Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ezja

Krwiodawcy- kto z Was oddaje krew???

Polecane posty

hello czy ktos z was jest honoroowym dawcą krwi??? Ja zaczęłam w tym roku. Dziś widziałam plakat z takim malutkim niemowlaczkiem, który bardzo potrzebuje krwi B Rh+... Tak dużo osób codziennie oddaje krew- a mimo wszystko wciąż jest jjej za mało;/

ja oddałam krew jak dotąd raz jeden, parę lat temu bałam sie sama chodzić do krwiodawstwa, że zemdleję,albo coś:o teraz bym poszła, ale miałam niedawno złamaną nogę i zastrzyki jakieś przeciwzakrzepowe, nie wiem czy mogę tak od razu pójść czy odczekać pół roku...

no tak, to poważna sprawa... kiedyś bałam się iść na pobieranie próbki krwi...a teraz... tłumacze sobie z o tylko ukłwww.audyty.secretclient.com ukłócie, które może uratować komuś życie...

Gość chcę ale nie mogę
chciałabym oddawać krew, ale nie mogę, bo nie ważę 50 kg

Ja oddaje krew regularnie co 3 miesiące:) Następne raz przypada mi w czerwcu. Pamiętam, że za pierwszym razem po oddaniu krwi nie przytrzymałam tego wacika na żyłkach i potem miałam krwiaka o średnicy około 7 cm.:D

omg to niezle:P a Ty oddajesz regularnie już dłuuugo? masz jakieś skutki uboczne? Np...czy odczuwasz to żę np musisz iść oddać krew , bo jak nie to np boli Cię głowa itp??

najgorzej się przemóc pierwszy raz, potem już łatwiej zupełnie jak w piosence Anny Jantar ;) ja poczekam do wakacji i wtedy zapytam w stacji krwiodawstwa czy mogę czy nie oddawać już krew, w najgorszym przypadku będę czekać aż do października,

Gość ja kiedys oddawałam
za pierwszym razem było dobrze mimo, że sie też bałam. Za drugim razem nie dałam sie wepchnąć na wage:P Bałam się że moja waga nie będzie nadawała sie do oddania krwi. I chyba niestety tak było bo zaraz po oddaniu wstałam i zemdlałam. Teraz się już boje bo mam niemiłe wspomnienia po ostatnim razie

ja po moim pierwszym razie o mało nie zemdlałam:o nie wiem czemu, wagę mam dobrą :p

ja zazwyczaj normalnie 450... Jak poszłam 1 raz to takihelikopter mi się włączył w głowie że hoho:P Nawet nie wstałam:P Zakręciło mi sie w głowie iii zasnęłam:D ale teraz juz nie mam tak:PP Zastanawiam się nad oddaniem płytek krwi...podobno to bardziej skomplikowane.....ciekawe na czym polega...wie KTOŚ????????????? Podobno trwa to 1,5 godz...