Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 martusia5066

Dieta dla 14 latki

Polecane posty

Go艣膰 martusia5066

Musze sie odchudzac :P mam 14 lat , 157 cm wzrostu i moja waga sie waha od 57 do 60 =/ zalamka. Co

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 martusia5066
i dalej... Co radzicie? czy ktos ma tez taki problem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 HMMMMMMMMMMM
TEZ mam 14 lat i schudlam duzo na kopenhaskiej, ogolnie odchudzam sie ciagle, bo jak nie jem dlugi czas i wg, to sie zucam na jedzenie i waga wraca ;/ NIE RASDZE WAM BRAC ZADNEJ DIETY TYLKO POPROSTU JEST MNIEJ, I TAK ZEBY PO KAZDYM POSILKU WAM BURCZALO, BO MI POL KILO NA DZIEN TAK SZLO

Udost臋pnij ten post

ja Ci cos poradze jesli zaczniesz sie odchudzac zmniejszajac drastycznie kalorie albo zaczniesz fisiowac z jakimis dietami cud to sobie rozwalisz przemiane materii i nim sie obejrzysz w wieku 18 lat bedziesz grubaskiem w twoim wiek trzeba ostroznie ja gdzies mia艂am diete w miare rozsadna, na tyle na ile dieta moze byc rozsadna dla nastolatek z pewnego portalu o zdrowiu zaraz poszukam i postaram sie tu wkleic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jedz po艂ow臋 porcji
jeste艣cie w wieku kiedy jeszcze rosniecie, rozwijacie si臋, musicie dba膰 o to by nie zabrak艂o wam biua艂ka, witamin, minera艂贸w nie unikajcie s艂odyczy, sok贸w, t艂ustych w臋dlin, wi臋cej si臋 ruszajcie to wystarczy codzienna dawka sportu to najlepsza recepta na zgrabne, zwinne cia艂o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jedz po艂ow臋 porcji
kurcze pisa艂am szybko i st膮d b艂臋dy, mia艂o by膰: bia艂ka, unikajcie s艂odyczy....

