Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

clapp

czy kupi膰 Yorka ?

Polecane posty

Go艣膰 karola191919
ja mam 7 miesiecznego yorka,kupilam go tez corci ale 4 letniej i sa najlepszymi przyjaciolmi.Owszem, york wymaga pielegnacji, kapania raz w tygodniu, czesania itp.Jest delikatnym psem, ale jesli raz wezmiecie go juz na rece to uwierzcie, ze nie bedziecie go chcieli juz nigdy oddac.Trzeba obchodzic sie z nim delikatnie, uwazac, zeby nie spadl itp. Ale skoro moja 4 letnia corcia dala rade, to i 11 letnia z pewnoscia sie nim zaopiekuje doskonale,A co do siusiania....moj pies wychodzi dosc czesto na sspacerek, ale oprocz tego ma w domciu kocia kuwete i jak sie jej zachce w nocy albo o 6 rano siusiu, to wie , ze moze tam pojsc bez problemu.Pokecam Forum Dogomania,tam znajdziesz wiele przydatnych porad.pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pinki artic monkeys
RATRELKI -za艂atwiaj膮 si臋 na gazetke jak s膮 ma艂e ale p贸偶niej nie ma problemu z nauczeniem wychodzenia za potrzeb膮 na dw贸r -nie choruj膮 tak cz臋sto jak yorki -nie trzeba chodzi膰 z nimi do fryzjera -nie wymagaj膮 jakiej艣 strasznie drogiej karmy -nie wymagaj膮 cz臋stych k膮pieli i czesania -nic im si臋 nie przykleja do tylka -UWIELBIAJ膭 DZIECI - KOCHANE I S艁ODKIE PSIACZKI PRZYTULANKI -WIERNIE BRONI膭 SWOJEGO PANA POMIMO MALE艃KIEJ POSTURY -KOCHAJ膭 CZ艁OWIEKA NAD 呕YCIE BRO艃 BO呕E NIE WOLNO ICH ODDAWA膯 JAK NAM SI臉 ZNUDZI PONIEWA呕 MAJ膭 UCZUCIA I BARDZO CIERPI膭 PO ROZSTANIU!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kocham shih-tzu
polecam shih-tzu miniaturki , s膮 cudowne, kochane przytulanki , maj膮 milszy w艂os od york贸w, i s膮 przepi臋kne i m膮dre

