Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jejeku jejku nie nie nie

mozna zrobic dziecku badanie krwi bez skierowania lekarza?prywatnie?

Polecane posty

lekarka nie chce dac skierowania a mnie cos niepokoi myslicie ze jesli badanie krwi jest ok to dziecko jest 100% zdrowe?

Gość hehe he he
mozna zrobic w szpitalu zapłacisz 5 zł i masz wyniki ale czemu lekarka nie chce dac skierowania??

prosilam ja juz na 2ch wizytach ona twierdzi ze szkoda kloc dziecko

Gość to zalezy jaka choroba
Bez problemu zrobisz badanie krwi bez skierowania. Zwykła morfologia to koszt ok 10zł. Jesli chodzi o wyniki to zalezy, nie wszystkie choroby da sie zdiagnozowac za pomoca badania krwi. Na pewno morfologia pokaze czy jest jakis stan zapalny, anemia, np. ilosc eozynofilow sugeruje badz wyklucza alergie lub pasozyty. Dokladniejsze badania tez mozna wykonac z krwi- np sprawdzic funkcjonowanie watroby, nerek, trzustki czy np hormony.

Gość hehe he he
a może naprawde jest wszystko ok i badania sa nie potrzebne?

Gość ja mysle...
ale przeciez nie zaszkodzi zrobic co nie? ja bym zrobila i morfologie pelna i ob. w sumie to mocz tez mozesz zbadac.

Gość to zalezy jaka choroba
Zawsze warto to sprawdzic jesli Cie cos niepokoi. Matka czasami ma lepsza intuicje choc czasami tez moze przesadzac i doszukiwac sie dziury calym. W kazdym razie chwila badania, niewielki koszt a wiele moze sie wyjasnic.

czasami lubi sobie polezec długo-wczesniej taki nie byl i boli go glowa ma 3i pol roku-rozwija sie swietnie-ostatnie badanie mial robione ponad pol roku temu-tu zlecila lekarka bo ciemiaczko sie mu dopiero tak pozno zarastalo