Udost臋pnij ten post

cos takiego wynlaz艂am z pewnego dobrego portalu: 臋Dieta dla nastoletniej "gruszki" Jestem nastolatk膮, chcia艂abym schudn膮膰 z 62 kg do 50 kg. M贸j wzrost to 167 cm. Jestem typow膮 "gruszk膮" i ci臋偶ko mi schudn膮膰 w udach i pupie. Dzie艅 1 I 艣niadanie - 250 kcal: Kromk臋 ciemnego tostu posmarowa膰 艂y偶eczk膮 margaryny, ob艂o偶y膰 li艣ciem sa艂aty, plasterkiem sera 偶贸艂tego. Do tego jeden pomidor. Szklanka soku pomara艅czowego. II 艣niadanie - 100 kcal: 10 dag serka homogenizowanego z 10 dag truskawek Obiad - 350 kcal: 10 dag piersi z kurczaka pokroi膰 w kostk臋, pokroi膰 cukini臋, marchewk臋 i por. Mi臋so obsma偶y膰 na 艂y偶ce oleju, doda膰 warzywa i jeszcze 5 min. dusi膰. Doprawi膰 sol膮, pieprzem. Podawa膰 z dwoma ma艂ymi ziemniakami. Podwieczorek - 100 kcal: 200 g galaretki porzeczkowej, woda mineralna niegazowana. Kolacja - 200 kcal: Kromka ciemnego pieczywa z 50g chudej w臋dliny i sa艂atk膮 z papryki, cebuli i pomidora. Dzie艅 2 I 艣niadanie - 250 kcal: Ma艂膮 grahamk臋 posmarowa膰 艂y偶eczk膮 mas艂a lub margaryny, ob艂o偶y膰 2 cienkimi plasterkami gotowanej szynki oraz kilkoma plasterkami og贸rka. Kawa bez cukru. II 艣niadanie - 100 kcal: Ma艂y banan Obiad - 350 kcal: 15 dag piersi indyka oraz 20 dag pieczarek op艂uka膰 i pokroi膰. Obsma偶y膰 na 艂y偶ce oleju. Doda膰 5 dag groszku oraz 艂y偶k臋 jogurtu. Doprawi膰 zio艂ami, sol膮 i pieprzem. Podwieczorek - 100 kcal: 2 delicje Kolacja - 200 kcal: Omlet z zielonym groszkiem, herbata bez cukru Dzie艅 3 I 艣niadanie - 250 kcal: 4 艂y偶ki p艂atk贸w kukurydzianych ze szklank膮 mleka 0,5 %. Kawa z odrobin膮 mleka i kostk膮 cukru II 艣niadanie - 100 kcal: 2 brzoskwinie Obiad - 350 kcal: Ryba gotowana na parze (50 g), 2 ma艂e ziemniaki, 100 g jarzyny Podwieczorek - 100 kcal: 2 pomara艅cze Kolacja - 200 kcal: Kromka pieczywa i sa艂atka z pora, og贸rka kiszonego, 3 艂y偶ek groszku konserwowego. Dzie艅 4 I 艣niadanie - 250 kcal: Ma艂膮 bu艂eczk臋 przekroi膰 i posmarowa膰 艂y偶eczk膮 mas艂a oraz 2 艂y偶eczkami d偶emu. Kawa z odrobin膮 mleka II 艣niadanie - 100 kcal: Grejpfrut Obiad - 350 kcal: 220 ml barszczu czerwonego czystego, 150 g piersi kurczaka bez sk贸ry, gotowanej w jarzynach, 2 ma艂e ziemniaki, Podwieczorek - 100 kcal: Szklanka kompotu, 2 herbatniki Kolacja - 200 kcal: Zapiekanka z ry偶u (50 g suchego) i jab艂ka (150 g), Dzie艅 5 I 艣niadanie - 250 kcal: Omlet z trzech bia艂ek z d偶emem niskos艂odzonym wi艣niowym (25 g), szklanka mleka 0,5%, II 艣niadanie - 100 kcal: 1 delicja i 1 jab艂ko. Obiad - 350 kcal: 100 g piersi z kurczaka obsypa膰 przyprawami i usma偶y膰 na 艂y偶eczce oliwy. Ugotowa膰 200 g kalafiora i jednego ma艂ego ziemniaka. Zielona herbata. Podwieczorek - 100 kcal: Pieczone jab艂ko z 艂y偶eczk膮 cukru Kolacja - 200 kcal: Sa艂atka z tu艅czykiem (120g tu艅czyka w sosie w艂asnym, 2 艂y偶ki kukurydzy, 2 艂y偶ki ugotowanego ry偶u, 2 li艣cie kapusty peki艅skiej) Dzie艅 6 I 艣niadanie - 250 kcal: Kromk臋 chleba z pe艂nego przemia艂u posmarowa膰 5 dag twaro偶ku, plaster pomidora. Szklanka soku pomara艅czowego II 艣niadanie - 100 kcal: Jogurt jagodowy (150 ml) z 艂y偶k膮 otr膮b pszennych. Obiad - 350 kcal: Bulion posypany natk膮 pietruszki, pieczone udko kurczaka (bez sk贸ry), gotowane warzywa.. Podwieczorek - 100 kcal: 200 ml kisielu wi艣niowego Kolacja - 200 kcal: Sa艂atka z 100 g chudej w臋dliny, 1 cykorii, 1 og贸rka kiszonego, 1 kwa艣nego jab艂ka, 100 ml jogurtu naturalnego. Dzie艅 7 I 艣niadanie - 250 kcal: Dwie kanapki z chleba 偶ytniego pe艂noziarnistego z dwiema 艂y偶eczkami margaryny, plasterkiem szynki z indyka, pomidor, herbata z cytryn膮 bez cukru II 艣niadanie - 100 kcal: Starta marchewka z jab艂kiem i z sokiem cytrynowym Obiad - 350 kcal: 100 g soli usma偶onej na oliwie, 1 ma艂y ziemniak, sur贸wka z kiszonej kapusty Podwieczorek - 100 kcal: 100 g budyniu waniliowego Kolacja - 200 kcal: Sa艂atka owocowa z kiwi, grejpfruta, plastra

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martusia5066
Pachn膮ca R贸偶a- dzieki za diete :) a ile mozna na niej schudnac? stosuje sie ja tylko 7 dni ?

Udost臋pnij ten post

Martusia..z tego powodu ze jestes mlodziutka ja bym ci polecala diete 1000kcal i codziennie godz ( wiecej mniej ile dasz rade) na rowerze no i wprowadz zasade ze nie jesz po 18 czy 19 a pijesz wiecej niz 1.5l wody nie gazowanej wody dziennie napewno przez wakacje schudniesz...!!!!!!! a do tego nie zniszczysz organizmu i przede wszystkim bedziesz mogla byc laseczka na dlugi dlugi czas.... dieta to nic fajnego zrob to raz a z glowa zapomnij o glupich dietach cud w 5, 10 czy 12 dni to co mozesz osiagnac teraz zaprocentuje na przyszlosc.... trzymam za Ciebie kciuki i pozdrawiam ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yyyppp
nie zrob tego bledu co ja (mam teraz 16 lat) od 2 lat nie odzywiam sie normalnie, bo zaczelam stosowac glodowki, oczyywiscie ze szybko schudlam, ale jeszcze szybciek kilogramy wracaly przez to ze zaczelam normalnie jesc. mam 165 cm wzrostu i schudlam na glodowce tygodniowej 9 kilo. zaczelam normalnie jesc i przytylam 11 w 4 dni, niezle nie? moze nie to ze normalnie jesc tak z 3000 kalorii dziennie. potem znowu bralam diety regorystyczne, teraz waze 60 kilo, przez ten caly czas schudlam w sumie tak z 15 kilo i przytylam 12, czyli w sumie 3 kilo, tragedia nie? teraz musze powoli zwiekszac dawke jedzenia bo juz mam dosyc tycia. proponuje ci dluga diete ale efektowna nie nizej niz 1000 kalorii bo skonczysz jak ty ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yyyppp
jak ja znaczy sie :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martusia5066
Az 11 kg w 4 dni ?! To chyba e musialas zjesc cale zapasy z domu xD

