Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brunetka6

szkoła rodzenia

Polecane posty

szukałam podobny temat ale nie znalazłam jeśli jest to prosze nie pisac głupich komentarzy!! więc jestem ciekawa ile kosztuje taka szkoła i kiedy najlepiej się tam wybrac? czekam na odpowiedzi :)

u mnie kosztuje 100zł i jest osiem spotkań. Na każde spotkanie składa się godzina ćwiczeń i godzina teorii. Ja jestem w 7 miesiącu i właśnie zaczęłam chodzić.

Gość stu234
Przeżycia związane z porodem, pogłębianie więzi z Dzieckiem, dbanie o Siebie po porodzie, pielęgnacja i nauka karmienia Dziecka... to nie wystarczy. A gdzie najważniejsze sprawy ? Wybierając szkołę rodzenia musisz wiedziec czy są omawiane dokładnie Prawa Rodzącej. Czy położne namawiają Pacjentki na nacięcie krocza - tłumacząc jaki to dobroczynny zabieg. Czy położne tłuką Kobietom że nacięcie to coś normalnego. Czy jest mówione że w krajach UE od nacięcia się odchodzi.? Wiele kobiet i do dziś wolą być nacinane dla „dobra dziecka” i dla „swojego dobra”. Współczesne badania pokazały, że jest zupełnie inaczej i właśnie nacięcie krocza prowadzi do wielu powikłań. Przy porodzie często podawany jest dolagran. Czy polożne w szkole rodzenia mówią o tym że to narkotyk i przenika przez łozysko a po porodzie Matka z Dzieckiem jest otumaniona i przez pierwszą dobe dziecka nie może obudzic i nakarmic? Czy w szkole rodzenia mówione jest że to Rodząca wybiera sobie pozycje do rodzenia w 2 fazie a nie położne? Czy każda Rodząca w szpitalu zmuszana jest do pozycji leżacej lub siedzącej - najgorsze z możliwych aby ochronic krocze.? Czy położne starają się ochraniac krocze podczas porodu? Czy przy porodzie położne działają poniekąd mając "związane ręce " ? Czy szkoła rodzenia ma dużo wspólnego z rzeczywistością? Możesz to sama sprawdzic.