Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szynszylec

Błagam was kochane o pomoc,jestem załamana wynikami!!!glukoza etc.

Polecane posty

Gość Szynszylec

dzis odebrałam wyniki, do ginekologa w nastepną środę dopiero, chyba do tego czasu oszaleję, wyję jak głupia, bo tak się martwię o mojego szkraba, ale do rzeczy...jestem w 3 trymestrze ciąży, dokładnie 26 tydzień, w poniedziałek w lab. robiłam badania, morfologia, mocz i glukoza na czczo i z obciążeniem 50g. dzis okazało się, ze glukoza na czczo wyszła mi83, natomiast po obciążeniu po godzinie 147:( Mocz: 15 mg ciał ketonowych pojedyńcze nabłonki płaskie bakterie nieliczne w wpw A Morfologia? WBC 11,66, norma do 11 NEUT 9,27 norma do 7,7... 79,5% norma do 74% LYMPH 14,1% norma od 14 reszta badan w normie:( jestem po prostu zdruzgotana, nie wiem z tego co czytam, to mogę mieć jakiś stan zapalny:( ale czy z dzieckiem będzie wszystko dobrze??? no i ta glukoza, czy to oznacza, ze mam cukrzycę??? już łez nie mam:( dziękuję za wszelkie odpowiedzi z całego serca!!!

Gość Szynszylec
jeszcze jakieś IG ( co nie mam pojęcia totlnie co to jest ) mam podwyższone 0,05, a norma jest do 0,03:(

Gość ig to sa przeciwciala

Gość Szynszylec
ale co oznacza, ze mam te przeciwciała podwyższone? :(

Gość Szynszylec
chciałabym sama powtórzyć glukozę 75 g, ale czy jeśli robiłam badania w poniedziałek to mogę iść w sobotę przykładowo znów? czy to przerwa zbyt krótka?

Szynszylec- glukoza sie nie martw, na pewno bedziesz musiala powtorzyc z 75g. Do czasu wizyty u gina po prostu nie jedz słodkiego, jesli okaze sie, ze masz cukrzyce ciazowa dostaniesz urzadzonko do pomiaru cukru i diete- wiec mozesz przestac jesc slodkie juz teraz :) Co do WBc- masz minimalnie podniesione- ja mialam 17, dostalam antybiotyk i wszystko jest OK. Jest to jakis stan zapalny, ale przeciez nie musi byc cos nie tak z dzieckiem. Co do moczu- nie pomoge bo u mnie byl zawsze ksiazkowy. A jesli tak bardzo sie martwisz zadzwon po prostu do swojego gina- ja tak zawsze robie i zawsze dostaje od niego informacje. Pozdrawiam

Gość Szynszylec
no własnie moja gin pechowo jest na jakims sympozjum na ukrainie i bedzie dopiero w następną środę:(

jesli glukoze robilas w sobote to spokojnie mozesz isc w sobote na 75. Przynajmniej bedziesz miala wyniki na nastepna wizyte do gina. Jesli nie masz kontaktu z ginem to trudno- nie panikuj :)

Gość Szynszylec
nie robiłam w sobotę, robiłam wczoraj, czyli w poniedziałek

Gość Szynszylec
moze powtórze też sobie mocz

Kochana, to że masz wbc podwyższone i ponad normę świadczy o tym-m.innymi że.... JESTEŚ W CIĄŻY:) Podwyższone wbc jest normalne w 2-3 trymestrze ciąży:) Także spokojnie, a resztę wyników masz ciut ponad normę to jeszcze nie powód do rozpaczy.... Życzę powodzenia:)

Gość jjjjk
Nie panikuj. To, że masz trochę inne wyniki niż wskazuje norma to nic takiego. W ciązy tak się zdaza. Ja też tak miałam w 24 tygodniu ciąży, ale gin powiedział, że z dzieckiem wszystko ok. Co do moczu to nie zinterpretuję dokładnie wyników, ale możesz mieć jakieś delikatne zapalenie. Ja w pierwszej ciązy miałam wszystko ok. A teraz od poczatku mam jakieś cholerstawa w moczu. Najpierw drzożdzyca, teraz mam za dużo białych krwinek w moczu, brałam leki, ale nic nie pomogły, nadal za dużo. Czekam cierpliwie do wtorku do wizyty. Twoje nerwy mogą bardziej zaszkodzić dziecku, niż te wyniki badań.

Gość Szynszylec
wiem, ze nawet ten cukier nie jest jakis olbrzymi, ponad normę owszem, ale generalnie mogło być gorzej....kiedyś miałam ketony również 15, przyznam się szczerze, ze czułam się strasznie głodna przed badaniem, no i nie piłam za dużo, moze to stąd....a teraz jeśli chodzi o glukozę, to czy powinnam teraz przez tydzień wystrzegać się słodkiego? jak jeść w ogóle, zeby nie przesadzić w którąś stronę?

Gość nie martw sie nie jest zle
Wyniki krwi i moczu są ok, trzeba tylko powtorzyc glukoze. A igG- zalezy jakiego poziomu przeciwciał to dotyczyło- na toksoplazmozę?? W tym przypadku istotniejszy jest poziom igM

Gość Szynszylec
dzięki za pociechę, a co z tymi ciałami ketonowymi w moczu? czy one definitywnie oznaczają cukrzycę? :( jeśli chodzi o IG to jest to wynik w morfologii, nie chodzi o toksoplazmozę