Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruba/chuda dziewczyna

DLACZEGO TYLE MLODYCH DZIEWCZYN STARA SIE O DZIECKO?

Polecane posty

Gość mlode matki
nie, nie tylko. Ale przyznasz, ze sa wazne:) A juz praca na pewno.

23:07 [zgłoś do usunięcia] annannanna ja juz to gdzies pisalam.zaszlam w ciaze kiedy skonczylam 21 lat.mamy z mezem poukladane zycie.bardzo chcielismy tego dziecka.nawet mielismy problem z zajsciem w ciaze.moze poprostu sa ludzie ktorzy nieco szybciej dojrzewaja do rodzicielstwa i odpowiedzialnosci? mielismy?:classic_cool: tzn twoj facet tez zachodzil hahah:classic_cool:?

praca jest wazna w zyciu czlowieka.jesli ktos ma na to ambicje-to wyksztalcenie tez.ale niektore kobiety spelniaja sie wychowujac dziecko i to tez jest wporzadku.ja mam malutkie dziecko.jestem osoba mloda.od wrzesnia milam zaczac prace.problemowa ciaza mi na to nie pozwolila.odsunelam plany o rok.dzisiaj przebywam z synkiem w domu.maz nas utrzymuje.dziecko jest szczesliwe,ja jestem spokojna bo wiem ze dziecko ze mna jest bezpieczne(a nie z obca opiekunka).od przyszlego roku szkolnego mam zamiar isc do pracy-ale tylko na pol etatu-zeby nie racic wszystkiego z dziecinstwa mojego maluszka.tak jest nam dobrze i nikt nie wmowi mi,ze przebywanie z moim dzieckiem jest wyrazem braku ambicji.i nie powie tez mi nikt ze moj maz zostawi mnie dlatego ze chce sumiennie wychowac jego dziecko.ktos pisal o zwiazku partnerskim.rowny wklad finansowy w rodzine nie swiadczy o partnerstwie.partnerstwo to umiejetnosc porozumiewania się i zgodnosc przekonan

Gość mlode matki
no dla mnie osobiscie to jest troche brak ambicji. A jesli chodzi o zostawienie przez partnera- prawdopodobienstwo wzrasta jesli ciaza nie jest planowana i w mlodym wieku. Do tego przewaznie jest szybki slub bo dziecko w drodze. Przeciez czasem tacy ludzie nawet nie maja czasu sie poznac, przezyc razem zlych i dobrych chwil, sprawdzic, czy chca byc ze soba na dobre i na zle, pozyc razem tylko we dwoje. Dziecko powinno byc dopelnieniem zwiazku, milosci. Dla mnie tym nie jest jesli ludzie znaja sie krotko a ich zwiazek polega na spotykaniu sie po szkole.

jezeli ludzie biora slub tylko ze wzgledu na dziecko to zgodze sie ze sa to zwiazki czesto mnej trwale.uwazam ze nie powinno sie brac slubu tylko po to aby dziecko mialo 2 rodzicow.anie rodzice ani dziecko nie beda wtedy szczesliwi.co innego kiedy para i tak zamierza brac kiedys slub tylko z jakiegos powodu to odwleka-wtedy zwiazek malzensi zawarty nawet po poczeciu dziecka moze byc rownie dolidny jak te "bez ciazy"

Gość a mnie śmieszą te mamusie
po 30-stce, które nie dają sobie rady z dzieciakami i wzywają "Supernianię". Czy to nie jest zastanawiające dlaczego w tym programie zawsze występowały niegramotne, starsze mamuśki, a brak było tych "głupich, bezmyślnych 20-latek"? :D