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PannaL
Grupy ludno艣ci Energia Zapotrzebowanie Dzieci 1-3 lat 1300 Dzieci 4-6 lat 1700 Dzieci 7-9 lat 2100 Ch艂opcy 10-12 lat 2600 Dziewcz臋ta 10-12 lat 2300 M艂odzie偶 m臋ska 13-15 lat 3000-3300 M艂odzie偶 m臋ska 16-20 lat 3200-3700 M艂odzie偶 偶e艅ska 13-15 lat 2600-2800 M艂odzie偶 偶e艅ska 16-20 lat 2500-2700 M臋偶czy藕ni 21-64 lat praca lekka 2400-2600 M臋偶czy藕ni 21-64 lat praca umiarkowana 2800-3200 M臋偶czy藕ni 21-64 lat praca ci臋偶ka 3500-4000 M臋偶czy藕ni 21-64 lat praca bardzo ci臋偶ka 4000-4500 Kobiety 21-59 lat praca lekka 2100-2300 Kobiety 21-59 lat praca umiarkowana 2400-2800 Kobiety 21-59 lat praca ci臋偶ka 2900-3200 Kobiety ci臋偶arne (II po艂owa ci膮偶y) 2800 Kobiety karmi膮ce 3400 M臋偶czy藕ni 65-75 lat 2300 M臋偶czy藕ni powy偶ej 75 lat 2100 Kobiety 60-75 lat 2200 Kobiety powy偶ej 75 lat 2000

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Evelka**
wy nie macie sie czym martwic ja mam 12 lat mam 165 wzrostu a moja waga to 60 kila czasem wiecej a ja nie wiem jak mam sie odchudac prubowalam wszystkiego nawet glodowac ale sie nic nie da zrobic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hmmmmmmmma
Jasne, polecajcie m艂odej, dojrzewaj膮cej dziewczynie g艂od贸wk臋 1000 kcal... To ma jej niby nie rozwali膰 metabolizmu? 1200 kcal to jest absolutne minimum u ka偶dego, a bu艂ka z d偶emem, kisiel albo zapiekanka z jab艂kami to nie jest zdrowy posi艂ek (zdrowy posi艂ek zawiera bia艂ko) :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hmmmmmmmma
* errata: zdrowy posi艂ek zawiera bia艂ko i pe艂ne w臋glowodany (jak ry偶 to nieoczyszczony, jak chleb to pe艂noziarnisty, jak makaron to razowy...)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 grusia67
Witam, mam 14 lat wzrost 170cm i wa偶e 67 kg. Chc臋 schudn膮膰 i przesz艂am na diet臋 (2 dzie艅) :). Chcia艂abym si臋 dowiedzie膰 czy co艣 jest nie tak, czy wszystko w porz膮dku; - wtorek ; basen 45min. -膰wiczenia "6 weidera" - codziennie 40 brzuszk贸w -skoki na skakance (oko艂o 300) - conajmniej 3 razy w tygodniu biegi (ko艂o 30min) -codziennie 1.5 litra p艂yn贸w - g艂贸wnie woda -w pi膮tki 3 godziny wysi艂ku (gra w siatk贸wk臋) bez przerwy + lekkie posi艂ki co 3 godziny bez podjadania, 5x dziennie. Staram si臋 wyeliminowa膰 mi臋so i ziemniaki oraz zajadanie si臋 chlebem w szkole. Du偶o owoc贸w i warzyw. Dawka energii to oko艂o 1200kcal. Prosz臋 o pomc. Mam wielk膮 determinacje, (zbli偶aj膮 si臋 wakacje) :): z g贸ry dzi臋kuj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dgdgdfgd
grusia67 mi si臋 podoba Twoje menu - tylko pami臋taj aby po wysi艂ku zj艣膰 co艣 z w臋glowodanami, no owoc, a potem po ok. 1 h po wysi艂ku co艣 bialkowego - tak robi膮 na forach sportowych, 偶eby zregenerowa膰 mi臋艣nie :) W og贸le jeste艣 bardzo rozs膮dna, bo odchudzasz si臋 膰wicz膮c :) JA jako 16 latka zacze艂am si臋 odchudza膰, czyli mniej je艣膰.... i to by艂 bl膮d, zjad艂o mi mi臋艣nie, wygl膮da艂am jakby obleczona sk贸r膮, dodatkowo wypada艂y mi w艂osy, do dzi艣 mam rzadkie :( Gdyby kto艣 mnie wtedy ostrzeg艂 nie sko艅czya艂bym tak. Z reszt膮 potem dopad艂o mnie jojo i dopiero od 3 lat jem zdrowo i si臋 ruszam i jest 艣wietnie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 grusia67
dgdgdfgd dzi臋kuj臋 za porady, napewno skorzystam :) Wydaje mi si臋 偶e najtrudniej b臋dzie zrezygnowa膰 z tego co najbardziej kusi :):) A i jeszcze pytanie.. Czy 1000 kcal to nie jest za ma艂o?? A mo偶e poradzicie mi jakie艣 praktyczne 膰wiczenia na zrzucenie cia艂ka?? By艂abym wdzi臋czna :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 www.oSilowni.pl/
Fajnie... 14 lat i dieta kopenhaska... Ladnie macie, w przyszlosci porlbemy ze zdrowiem gwarantowane!! Dziewczyny Wy teraz rosniecie!! Ogarnijcie sie! www.oSilowni.pl/dieta