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zanim kupisz - przemy艣l
Mam Yorka ponad 1,5 roku. S膮 tego pozytywne i negatywne strony. Na pocz膮tku te偶 obiecywa艂am mamie, 偶e b臋d臋 si臋 nim zajmowa艂a, k膮pa艂a itp. (mam 19 lat), a teraz nie do ko艅ca wywi膮zuj臋 si臋 ze swoich obowi膮zk贸w. Dzi艣, wydaje Ci si臋, 偶e b臋dziesz si臋 nim zajmowa艂a itp., ale pomy艣l sobie- zima, minus 20stopni na podw贸rku, a Ty kochana, b臋dziesz musia艂a wsta膰 o ko艂o 6stej rano, 偶eby wyprowadzi膰 pieska na siusiu. Ponadto Yorki s膮 NAPRAWD臉 kosztowne w utrzymaniu. Aby m贸j Nicki mia艂 艂adn膮, zadban膮 sier艣膰 musz臋 go czeka膰 codziennie! Fryzjer te偶 minimum raz na oko艂o 2 miesi膮ce. Karma te偶 musi by膰 odpowiedniej wielko艣ci i og贸lnie dostosowana do potrzeb tejj rasy (a taka niestety kosztuje). Je艣li chodzi o pozytywne aspekty posiadania Yorka, to jest to piesek (przynajmniej moim zdaniem) bardzo inteligentny. Jak si臋 od ma艂ego go "wychowa", to WCALE nie sika gdzie popadnie. M贸j Nicku艣, gdy za艂atwi "potrzeb臋" w domu (a zdarza to si臋 maxymalnie raz na p贸艂 roku, to si臋 chowa i wie, 偶e 藕le zrobi艂. A to te偶 moja wina, bo on prosi艂 a ja nie mia艂am czasu z nim wyj艣膰 na podw贸rko. Yorki to przytulanki, s膮 艣redniocha艂a艣liwe. Mimo opini ma艂y piesek= ma艂o ruchu, mieszkam w domku jednorodzinnym i widz臋, 偶e Nicki potrzebuje DU呕O ruchu. Siedzi na parapecie i patrzy przez okno- informuje w ten spos贸b, 偶e chce pobiega膰, a wiesz mi m艂oda damo, 偶e potrafi sobie poszale膰;) A! I jeszcze jedna sprawa- za nic w 艣wiecie nie nauczysz Yorka prawid艂owo chodzi膰 na smyczy. Ci膮gnie jak szalony, a偶 si臋 poddusza! Tragedia. Nie wiem jak to b臋dzie u Ciebie wygl膮da艂o (mieszkacie w bloku, wi臋c na podw贸rku b臋dziesz musia艂a go w艂a艣nie prowadzi膰 na siusiu, zabaw臋 itp. na smyczy;( . Mimo wszystko za nic, nie zmieni艂abym tego wszystkiego i nie pozby艂a si臋 mojej "ma艂aej mi艂o艣ci" Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kubu艣 i pysio
tym pieskom nie mo偶na zak艂ada膰 obro偶y!!!!!! one mog膮 chodzi膰 tylko w szelkach specjalnych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mania11
witam wszystkich nie zgadzam si WITAM NIE ZGADZAM SI臉 ZE WSZYSTKIM MAM YORKA SUCZKE I 7 LETNIA C脫RKE I BARDZO SIE LUBI膭 RAZEM 艢PIA , I TO NIE PRAWDA 呕E TE PIESKI NIE LUBIA DZIECI CO ZA BZDURA !!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nathicana
Ludzie jacy wy jeste艣cie ograniczeni! Yorka mo偶na przyzwyczai膰 do tego by za艂atwia艂 swoje potrzeby w domu lub na dworze.. kto jak woli ;) i kto艣 tu napisa艂, 偶e yorki nie lubi膮 dzieci to jest kompletna bzdura ! s膮 to bardzo przyjazne pieski ! a to czy owe male艅stwo g艂o艣no szczeka to ju偶 zale偶y od wychowania ;) a no niestety s膮 drogie a im mniejsze male艅stwo tym dro偶sze ;) i moim zdaniem s膮 to pi臋kne i eleganckie pieski ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nathicana
gumi gumi beear yorki s膮 g艂upie niepos艂uszne strasznie gryz膮 szcz膮 i sraj膮 w domu i 艣mierdz膮 masj膮 umazane ciagle w g贸wnie d**e futerkow膮 艣mierdzi im z mordy i trzeba z nimi chodzi膰 do fryzjera!!! POTRAFI膭 Z艁AMA膯 艁APE SCHODZ膭C Z KRAW臉呕NIKA PARANOJA Z TYMI PSAMI!!!!!!!!!!!!!!! WIEM TO BO MOJA SIOSTRA MA YORKA!!!! Jak Twoja siostra o niego nie dba to i jest niepos艂uszny i brudny ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nathicana
kubu艣 i pysio tym pieskom nie mo偶na zak艂ada膰 obro偶y!!!!!! one mog膮 chodzi膰 tylko w szelkach specjalnych obro偶a jest wygodniejsza ;) i mniej kr臋puje ruchy pieska ni偶 szelki a przy szelkach york mo偶e mie膰 p贸藕niej problemy z kr臋gos艂upem ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam kochanego yorka
hhh

