Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bjasbkasjdb

pytanie o laptopa

Polecane posty

Gość bjasbkasjdb

czy ktoś z posiadaczy laptopów moze mi powiedzieć czy w domu stale macie podlaczony do pradu? czy to nie szkodzi baterii???

Gość rtuyjty
owszem, nie powinno sie trzymac stale podlaczonego lapka do sieci, tzreba rozladowywac i naladowac baterie co jakis czas

Gość
nie szkodzi za bardzo, zwlaszcza jesli masz chlodniczek albo jesli jest w stanuie czuwania... bo jak caly czas jest normalnie na chodzie to sie grzeje:/ ale za to mało kosztuje, ok 1-2 zł /dobę (albo 10h nie pamiętam)- w kwestii żarcia prądu

Gość ZNANY I SLAWNY PISARZ
pozdrawiam Ksare:)

Gość dkdkd
pewnie że cały czas podłączony, w razie potrzeby tylko na baterii

nie pisałam,gdyż czekałam na wypowiedź jarka:) i cie poinstruował

Gość gfbgfb
jarek ociekasz frustracją

Gość rtuyjty
jarku glabie w domu korzystasz z komorki podlaczonej do sieci:D? gratuluje :D

Gość ewewe
to po wyjeciu baterii laptop moze dzialac??

Gość bjasbkasjdb
Czy ktos tutaj NAPRAWDE si e zna na tym???

moze powiem jak to praktycznie wyglada....przez dwa lata i bateria nie wykazuje zadnych istotnych zmian....jest tak jak obiecal producent mimo ze jest caly czas na kablu a sporadycznie w podrozy na baterii wiec sklaniam sie ku wypowiedziom Jarka ....

Gość ewewe
ja sie znam :P

Gość jaruś i kabel to cioty
A mi bateria trzyma 15 min, bo lapek był podłączony często do prądu, więc jeżeli możecie to wyciągajcie baterie i nie słuchajcie pseudo znawców od wszystkiego!!!

Gość rtuyjty
moze nie w lodowce a w chlodnym miejscu. zrsezta kazdy robi jak lubie, pouczcie sie elektroniki,elektrotechniki,chemii i pokrewnych przewertujcie schematy i sprawdzcie jak to dziala :D

nie powiedzialem ze jestem znawca....bateria po dwoch latach nadal trzyma 3 godz wiec jest jak nowa w instrukcji jest 3-4 godz jesli padnie kupie druga ....wiec tak naprawde nie musze sie na tym znac ps. jaruś i kabel to cioty>>> pisalem jak u mnie to wyglada a nie jak nalezy robic ;)...czytanie ze zrozumieniem sie klania

Gość mam lapa ponad 2 lata
i caly czas siedze na zasilaczu przy wyjetej baterii, z ktorej korzystam wtedy jak nie mam pradu pod reka, czyli rzadko. efekt - bateria trzyma tyle czasu ile na poczatku

Gość URSUS C330
Baterie przechowuje sie w stanie 70% naladowania w temperaturze pokojowej. Ciągła praca na 230V , oznacza 100% naladowanie i temperature 40 stopni albo i lepiej. ale "chuj mi do tego, nie ja bede placil 300zl za nowa baterie" :D

Gość URSUS C330
Dotknij laptopa od spodu jak pochodzi pare godzin, ćwoku. Chyba że masz baterie z wentylatorem , pewnie z firmy centra :P

Gość URSUS C330
Nie chodzi o to czy odłączaja czy nie, o sama temperature chodzi.

URSUS C330>>> z ciekawosci sprawdzilem....skoro nie czuje zadnego ciepla to znaczy ze temperatura baterii musi byn nizsza niz tem mojego ciala

Gość URSUS C330
Tylko że coniektórym mozgojadom nie miesci sie w glowie ze przechowywanie akumulatora LiIon w stanie 100% naładowania nie wychodzi mu na zdrowie.

Gość rtuyjty
beznadziejen porownanie bo o ile kojarze to paliwo nie daje zasilania :o a akumulator owszem, zazwyczaj sie odlacza jesli auto dlugo stoi :o

:D cholera, myslalem, ze na ludzi chowajacych baterie do lodowek wystarczy poza tym to nie porownanie a przenosnia :p

Gość gozdzikowwa
ja tam nikomu laptopa nie polecam, kupilam bo myslalam, że przenosny tzn takze bez pradu, a tu bateria sie wyczerpuje po ok 2 godzinach od odlaczenia z pradu. A jak jest w pradzie to fakt bateria jest mega ciepła ale mam już tego laptopa 3 lata i nic sie z ta bateria nie dzieje. ale nie polecam