Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Freeman

Nachalna propaganda unijna w zerówkach! Witajcie znów czasy ZSRR

Polecane posty

Gość Freeman
a sam se zaśpiewaj>>> Przykro mi UE-onanistko... ALE NIEMA PRZEPISU ANI REGULACJI W UNII, KTÓRE UMOŻLIWIAŁYBY WYJŚCIE Z TEGO TWORU!! Jest więc, niemożliwe! Jako wielka unijna zwolenniczka, powinnaś o tym wiedzieć :-)

Gość UE jak ZSRR
ktoś kto daje takie porównania jest debilem :o

Gość moje dziecko niczego
tfu też oczywiście :D a wierszyk jak wierszyk...ale moim zdaniem dobrze, żeby dzieciaki kojarzyły, ze należymy do czegoś takiego jak Unia Europejska, że to jest jakaś tam wspólnota kilku państw, które się wspierają i to chyba wszystko.... co do formy wiersza, cóż ja polonistą nie jestem, więc nie oceniam....

Gość w traktacie lizbońskim
jest szczegółowo opisana procedura opuszczenia UE jesteś niedouczonym patafianem a nawet dziś jakby którykolwiek kraj zapragnął opuscić UE to droga wolna, o wszystkim decyduja obywatele danego kraju choć mnie to rybka bo dobrze mi w UE :) btw: onanisto? nowe słowko eurofobów którym obelgi i paranoja uszami wychodzą...weź się lecz biedaku bo mi cie tylko żal

wierszyk durny ---> podróżować \"bez granic\" możesz dzięki Schengen, a nie UE. Do otwarcia rynków pracy UE nie jest konieczna, wystarczyłyby umowy międzynarodowe. itp. itd. UE jak ZSRR ---> pogadamy za 5-10 lat ;)

moje dziecko niczego ---> [że to jest jakaś tam wspólnota kilku państw, które się wspierają] Państwa które się wspierają?? :D:D:D:D:D Jedni dymają innych, a nie wspierają, nosz kurwa :D wspierają :D heheee w traktacie lizbońskim ---> a to traktat lizboński już wszedł w życie? Niedouczony patafianie?

Gość Freeman
moje dziecko niczego>>> Tak więc przyznajesz, że ten wiersz niema żadnych walorów edukacyjnych? Sama napisałaś wcześniej, że dzieci są bombardowane z mediów informacjami o UE- tak więc dzieci, jako wbrew pozorom istoty niegłupie zdają sobie sprawę z naszej przynależności do UE. Natomiast zwrotki: Do Unii też należeć chcę to drugi dom, więc cieszę się. Dwa domy mam tak bliskie mi, Chyba w jednoznaczny sposób roztaczają odbiorcy (vel dziecku) sielankową wizję tej organizacji oraz jedynie-słuszne poglądy polityczne. Więc wypacz, ale zaprzeczanie że nie jest to propaganda jest śmieszne... UE jak ZSRR>>> Studiuję historię i gwarantuję ci, że zależności pomiędzy UE a ZSRR jest bardzo dużo. Zresztą sam fakt, że większość obecnych współtwórców unii w przeszłości wychwalało komunizm i naszych wschodnich "braci" mówi samo za siebie :-O

po za tym dziecka nie trzymasz przecież pod kloszem.... np jedziecie na wakacje, to przecież jakoś trzeba dziecku wytłumaczyć, dlaczego wjeżdżając do Czech nie trzeba się na granicy zatrzymywać, a już np wjeżdżając do Chorwacji tak...

Gość Freeman
w traktacie lizbońskim>>> A OD KIEDY TO TRAKTAT LIZBOŃSKI ZOSTAŁ RATYFIKOWANY :-D :-D :-D??? Wyjść z UE chce np Austria i UK... obecnie totalitarne sukinsyny robią wszystko, aby do tego nie dopuścić A onanistą ciebie nazywam, bo śmieszą mnie ludzie, którzy ślepo wierzą w każdą obietnicę polityków i mediów którą usłyszą. A już śmieszą mnie osobnicy, którzy zewsząd są bombardowani propagandą, a nazywają taki stan rzeczy NORMĄ :-D

Freeman>>> ale tekstów nadawanych w wiadomościach dziecko raczej nie zrozumie bez niczyjej pomocy! jeśli tego nie rozumiesz, to chyba na prawdę niewiele wiesz o dzieciach! ad "sielankowy obraz" - a co chcesz 6 latkom przedstawiać- zakulisowe machlojki? tak samo nie mówi się takim małym dzieciom o morderstwach np - choć przeciez są czescią naszej rzeczywistości! wielbiciel 70B>>> wiesz, nie ma układów idealnych, oczywiście jak każdy zadaje sobie z tego sprawę.... ale spójrzmy prawdzie w oczy, czy sami dalibyśmy radę zrobic to wszystko, do czego zmobilizowała nas unia? dopłaty dla rolników, budowy dróg, dofinansowania dla przedsiębiorców, podnoszenie norm..... czy nasze kochane państwo, zorganizowało by to samo? nie sądzę....