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dejzunia kochaniutka moja
Witam ,naprawde polecam kupno tego pieska , s膮 przekochane i bardzo m膮dre , wiem to bo mam swoj膮 suczke o imieniu deysi , ma ona prawie 7 miesiecy i nadal sra i sika na dywan (zawsze w to samo miejsce ) dlatego m贸j dywan wlasnie w tym miejscu jest praktycznie sple艣nia艂y, mam nadzieje ze w koncu zmieni miejsc贸wke i nadejdzie czas 偶e ca艂y dywan mi bedzie jeba艂 :). Kolejna kwestja : 艣mieci , nie wiedzia艂em ze pieski jedz膮 艣mieci ??? najwyra偶niej tak... dejzunia moja zawsze podje co艣 z reklam贸wki a to obierki z ziemniak贸w a to jaka艣 skorupka z jajeczka :) nie wspomne o zebzdzia艂ym mi臋sie :) . Niedajbo偶e osrane majtki le偶膮ce na pod艂odze pokoju 艂ooo kurwa zawsze wyli偶e g艂owno lub mocz z majtek mojego ch艂opaka (czasem lize mu rowa gdy sie kochamy). A gdy m贸j ch艂opak wychodzi z dejzuni膮 na dw贸r to jest ona w si贸dmym niebie (szkoda 偶e pa艅cio nie jest bo musi zapierdalac wok贸艂 bloku za ni膮 jak pojebany bo mu ca艂y czas ucieka :) ) Nasza dejzunia nie wychodzi na dw贸r sie za艂atwiac poniewa偶 robi to w domku , ot贸z wychodzi ona na ''spacerek'' zawsze w poszukiwaniu pozywienia , n贸z widelec bedzie stary splesnialy chleb na smietniku lub zielona kie艂baska za blokiem :) tak czy siak..zawsze wraca z dworku z pe艂nym brzuszkiem i jebi膮c膮 mord膮 :D mam nadzieje 偶e to co napisa艂em napewno zach臋ci was do kupna s艂odkiego yoreczka..Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to czy pies nie lubi
dzieci zalezy od tego jak jest wychowany i czy mu owe dzieci nie robia krzywy, jak rowniez od tego czy czyje sie najnizej w stadzie( jesli czuje ze jest na wyzszej pozycji niz dziecko, moze je np w srajnych przypadkach ugrzc) wiec bullshit z eTE psy nie lubia dzieci... A 11 letnia dziewczynka JEST w stanie wstawac rano i sie opiekowac psem, ja mialam 10 lat jak maialm pierwszego swojego psa, i nikt nigdy go z amnie nie yprowadzal, nie karmil etc.. Poza tym, ktos napisal ze kupuje droga karme bo po tanszej pies zdechnie... bzdura, znam kilka osob uzywajacych tanich karm i ich psy sa zdrowe od paru lat...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yorki
Witam! Ja mam psa yorka i jestem bardzo zadowolona z tej rasy s膮 mi艂e grzeczne typowe przytulanki (dla dzieci), nie s膮 ha艂a艣liwe. Na dw贸r wychodze z nim ze 4 razy dziennie.Maj膮 s艂odkie pyszczki takie lito艣ciwe.(Fakt s膮 drogie w utrzymaniu trzeba co rok je偶dzic do fryzjera,szczepic ,kupowa膰 dro偶sz膮 karm臋 itp.....oraz s膮 drogie)le naprwade polecam pani kupic yorka c贸rka sie napewno ucieszy :))))). Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Muchaa
NIE ! Yorki nie s膮 wcale g艂upie. By艂y wykorzystywane dawniej do lapania myszy i szczur贸w ! Same ich szuka艂y. Ja mam Yorka wabi sie Emi . Jest bardzo m膮dry, sam kiedy chce wychodzi na dw贸r i jak go wypuszcze to czeka pod drzwiami az go nie wpuszcze. Faktycznie, szczeka na wszystko. Troche 艣mierdzi jak chyba ka偶dy pies ! Nie musze chodzi膰 z nim do fryzjera, m贸j tata sam go obcina 1-2 razy w roku. Czasami wychodzi sama do lasu i wraca. Trudno si臋 j膮 uczy sztuczek ale nigdy sie nie zgubi艂a w tym lesie. Potrafi wiec sama wychodzic, nie trzeba tracic na ni膮 kasy na fryzjera. Wcale nie jest g艂upkowatym pieskiem do torebki, czyli tej podroby Yorka, tylko wysportowanym cudownym psem kt贸ry uwielbia biega膰, skaka膰 i nienawidzi smyczy. To suczka. Mimo ze wydaje sie niezale偶na bardzo kocha swoim w艂a艣cicieli i zawsze przy mnie jest. Aha, i ma 6 lat a od 4 lat nie sika w domu! Zostaje sama w domu nawet na ca艂y dzie艅 i nic nie zrobi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wszystkie negatywne opinie o tych psiakach formu艂uj膮 ludzie, kt贸rzy nie mieli z nimi do czynienia. amen

