Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie objadam się

24 tc a ja mam 12+

Polecane posty

Gość nie objadam się

a nie jem dużo 3 razy na tydzien jem obiad z mięsa ziemniaków sałatki a tak jakaś bułka z serem /drożdzówka na sniadanie koło 11 i obiadokolacja koło 16 czasem coś słodkiego wyniki mam dobre to co jest nie tak

to chyba taka już Twoja natura... Może zamień drożdżówki i pszenne bułki na ciemne razowe pieczywo. Ogranicz tłuszcz - masło, olej. A zamiast np batonika wybieraj ciasto domowe... Ja musiałam przejść na dietę dla cukrzyków i powiem ci, że jest bardzo zdrowa, a nie chodzisz głodna bo składa się z 6 posiłków.

Gość nie objadam się
ja nawet po za drozdówkami i czase raz na tydzień jakiś batonik?lody nie jem słodyczy ofszem pizze czy frytki częściej :( ale ja w ostatnim mc przytyłam 6 kg :(

ja też miałam jeden taki miesiąc (chyba był to przełom 5 i 6 mc ciąży), że przytyłam więcej, a teraz waga stoi, więc może nie będzie tak źle.

Gość ja jestem w 20tc
i juz 10 na + :(

myślę, że przede wszystkim powinnaś zmienić trochę swoją dietę. Jesz może niedużo, ale niezdrowo- myślisz że frytki, pizza czy drożdżówki są dobre dla dziecka? Ja nie mówię, żeby popadać w paranoję i wszystkiego sobie odmawiać (sama czasem mam ochotę na pizzę i ją po prostu jem), ale trzeba dostarczyć dziecku wszystkich potrzebnych składników. Jedz wcześniej śniadanie, no chyba że wstajesz o tej 11- ale jeżeli o 7:00 a pierwszy posiłek dopiero o 11:00, to nie jest dobre. Organizm potrzebuje siły- śniadanie jest najważniejsze. No i wybacz, ale drożdżówka oprócz pustych kalorii, niewiele Tobie i dziecku daje. Lepiej zjedz jogurt naturalny, dosyp musli, na obiad zrób sobie prostą sałatkę (ser feta, ogórek, pomidor z łyżką oliwy- pycha i super zastrzyk białkowo- węglowodanowy). jeżeli pracujesz i nie masz jak tego robić, to zrób dzień wcześniej wieczorem- będzie nawet smaczniejsza. podsumowując- więcej, ale zdrowiej- może i tak jest, ze taka Twoja uroda, że tyjesz w ciąży- może Twój organizm zatrzymuje wodę (na to pomoże trochę.. picie wody:)), nie wiem. Zacznij jeść zdrowo- przekonasz się czy to tycie było kwestią "urody", czy złego odżywiania. na pewno na tym nie stracisz- dziecko tym bardziej.

Gość nina malina98
ja zaczelam sie pilnowac w 3 trymestrze. w peirwszym przybylo mi 3 kg, w drugim 10 (!!!!) i tak sie przerazilam, ze teraz, w polowie 3 trymestru doszlo jeszcze "tylko" 2kg.. mam nadzieje, ze tempo utrzymam do konca ciazy... powodzenia tobei zycze tez!

Gość Misialina
e tam,moze ci sie woda zatrzymuje,ja jestem szczupła,za sobą dwie ciąże,w kazdej 30+ i co? obecnie 170 cm,55 kg,zadnych rozstepów,nawet śladu. Nie planuję juz trzeciego dziecka,ale pewnie byłoby tak samo :D

Gość ech życie życie
za mało macie ruchu.