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mo偶e najlepsza to M呕 i RD
Mniej 呕re膰 i Ruszy膰 Dup臋 , czyli mniejsze posi艂ki i troch臋 ruchu ;) wyklucz chipsy , s艂odycze , gazowane i niegazowane s艂odkie napoje , wi臋cej sur贸wki do obiadu ni偶 kartofelk贸w i pe艂noziarniste pieczywo i makaron zamiast tego z bia艂ej m膮ki;) powinno od razu zadzia艂a膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 grusia67
Dzi臋kuj臋 za wszystkie porady :) Oby tylko wytrwa膰 do ko艅ca !!!!!!! Powodzenia i wytrwa艂o艣ci dla wszystkich na diecie ;*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martusia558
Witam ! Mama 14 lat i ma偶e ok . 74 kg przy wzro艣cie 162 . Mam problemy z akceptacj膮 r贸wie艣nik贸w . Ze zdrowiem wszystko dobrze . Kocham ruch . Rower , rolki . Ale nic nie chudn臋 ;( Pomo偶ecie ? Bardzo bym prosi艂a o 膰wiczenia i jakis orzyk艂adowy jad艂ospis , ALE NIE 1000 kcal ! Z g贸ry dzi臋kuj臋 : D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Miss_Pche艂
Id藕 do dietetyka i s艂uchaj go, wtedy za p贸艂 roku b臋dziesz mia艂a kilkana艣cie kilo mniej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Honorataaaaaaaaaa......
Sama mam dosy膰 偶ycia. Mam teraz 13 lat. Codzienne 偶ycie mnie coraz bardziej dobija i czasem my艣l臋 o samob贸jstwie. Jestem gruba. Mam 163 cm wzrostu a wa偶臋 65 kg. :c do tego nie umiem stosowa膰 diet. 膯wicz臋 ale to i tak nic nie daje. Bior臋 leki hormonalne poniewa偶 choruj臋 na astm臋.. chc臋 przez wakacje schudn膮膰 ale wiem 偶e w moim przypadku jest niemo偶liwe ;c

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Juliette00
Tak偶e mam 14 lat, jestem obci膮偶ona genetycznie pulchn膮 sylwetk膮, dodatkowo dwa lata temu bra艂am hormony przez astm臋. Na dietach jestem od 8 roku 偶ycia, ale nic nie pomagaj膮 z powodu mojego lenistwa, nie lubi臋 aktywno艣ci fizycznej, czasem sie przemoge i dam sobie ostry wycisk, a p贸藕niej potrafi臋 le偶e膰 dwa tygodnie w 艂贸偶ku z ksi膮偶k膮. Koszmar. Przy wzro艣cie 159cm wa偶臋 69kg, chc臋 dobi膰 do 40kg ale nie wiem jak sie za to zabra膰. Przy ka偶dej diecie bylam pod opiek膮 dietetyka, ale bylo to bez sensowne dlatego bo nic nie chudlam, a dietetyk kas臋 bra艂 :/ Polecicie jaki艣 zestaw 膰wicze艅 dla pocz膮tkuj膮cych i skuteczn膮 diet臋 ktora nie spowoduje efektu jojo? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lulia
Dzie艅 dobry mam 14 lat 75kg 162cm

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Polecam skorzysta膰 Ci z tej diety http://dieta-lux.pl/44535 ,mi uda艂o si臋 schudn膮膰 na niej 10 kg w ci膮gu 2 miesi臋cy ,dieta jest zdrowa i tania.

Udost臋pnij ten post