Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie mama bojąca się

JAK to jest po porodzie w szpitalu?

Polecane posty

czy dziecko juz od razu pierwszą noc bedzie ze mną? Czy jeszcze nie? Tak jakoś sie dzis wystraszyłam czy dam sobie rade? Bede osłąbiona, obolała a w dodatku nie mam kompletnie doświdczenia z takim maleństwem:(

Gość 1987456
przeciez sa polozne lekarze ,wiec ci pomoga.

Gość dziecko bedzie z Toba
ale nie martw sie, zawsze jest ktos do pomocy - bedzie dobrze.

ja się tak nie boje porodu ani bólu jak tego czy sobie potem poradze :(

Gość 1987456
Sa poradniki dla mlodych mam ,poczytaj a dasz rade.Na kafe sie nie sluchaj ,bo tu same madrosci sa :P

Gość mala_agatka
w większości szpitali dziecko jest z tobą od początku.nie matw się poradzisz sobie!to tak troszkę instynktownie przychodzi. zawsze są polozne, koleżanki z sali, lekarze.

ja dostałam od razu po porodzie dziecko, tzn tak za 4 godziny. Nie chcę cię dołować ale ja miałam ciężko i powiem ci szczerze, że wolałabym jeszcze raz przeżyć poród niż ten pierwszy tydzień połogu w szpitalu. A już bolące krocze i krwawiące brodawki to był mój koszmar. Do tego dostałam jeszcze grypę lekką i karmiłam w masce ochronnej. Koszmar koszmar i jeszcze raz koszmar:-( Na pocieszenie ci napiszę że nie każda kobieta ma rozcinane krocze i nie każda problemy z karmieniem. A nawet jeśli to wszystko do przeżycia.

Gość saleminka8
w sumie ja bym wolała mieć nacięte krocze niż gdybym miała popękać :P Niedawno leżałam na obserwacji na patologii ciąży i dziewczyny mówiły jak miały po pierwszym porodzie,wszystkie mówiły że moment szycia był najprzyjemniejszy:P bo wtedy już nie bolało,leżały odprężone po tym największym wysiłku :) opowiadały jak połozne im pomagały,jedna mówiła że położna jej zęby myła :P hehe

Gość pelegniarka
To jest polska mentalność i pranie mózgów przez stare położne :o Dla ogólnej informacji - pękniecia goją sie dużo szybciej niz nacięcia (pęka wierzchnia skóra a nacinane są mięśnie). Nacięcie moze spowodować dalsze głęboki pęknięcia (te którymi straszy sie ciężarne i usprawiedliwia naciecia!!). Nacięcia są wskazane jedynie gdy dziecko jest bardzo duże. U nas robi je sie dla wygody... położnej. Nie musi chronić krocza. Dodatkowo ma większy przerób, nacina krocze, wyjmuje dzieciaka i bierze następna rodzącą albo idzie serial obejrzeć :o http://www.rodzicpoludzku.pl/index.php?searchword=naci%C4%99cie+krocza&searchphrase=all&areas[]=jtags&option=com_search

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaa
Ciekawe jak pęka tylko skóra to jakim sposobem zwieksza sie wyjscie z pochwy???Pochwa to skóra??? Pielegniarka a taka niedouczona.Nie ma mozliwosci ze przy peknieciu peka tylko skóra, pęka miesien i to na tyle niewygodne ze mozna nie miec potem jak zszyc tego pekniecia bo są nierówne brzegi.Widze ze kolezanka nie widziała jak sie zszywa miesien i jaka jest róznica miedzy miesniem przecietym a rozerwanym.Pewnie lepiej dla kolezanki pęknąc do samego odbytu, zawsze mozna potem korekte plastyczna zrobic.Pacan.