalnośc jest do doopy.

internet kotuje 39 zł. na miesiąc więc nie jest to suma niewiadomo jaka i raczej internet ułatwia życie tak mam problem, żeby dać więcej, na chwilę obecną nawet nie mam z czego tego internetu opłacić jak i innych rachunków i nie płącę, nie mam, na kasę na komunię muszę iść do banku po debet bo nie mam, masz z tym problem? dla mnie to różnica czy wezmę debetu 300 czy 1000 tylko po to, żeby się pokazać, też mam dziecko i nie zamierzam jego bytem ryzykować, żeby zrobić zastaw się a postaw się

No tak najlepiej całą swoją pensję do koperty wrzucic,żeby zabłysnać jakim to sie nie jest bogatym :O Ja piertole co za zjebyy.

ło matko ktoś ma zrezygnowac z netu, zeby mieć kase na komunię?? Śmiech na sali, poza tym jak już ktoś napisał, internet kosztuje ok. 30-40zł najtańszy, zresztą nawet jak ktoś płaci 20zł za net to JEGO sprawa i JEGO pieniądze. Nie znosze ludzi, którzy innym do portfela zaglądają.

To sie wez za robote i nie pitol !!! Ty myslisz , ze mnie forsa z nieba leci ! Ja pracuje na trzech etatach , bo z jednej pracy tez bym nie wyzyl !

ja włanie nie chcę tak zrobić, ale już dzwonili do nas, że laptop kupuje już tam ktoś i coś tam ktoś to żebyśmy wiedzieli!!! a ja nie mam na laptopale najwyraźniej sądzili, że być może zechcę kupić i żebyśmy się nie zdublowali więc widzę tę ich mentalność i aż się boję bo będzie cyrk, znając ich to głośno tego nie powiedzą ale za plecami obgadają nas na potęgę

Niech obgadają dasz tyle ile masz i co? Nie sobie obgadują plotkują i komentują - co to na swoim dziecku masz oszczędzać żeby w cudze ładować,tak naprawde Ci wszyscy ''bogacze'' kurwa nawet przez moment (kupując czy dając prezent dziecku) nie myślą o tych dzieciach :O , tylko właśnie o tym,żeby sie pokazać.

aleo czym ty piszesz, sądzisz, ża i mąż nie pracujemy? ja pracuję, dodatkowo po pracy dorabiam, mąż pracuje od 8 rano do 18-20 wieczorem, nie mamy pieniędzy z pewnego powodu o którym nie będę pisać, musieliśmy się pozadłużać na masę kasy więc teraz spłacamy to, dlatego nie mamy pieniędzy nie pieniądze nie lecą z nieba, ja też pracuję, po pracy dalej pracuję ale w nocy do pracy nie pójdę, żeby zarobić na prezent wart chrzestnego bo też mam dziecko i może też mu się mama należy, a poza tym nie będę mojego zdrowia wykańczać dla dupnego prezentu

dokładnie nie chodzio to by sprawić radość dziecku tylko, żeby dać najbogatszy prezent

Gość punkt widzenia na wprost siedz
jak dobrze że ja nie ochrzciłam dziecka, nie ma żadnych chrzestnych i nikt nie będzie miał problemu sama jestem chrzestną dla jednego dziecka ale zostało mi już tylko bierzmowanie i ślub. na szczęście rodzice dziewczyny są ok i nie wymagają żadnych super kwot lub prezentów

Gość a jaaa
za 200 zl an allegro mozna juz kupic spoko prezent taki za 300-350 zl, tylko trzeba szukac..

Gość gość
Kredyt Na Przyjęcie Pierwszą Komunie Świętą Pożyczka na Dowód bez Zaświadczeń http://www.kredytyk.net.pl od 100zł do 200.000zł Odbierz pieniądze! - Pożyczki na Dowód - kredyty dla Firm - Kredyt na mieszkanie/hipotekę - Kredyt Samochodowy Wypełnij krótki wniosek a my do Ciebie bezpłatnie oddzwonimy i przestawimy najlepszą ofertę dla Ciebie!