Gość Freeman
moje dziecko niczego>>> Po pierwsze, ciągle rozmawiamy o tym nieszczęsnym wierszyku. W czym on pomoże zrozumieć dziecku UE? W tym, że jak małpa nauczy się kilku zwrotek pochwalnych, dla jedynie-słusznej ideologii? Zresztą... od czego są przepraszam rodzice? I jeszcze jedno.. CZEMU PAŃSTWO MA WSZYSTKO FINANSOWAĆ? Państwo nie jest od tego- jego głównym celem, to zapewnienie bezpieczeństwa swoim obywatelom vel wojsko. Redystrybucja dóbr, jest pierwszym krokiem do ubóstwa całego społeczeństwa

Gość do wierszyk durny
Przecież za komuny też mogłaś podróżować tylko na dowodzie - do ZSRR, Bułgarii, Czechosłowacji, Rumuni itd.

moje dziecko niczego ---> gdybyśmy nie mieli kolesi-złodziejów przy korycie, albo jeszcze lepiej... gdyby nie było koryta (tzn. ograniczone do minimum) zrobilibyśmy to 10 razy lepiej i 10 razy szybciej. -dopłaty dla rolników... dostają 50 czy 60 % tego, co mają w starej unii, no naprawde jest się z czego cieszyć. a dlaczego nie powiesz nic np. o limitach na produkcje mleka? przez limity produkuje się połowę tego co by można było produkować, to strata. i wiele innych rzeczy. ja widzę, że rolników robi się w chuja, a dopłaty na poziomie 50-60 % dają, by zamknąć paszcze -drogi... mamy mnóstwo świetnych dróg, a ile pięknych radarów... :o -dofinansowania dla przedsiębiorców... i dostaja kasę ci, co najładniej napisali wniosek, a nie ci, którzy najefektywniej wykorzystaliby środki. poza tym z czego tu się cieszyć, że trzeba się prosić o jakąś jałmużnę??? zwłaszcza że wcześniej musieliśmy za to zapłacić???? O czym my tu w ogóle mówimy??

Gość to tylko wierszyk dla dzieci
ludzie :O o ile to prawda ND lubi przejaskrawiać >>Wielbiciel podróżować "bez granic" możesz dzięki Schengen, a nie UE. Do otwarcia rynków pracy UE nie jest konieczna, wystarczyłyby umowy międzynarodowe bez UE Schengen by nie było umowy międzynarodowe ? już widzę tych populistów z Europy (prawie całej ) jak blokują te umowy grając na strachach i fobiach :O

{ Niebo jak len, słońce jak sen, oto rysunek malucha I kilka słów, literek rząd, nieśmiało wciska się w kąt Ref: Zawsze niech będzie słońce Zawsze niech będzie niebo 2 razy Zawsze niech będzie mama Zawsze niech będę ja } 😭 :classic_cool:🖐️))

bo jest konsekwencją integracji gospodarczej bez istnienia Ue w takiej formie jaka mamy Schengen byłoby jeżeli by istniało;) karłowate, obłozone restrykcjami, róznymi bramkami dla np. Chorwatów a innymi dla Marokańczykow a wcześniej innymi dla Polaków a innymi dla Rumunów, nie byłoby w Schengen części krajów które są obecnie, lęki wygrałyby z potencjalnymi zyskami w częsci przypadków

Gość Freeman
Nie mogę 😭... SCHENGEN JEST UDZIELNA UMOWĄ OD UE. Polska ją ratyfikowała wraz z członkostwem w UE z prostego powodu- aby wzmocnić poparcie wśród pospólstwa dla tego tworu. Przykładowo, poza unią jest m.in Szwajcaria, Norwegia, San Marino itp... a mimo są w strefie Schengen!

wielbiciel>>>Polacy to taki naród któremu zawsze coś nie pasuje, a to nas uwiera, ze ktoś ma lepiej, a Niemcy to nakradli podczas wojny itd... generalnie lepiej gdybać niż wziąć się za robotę w takich warunkach jakie są! nie sądze aby doszło kiedyś do sytuacji, o której piszesz, że tak sami z siebie się zmobilizujemy - dopuścimy tylko mądrych i uczciwych ludzi do włądzy i będzie sielanka- to jest dopiero utopia! Freeman>>> wierszyk jak wierszyk...nie chcę go bronić, ale uważam, ze w jakiejś formie informacja o Unii powinna być obecna w wychowaniu dzieci i w domu i w przedszkolu- bo w końcu w niej uczestniczymy, czy ci się to podoba czy nie i dzieci powinny być świadome rzeczywistości w jakiej dorastają. Co do państwa, to ja sie generalnie z toba zgadzam, najlepiej by było, zeby było inaczej niz jest.... ale spójrzmy na twarde realia- czy to jest możliwe?.... nie sądze... z tą róznicą, że ze strony naszego państwa, to można się tylko kontroli ze skarbówki spodziewać, a od unii, to chociaż dofinansowanie może sie postarać i przeciętny człowiek i je dostać na podstawie wniosku, a nie, ze przy "korycie" są tylko ci z klucza partyjnego...oczywiscie i w tym jest mnóstwo niedoskonałości, przekretów i nadużyć- ale moim zdaniem lepie, ze jest tak, niż zeby w ogóle miało nie być takich mozliwości.