Gość do za grubej i chudej
studia o niczym nie świadczą....ja mam 23 lata jestem po zawodówce:) skonczyłam klasę fryzjerską z wyróznieniem...teraz pracuję (już od 3 lat) w renomowanym salonie fryzjerskim i zarabiam więcej niż moje koleżanki które skończyły studia....zresztą co to za mgr skoro jest ich na ulicy więcej niż....a nic z sobą nie reprezentują...no nie wszyscy ale większość...takie moje skromne zdanie!!! A dzieci....za niedługo też chcę zostać matką....i będę wtedy juz spełniona...:)

Gość mlode matki
wiesz, troche dziwne to dla mnie miec POWAZNE plany na slub w wieku 18-19lat:) Dla mnie wszystkie sluby brane przez kobiety w ciazy sa slubami ze wzgledu na dziecko- gdyby go nie bylo slubu tez by nie bylo- logiczne wedlug mnie:) Osobiscie nie uwazam, ze studia sa wyznacznikiem wartosci czlowieka. Jednakze uwazam, ze albo powinienes pracowac albo studiowac- w tak mlodym wieku oczywiscie. Wlasnie po to, zeby zyc doroslym zyciem, zeby byc odpowiedzialnym za siebie. jak mozesz mowic o odpowiedzialnosci za drugiego, malego czlowieka skoro za siebie nigdy nie bylas? A co w przypadku jesli stanie sie cokolwiek czlowiekowi, ktory was utrzymuje? Zostajesz sama z dzieckiem, nieprzygotowana do zycia- bo nigdy tak naprawde sie z nim nie zmierzylas...

21:44 [zgłoś do usunięcia] do za grubej i chudej studia o niczym nie świadczą....ja mam 23 lata jestem po zawodówce skonczyłam klasę fryzjerską z wyróznieniem...teraz pracuję (już od 3 lat) w renomowanym salonie fryzjerskim i zarabiam więcej niż moje koleżanki które skończyły studia....zresztą co to za mgr skoro jest ich na ulicy więcej niż....a nic z sobą nie reprezentują...no nie wszyscy ale większość...takie moje skromne zdanie!!! A dzieci....za niedługo też chcę zostać matką....i będę wtedy juz spełniona... ale watpie zebys zarabiala wiecej niz np prezes banku ktory skopnczyl trudne finansowe studia...sama nie mam wyzszego wyksztalcenia ale uogolnianie na temat wyzszych studiow tez nei jest fer.....i nie powiesz mi ze po czesci nie usprawiedliwiasz siebiwe ze masz tylko zawodowke

Gość ale iedealyyyyyy
no wiecie co, przestańcie opowiadać jakie to młode 18-2- latki jakie to są wspaniale matki. Mam blisko siebie jedną na 18 urodziła, rodzice wychowują dziecko, ona poszła w cug, druga 18 latka, rodzice wychowują, też ladaco, kolejne samotne 18-20 letnie matki, rodzice wychowują ich dzieci i drżą aby córcia więcej nie przyniosła do domu, bo już i tak bieda aż piszczy.

Gość mlode matki
e tam, nie mozna uogolniac, ze jak mlode to do domu znosza dzieci!

do Pain..... nie usprawiedliwiam się...robię to co lubię ale żenujące są po prostu te studentki które studiuja nie wiadomo po co tylko dla tytułu chyba!!!!! w mojej miejscowości pełno jest bezrobotnych studentek albo takich które pracują jako sprzedawczynie bo nie ma pracy w ich zawodzie....więc po co te wszystkie smieszne studia????? pedagogika, socjologia, zarządzanie, marketing, politologia i wiele innych kierunków które wypuszczają nie przystosowanych do życia "absolwentów"....żenada.... ja mam zawód który daje mi przyszłość...wkrótce obronie mistrza zawodu i może otworzę własny salon.... więc proszę nie traktować ludzi bez matury jako gorszą kategorię!!

Gość mandziaaaa
no to zobaczymy jak będziesz mówiła jak będzie salon obok salonu i co, zrobisz jedną fryzuję na tydzień, nie wiem ile dzieci będziesz mogła z tego utrzymać.

wiem na co mnie stać:) i wiem że w tym co robie jestem najlepsza!!!

