Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiki90

Co z tymi tabletkami??

Polecane posty

Gość kiki90

Cześć wszystkim. Od razu na wejściu baardzo proszę o brak komentarzy typu to już było powtarzasz się poszukaj sobie... bo jakbym znalazła to bym nie pisała:) Sprawa wygląda następująco. Tabletki antykoncepcyjne zaczęłam brać w czerwcu ubiegłego roku. Brałam je przez 9 miesięcy.I postanowiłam zrobić sobie 2 miesięczą przerwę. Wiem, że tabletki zaczyna się brać pierwszego dnia cyklu( czyli 1 dnia krwawienia tak??). a co jak się je weźmie później?? Wzięłam tabletka wczoraj, to jest jakiś 9 dzien cyklu. Czy mój organizm będzie tak samo chroniony?? czy może kiedy się weźmie ma tak ogromną różnicę? Czy mogę normalnie urawiac sex(bez gumki)... czy w ziązku z tym że ta tabletka nie została wzięta tak jak prawdopodobnie powinna muszę się dodatkowo zabezpieczyć? Bardzo proszę o rzetelne odpowiedzi. Bardzo mi na tym zalezy. Z góry bardzo wszystkiem dziękuje.

Gość bez sensu zupełnie
zacząć brać 9 dnia cyklu. Nie dość, że nie będziesz chroniona w tym miesiącu, to jeszcze rozwalisz gospodarkę hormonalną. Po co to zrobiłaś teraz zamiast poczekać do następnej miesiączki???

Gość samasobie
postanowiłam zrobić sobie 2 miesięczą przerwę----> sama? czy w porozumieniu z lekarzem? 2 miesiące nic Ci nie dają bo potrzeba co najmniej 3 żeby unormować organizm. sprawdź dokładnie w ulotce, bo wg mojej trzeb by się zabezpieczać dodatkowo przez cały cykl.

Gość kiki90
Oczywiscie w porozumienieu z lekarzem. Nie zaczełam brać 1 dnia bo byłam za granicą a tabletek przy sobie ie miałam. A musiałam je zacząć brać.. Czyli co dziewczyny? Po 1. gumki (czego nie znosze) po 2. nigdy wiecej głupst w stylu brania tabletek w połowie cyklu?

chyba w kazdej ulotce pisze ze nalezy wziac 1 dnia okresu lub do 7 wiec jak wzielas 9 to nie jestes chroniona

Gość samasobie
no te dwie zasady koniecznie :) sprawdź jeszcze co masz w ulotce co masz o tym późniejszym przyjęciu