>freeman nie rozumiem twierdzisz ze Schengen W OBECNYM KSZTAŁCIE byłoby mozliwe bez wcześniejszej integracji gospodarczej najpierw wspolnota węgla i stali potem EWG a teraz UE ? serio ? no to płacz malenki płacz :(

Freeman ---> prawda. moje dziecko niczego ---> innym narodom wszystko pasuje? Pod tym względem nie różnimy się znacząco od reszty. Oczywiście, że nie dopuścimy do władzy samych mądrych, bośmy na to za głupi. Ale nie piej z zachwytu nad Unią, bo nie ma nad czym piać. No chyba, że zadowalają Cię nędzne ochłapy, jałmużna i pozycja parobka Europy, bo tym właśnie jesteśmy, a będzie gorzej 🖐️

Gość UNIA EUROPEJSKA
to my

Gość Freeman
moje dziecko niczego>>> co jest bardziej nierealne... Prosty system, gdzie każdy zarabia na siebie i państwo respektuje jego swobody osobiste... czy też system w którym każdy zarabia na kogoś innego, gdzie rząd i jego aparatura są rozrośnięte do niebotycznych rozmiarów, gdzie każdy liczy na pomoc państwa i który w każdym momencie może zbankrutować- obciążając długiem przyszłe pokolenia. Nierealna jest dopiero wiara, że państwo ci coś może dać :-D A co do dotacji... to mają one być do 2013r- ciekawe, ze nikt o tym w mediach nie mówi :-D. Poza tym, media informują o dotacjach... tylko BRUTTO. NIKT nie wie, ile nasz kraj tak naprawdę dostaje pieniędzy. to tylko wierszyk dla dzieci>>> EEE... może jakiś dowód, prócz pustych sloganów vel sztuka dla sztuka? Byłem 4 lata temu w Szwajcarii, przekraczałem granice przez Niemcy... i naprawdę nie widziałem żadnych twoich bramek :-D

Gość To wszystko dzięki UE
Układ jest otwarty dla wszystkich członków Unii Europejskiej. Wynikająca z niego swoboda przepływu osób wewnątrz tzw. strefy Schengen dotyczy nie tylko obywateli państw - sygnatariuszy, ale wszystkich osób wszelkiej narodowości i o dowolnym obywatelstwie, które przekraczają granice wewnętrzne na terenie objętym porozumieniem. Do układu z Schengen należą obecnie 22 państwa Unii Europejskiej oraz Szwajcaria. Islandia i Norwegia, wchodzące w skład Związku Paszportowego Krajów Nordyckich oraz Liechtenstein, który jest z grupą z Schengen stowarzyszony. Przyjęcie przepisów wynikających z Układu z Schengen jest jednym z wymogów uzyskania członkostwa w Unii Europejskiej przez kraje kandydujące, tak więc w przyszłości strefa swobodnego, niekontrolowanego przepływu osób znacznie się powiększy i obejmie prawie całą Europę. http://pl.wikipedia.org/wiki/Układ_z_Schengen

\"A co do dotacji... to mają one być do 2013r- ciekawe, ze nikt o tym w mediach nie mówi :D . Poza tym, media informują o dotacjach... tylko BRUTTO. NIKT nie wie, ile nasz kraj tak naprawdę dostaje pieniędzy.\" Zgadza się, nikt dokładnie nie wie. Prawdopodobnie jest to kwota ok. 2 mld zł rocznie na plus :D 10 razy tyle można zaoszczędzić na ograniczeniu biurokracji do minimum.

Gość bfbfhfdfh
Oto unia eroPEJSka!

Gość Freeman
To wszystko dzięki UE>>> To teraz mi wytłumacz paradoks, że Norwegia, Szwajcaria i Islandia są w strefie Schengen- a nie są w UE... nie są nawet kandydatami i krajami stowarzyszonymi unią! To że jakiś idiota tak napisał w Wikipedii, nie znaczy iż tak jest. SCHENGEN JEST UDZIELNYM OD UE UKŁADEM!

Freeman>>> to o czym piszesz jest realne tylko na papierze, tak prawda.... albo jakbyś państwo tworzył od podstaw na bezludnej wyspie...a my zyjemy w konkretnych realiach... rozbiory, woja i okupacja lata komuny, dzika transformacja.... żeby twój system wprowadzić, chyba trzeba by było wybić wszystkich powyżej 30 :D po za tym z twojego gadania nic nie wynika i od samego Państwa polskiego NIC nie dostałam, za to z Unii mam realne korzyści i nie mówię tu tylko o przekraczaniu granicy bez paszportu- choć nie powiem, to tez jest bardzo wygodne.... i nie tylko ja zresztą, znam wiele osób które skorzystały w różny sposób!