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Muchaa
NIE ! Yorki nie s膮 wcale g艂upie. By艂y wykorzystywane dawniej do lapania myszy i szczur贸w ! Same ich szuka艂y. Ja mam Yorka wabi sie Emi . Jest bardzo m膮dry, sam kiedy chce wychodzi na dw贸r i jak go wypuszcze to czeka pod drzwiami az go nie wpuszcze. Faktycznie, szczeka na wszystko. Troche 艣mierdzi jak chyba ka偶dy pies ! Nie musze chodzi膰 z nim do fryzjera, m贸j tata sam go obcina 1-2 razy w roku. Czasami wychodzi sama do lasu i wraca. Trudno si臋 j膮 uczy sztuczek ale nigdy sie nie zgubi艂a w tym lesie. Potrafi wiec sama wychodzic, nie trzeba tracic na ni膮 kasy na fryzjera. Wcale nie jest g艂upkowatym pieskiem do torebki, czyli tej podroby Yorka, tylko wysportowanym cudownym psem kt贸ry uwielbia biega膰, skaka膰 i nienawidzi smyczy. To suczka. Mimo ze wydaje sie niezale偶na bardzo kocha swoim w艂a艣cicieli i zawsze przy mnie jest. Aha, i ma 6 lat a od 4 lat nie sika w domu! Zostaje sama w domu nawet na ca艂y dzie艅 i nic nie zrobi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
艣wietne s膮 ja te偶 rozwa偶am zakup takiego male艅skiego do 2,5 kg

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No c贸偶 s膮 r贸偶ne psy ale ponad wszystkimi s膮 boksery .Ma艂e ludziki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
bokserzy to najg艂upsze psy we wszystkich rankingach razem z dalmaty艅czykiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
boksery z tel. pisze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Odwrotnie .Badania kynologow wskazuj膮 ze boksery to najinteligentniejsze psy .Statystyczny bokser zna ok 200 s艂贸w .Szalenie kochaj膮 dzieci .W艂a艣cicieli kochaj膮 ponad wszystko .Sa karne czyste i posluszne .Pomi臋dzy bokserem a innym psem jest przepa艣膰 .Bokser 偶yj膮cy z innym psem zawsze tego drugiego podporzadkuje sobie .To co艣 wiecej niz pies .Zapraszam na strone fundacji Boksery w potrzebie lub SOS Bokserom

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gajga
mni臋 si臋 podobaj膮 malta艅czyki:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gajga
albo Bichon Frise

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 CHYTZEL
grube tlusciutkie mopsy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
uwielbiam moja yorczke z wzajemno艣ci膮. jest cicha uleg艂a, lubi poszale膰. przeslodka... :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kupi膰 kupi膰 kupi莽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jorkee
boze chron Nas,facetow przed z艂em tego swiata...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 ohhh
tak, przes艂odkie s膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam 1,5 roczna yorke wazy 3 kilo,Tez kiedy艣 my艣la艂am,ze sa ha艂a艣liwe,ale nic bardziej mylnego wszystko zale偶y jak wychowasz pieska i czy ci臋 na niego sta膰,Owszem kosztuje utrzymanie ale kupi艂am mego yorka bo wiedzia艂am,ze b臋d臋 kupowa艂a tylko najlepsza karm臋,ze bedzie mnie sta膰 na najlepsze ameryka艅skiej firmy kosmetyki do piel臋gnacji,ze pies tylko 3 godz,dziennie bedzie sam w domu,Inaczej nie kupi艂abym go,Mam ogr贸d i piesek wychodzi ile chce nie musz臋 z nim wychodzi膰 o 6 rano bo jest nauczona i 艣pi zanim dzieci nie zaczn膮 szykowa膰 sie do szko艂y,a na weekend wstaje tak jak my,Nie szczeka byle czego bo by艂 uczony tego od pocz膮tku i zwracali mu sie uwag臋,Jest weso艂ym pieskiem,bardzo rodzinnym,lubi dzieci,ch臋tnym do zabawy,energicznym bardzo pos艂usznym,Jestem mi艂e zaskoczona ta rasa,

Udost臋pnij ten post