Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liposucition

Robie ten miód z mleczy i mam pytanie...

Polecane posty

Gość Liposucition

Zagotowałam to ale konsystencja jest bardzo rzadka. To ma tak byc??? Takie rzadkie???

Gość ja was przebiję
kazdego dnia go gotujesz po 2-3 godziny,po kilku dniach zrobi sie gesty,robilam wiele razy,wspanialy przy schorzeniach watroby,wzmacniajacy polecam

Gość stu234
Witam Będzie mi miło, i proszę o poparcie i głosik na mój blog ( poród i prawa Rodzącej na sali porodowej ) http://bobbyy.pl/blog.php?id=195

Gość Liposucition
Yyy... bo na necie jest przepis ze gotuje sie to poltora godziny tylko.... i to koniec, a nie ze pare dni,,.,.

Gość kilka dni gotuj
nie,kazdego dnia na wolnym ogniu ,w sumie ok 3 dni,az zgestnieje .potem do sloikow

a ja kocanki używam na zgagę i pomaga mi a teraz zacząłem łopian też pic Dzięki swoim właściwościom moczopędnym łopian stał się naturalnym lekarstwem na podagrę oraz kamienie nerkowe. Łopian jest również używany na bóle reumatyczne. Głównym zadaniem łopianu jest oczyszczanie krwi oraz pomaganie w wydalaniu zbędnych produktów przemiany materii z organizmu. Łopian leczy takie choroby skórne jak łuszczycę, ropień, wrzody, egzemę. Łopian obniża poziom cukru we krwi. Jeden ze składników łopianu wykazał skuteczne właściwości w walce z nowotworami. Świeży korzeń łopianu posiada antybiotyczne właściwości, prwadopodobnie dzięki zawartym poliacetylenom. W Chinach łopian jest używany na katar, goraczkę, kaszel, ból gardła, infekcje takie jak: świnka oraz początkowe stadia odry. Łopian pobudza trawienie. Jest dobroczynny dla wątroby. W Chinach używany też na zatwardzenia. SKUTKI UBOCZNE I OSTRZEŻENIA Użycie korzenia łopianu we wspomnianych dawkach jest ogólnie bezpieczne. Jakkolwiek, korzeń łopianu używany w dużych dawkach pobudza macicę i tym samym powinien być używany z ostrożnością podczas ciąży.

łopian Działanie: przeciwzapalne, antybakteryjne i grzybobójcze, moczopędne, napotne, stosowany w schorzeniach przewodu pokarmowego, schorzeniach skóry oraz zapobiega wypadaniu włosów.