Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

papryczkaa

jestem smutna bo....

Polecane posty

chcialam dac na imię córce Kora ( uwielbiam Korę i Maanam), ale takiego imienia chyba nie ma :(

no wiem, ale teraz jest taka moda na nietuzinkowe imiona a tu klapa. Chciałam Korę a tu taki zonk :(

Kora - imię żeńskie pochodzenia greckiego. Wywodzi się od słowa kóre - czyli "dziewczę". Imię to nosiła mityczna Kora, córka bogini Demeter. Kora stanowi również zdrobnienie od imion Kornelia i Koryna. Kora imieniny obchodzi: 31 marca. a jednak jest takie imię.

Gość cora-kora
w niemczech to popularne imie CORA a co myslisz o imieniu Karola

no tak a wyszłam w google, sprawdziłam 3 linki i odpuściłam... to mnie pocieszyłaś :D

Gość xyxx
a kiedy bedziesz miec tą małą Korę ?

nie Karolina odpada, jakoś nie znam "fajnych" dziewczyn o tym imieniu... Xle mi się kojarzy poprostu.

A tak na serio, to chciałam wiedziać jaka będzie reakcja forumowiczek. myślałam że mnie zjadą od razu. tak na serio to podobają mi się "tradycyjne" imiona, w domu mam np Kasię. Faktem jest że Korę bardzo lubię ale nie aż tak i na serio myślałam że nie ma takiego imienia.

Gość ja pierdykam
w planach??!! rany boskie! kobieto, moze sie okazac, ze w ogole nie bedziesz miec dzieci, albo trafia ci sie sami synowie takie planowanie imona jest zupelnie bez sensu! no bez przesady! ludzie juz naprawde maja namieszane w lowach :-O

Gość ja pierdykam
a imie(?) Kora nie podoba mi sie jesli juz to ta Olga jest lepsza

Gość ja pierdykam
fakt, racja, nie ma co sie denerwowac coz, jestem tylko czlowiekiem, ponioslo mnie ;-) ;-P

no własnie powiniem być osobny spis imion zwierzęcych, żeby się nie dublowały z tymi przeznaczonymi dla ludzi...

Gość ja pierdykam
ale ludzie i tak swoim zwierzecym pupilkom daja imiona ludzkie! znam pieska, co wabi sie "sara" i wiele podobnych sytuacji... a pozniej wola sie na pieska "zbysiu", a oglada sie pieciu facetow ;-)

Gość xyxx
Ja mam na osiedlu kota Mirka, Kota Józka psu Ulka, Maja, Kacper, Max a nawet Czarek i Stasiek Szok poprostu :O