Gość jola drutowicz
"mistrza zawodu" hihi rozsmieszylo mnie to okreslenie :) skojarzylo mi sie z misrz dratewka hehe. w sumie to Ci zazdroszcze ze masz fach w reku a do fryzjera ludzie chodza i zawsdze beda chodzic. ja 3 lata na studia zmarnowalam administacyjne a glopia jak bylam tak i jestem :O buzka

tak tylko sie chwalę.... bo śmiać mi się tutaj z Was chce.... bo tak to już jest na tym forum, że jak ktoś jest inny i ma odmienne zdanie to jest "zlinczowany".....no szkoda

Gość jola drutowicz
mandziaaaa a co cie to? :D jak bedzie dobra to klienci zawsze do niej przyjda, jak salon bedzie za drogi np do wynajecia to w domu bedzie przyjmowac- proste

Jolka jesteś idealnym przykładem:) pozdrawiam

:)

Gość jola drutowicz
czemu idealnym przykladem? ja to na powaznie napisdalam a nie z ironia :(

to sorki w takim razie:)

Gość mlode matki
a kto tu traktuje ludzi bez matury jako gorsza kategorie??? Temat jest o mlodych matkach a nie o ludziach bez studiow:)

Gość ale niemyslaceee
bo zazwyczaj młode matki są bez matury, bo jaka normalna dziewczyna pozwoliłaby sobie na pieprzenie się bez zabezpieczania. Te co się uczą to myślą też i głową, natomiast lenie to chcą dorwać faceta na dziecko i siedzieć w domu. No ale różnie im to wychodzi, bo co na siłę to jest niezdrowe i albo po kilku latach zostają samotnymi matkami już z kilkorgiem dzieci, albo nawet w ciąży są zostawiane same sobie, no bo kto by chciał mieć za zonę lenia. Takie kobiety dla tych facetów są tylko potrzebne do "wyładowania się seksualnego".

Gość mlode matki
Tylko, ze w ciaze mozna zajsc nawet zabezpieczajac sie wiec to nie tak do konca.

Gość ale niemyslaceee
oj przestań opowiadać jakieś bzdurne powtarzane wypowiedzi. Tak samo kiedy więzień przyznał się do winy tak samo i kobiety z wpadkami. Jeżeli zabezpieczałoby się solidnie i tak jak należy, to nie byłoby wpadek. Najlepiej to zwalić winę na coś albo na kogoś, od razu człowiekowi lżej.

oooo przepraszam!!!! tutaj to się zdenerwowałam: ale niemysląceee : \"bo zazwyczaj młode matki są bez matury, bo jaka normalna dziewczyna pozwoliłaby sobie na pieprzenie się bez zabezpieczania. Te co się uczą to myślą też i głową, natomiast lenie to chcą dorwać faceta na dziecko i siedzieć w domu.\" maturę napisałam NAJLEPIEJ w 30 osobowej klasie, dwa rozszerzone przedmioty, jeden udało się (był trudny) na 80%, drugi na 92%, j. obcy- 86%, polski- 80%. świadectwo z paskiem, stypendium Rady Ministrów... wymieniać dalej? nie byłam po prostu klasycznym kujonem, po szkole chodziliśmy z klasą do baru, na piwko, zaszłam w ciąże z chłopakiem z którym NIE SPOTYKAŁAM SIĘ PO SZKOLE PRZEZ MIESIĄC, 28 kwietnia była 5 rocznica początku naszego związku. brak ambicji? czyli rozumiem że Ty w wieku 21 lat miałaś obroniony tytuł doktora lud profesora zwyczajnego? ja powinnam być na drugim roku studiów (tak jak każdy w Polsce- gdzie Ty żyjesz?), a mam skończony 1 rok, resztę dokończę za dwa lata i po prostu magisterkę będę mieć w wieku 27lat! studia wybrałam trudne i tez dlatego robię 2 lata przerwy, by potem nie zawalić. to co Wy tu wypisujecie to są jakieś brednie, skrajne przykłady. ktoś tam opisał jakąś 18-latkę, że rodzice wychowują... Rany, ja znam dziewczynę, która już dwie skrobanki zrobiła, jedną w wieku 18lat, jak miała już brzuch! to jest bardziej odpowiedzialne? no i to są wyjątki, takie jaskrawe przykłady żeby poprzeć wasze brednie. 80% dziewczyn które zaszły w ciążę w młodym wieku okazuje się wspaniałymi matkami,odpowiedzialnymi za dziecko i ZA SIEBIE. pomyślcie zanim napiszecie takie brednie. wasza frustracja życiowa wyładowana na forum tylko się nasili, więc lepiej idźcie na fitness, a nie obrażajcie osoby, które mają duzo większy wachlarz pozytywnych cech niż Wy prezentujecie...

i jeszcze apropo Twojej twórczej i inteligentnej wypowiedzi (już zaczatowanej, ale przypomnę) " bo zazwyczaj młode matki są bez matury, bo jaka normalna dziewczyna pozwoliłaby sobie na pieprzenie się bez zabezpieczania. " może i TY się "pieprzysz" (oczywiście z zabezpieczeniem). ja z moim mężem od początku się KOCHAŁAM i seks uprawiałam z miłości, po 20rż faktycznie olewając czasem antykoncepcję, bo świadomie WIEDZIELIŚMY (liczba mnoga) że nawet jak będzie dzieciątko, to nic się strasznego na ten czas już nie stanie. i stało się. i nie było to zaskoczenie. i nawet nie wiem czy to wpadką można nazwać (bardziej współczuję tym, które NIE CHCĄ, używają np. gumek a tu PĘKŁA guma i jest dziecko- to jest wpadka) a co do tego ślubu- już pisałam, datę mieliśmy zaplanowaną od dawna, było po zaręczynach, ale pojawiła się ciąża i po prostu PRZYSPIESZYLIŚMY to, co i tak miało się stać! teraz dawajcie. chwila na wymyślenie argumentów i brać się do pisania że i tak przegrałam życie, jestem niedouczona, myślę cipą a nie głową, jestem frajerką, złapałam faceta na dziecko (!?), pieprzę się, puszczam, jestem leniem, zostanę samotną matką z kilkorgiem dzieci (tak, tak pisze tylko to co WY napisałyście na temat takich jak ja- nic nie dodaję od siebie), kontynuując: nie mam matury, jestem tylko do "wyładowania seksualnego" jakiś (bliżej nie znanych mi) facetów, kłamię, zmyślam by sobie ulżyć... dobra już mi się nie chce Tyle (w skrócie) Wy myślicie o mnie ja o Was nie myślę, bo o czymś czego nie ma, nie da się logicznie myśleć 🖐️

Gość czym ty się chwaliszzzzz
no widać jak się zabezpieczałaś. Dopiero mi odpowiedzialne te gówniary, z tego co znam to żeby nie ich rodzice to razem z dzieckiem mieszkałyby pod mostem i umarły z głodu. To jest odpowiedzialność. Dać dupy i urodzić a później być na utrzymaniu rodziców.Albo kończyć szkolę a dzieckiem zajmują się rodzice. A co do tego, że jakaś dziewczyna zrobiła skrobankę to co ci do tego, była taka samo myśląca jak ty, tylko, ze może nie miała gdzie mieszkać i za co zyć. Bo nie każdy rodzić chce swojej patologii pomagać.

Gość łatwiej jest siedziec w domu z
dzieckiem i chodzić na zakupy za pieniadze zarobione przez meza czy rodzicow niz samej zdobyc wykształcenie i potem zarabiac na siebie. wiec te co pracuja zazdroszcza mlodym 20-23-letnim ,ze sie tak ustawiły w zyciu