Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lily*

Jaki jest Wasz stosunek do pielęgniarek?

Polecane posty

Gość NURSE1
zapraszam na wolontariat na ZOL, i wtedy dopiero się określicie w tej kwestii;>

Gość gość
W szpitalach spedzilam wiele tygodni/na roznych oddzialach/.Mialam trzy powazne operacje.Nie zauwazylam,zeby pielegniarki zle wykonywaly swoja prace.Byly mile,pomocne i pomagaly chorym.Jestem pelna podziwu i szacunku dla tego specyficznego,trudnego i odpowiedzialnego zawodu.Zdaje sobie tez sprawe,ze wszedzie mozna trafic na ludzi,ktorzy traktuja prace jak kare.

Gość gość
Jania wzór do naśladowania no tak zadna nie skakała koło Ciebie bo przeciez po to są pielegniarki. jedna powinna stac koło Ciebie i co 5 minut poprawiac Ci poduszke odslaniac okna i wachlowac i najlepiej rzuc za Ciebie. macie pretensje do pielegniarek bo chya nie wiecie na czym polega ich rola....

Gość gość
Co Wy wiecie o Pielęgniarkach??? Jak na oddziale intensywnej terapii znajdzie się ktoś z Waszej rodziny lub Wy sami staniecie się ofiara skoku na główkę do wody po pijanemu ,albo trzaśnie Wam trzustka,itp mogłabym mnożyć jednostki chorobowe które mogą Was potencjalnie zabić!!! Własnie te wg. Was leniwe pielęgniarki będą wycierać Wam osrane d*pska ,myc,smarować cielsko i zmieniać pozycje!!! Pilnować aby dawki leków i płyny Wam pomogły, będą dbać o WASZ proces leczenia,zmieniać pozycje abyście nie gnili . Beda miały kontakt z Waszymi płynami ustrojowymi ( krwią,moczem,kalem ,o bakteriach i innych zabójcach cichych nie wspomnę)!!!! Prawdziwa praca pielęgniarki to nie tylko głaskanie Was i spel;nianie zachcianek ,nie jesteśmy służącymi!!!!Narażamy wl;asne zdrowie dla pomagania ludziom a Wy co niektórzy śmiecie wpisywać takie pierdoły w necie!!!?? pierdyknij się w główkę jeden z drugim i zastanów jakimi Wy pracownikami jesteście ! Czy nie macie sobie nic do zarzucenia???Nic o pielęgniarkach nie wiecie a te pojedyncze wpisy jakie to jesteśmy niedobre ,niech się wam przypomną gdy będziecie zależni od naszej pomocy. Własnie taka wdzięczność czyli smarowanie pielęgniarek jakie to są wredne sprawia ze nie warto pomagać ludziom widząc jak są wdzięczni,sami nosiliście pewnie kawki i pytam po co??????Zal mi Was piszecie takie słowa, a jestem pewna ze prędzej czy później pożałujecie tych slow gdy nadejdzie ciężka choroba,a ta WREDNA pielęgniarka mimo wszystko stanie się jedyna deska ratunku przed zgniciem w łóżku i tyle mojego pisania !!!Przykre to co o nas myślicie!!!!!!!!!!!!!!! Zycze zdrowia Wam i Waszym bliskim ,oby Was te pielęgniarki nie zabiły! Zegnam

Gość gość
Do komentarza puppa77 już twój nick jest mało inteligentny a pierdoły jakie piszesz świadczą o słabiutkim wykształceniu -zawodoweczka??? Jeśli chcesz już obrażać kogoś to zacznij od swojego poziomu!!! Pielęgniarka musi skończyć studia!!! Poza tym posiadamy tzw specjalizacje itp!!! Wiec babo ze wsi poczytaj jakie szkoły trzeba ukończyć by moc zostać pielęgniarka,troszkę wysil komórki mózgowe,przejdź się na oiom,do zolu,na intensywne oddziały noworodkowe i popatrz nie 5 minut ale 12 godzin na nasza prace!!!!! albo weź się za naukę i załóż fartuch i do roboty! a wtedy możemy podyskutować .Zdrówka życzę!!!!

Gość gość
Zawód pielęgniarki jest szlachetny, niosący za sobą ogromne poświęcenie w swerze zawodowej i prywatnej. Jeśli ktoś mówi o powołaniu to się ogromnie myli, to jest zawód, a nie zakon - możemy tu mówić tylko o predyspozycjach. Nasze społeczeństwo zbyt stereotypowo podchodzi do zawodu pielęgniarstwa.Czemu w szpitalach etaty pilę. są nie obsadzone ? Braknie pielęgniarek - bo wolą za tak niskie dochody przekwalifikować się lub wyjechać za granice, gdzie mają odpowiednia płacę i SZACUNEK.

Gość gość
Sama wiem jak dokładnie wygląda praca pielęgniarki, ponieważ pracuje w tym zawodzie. Opinie o pielęgniarkach są różne jednak powinno się traktować nas z szacunkiem. My również spotykamy się z różnymi pacjentami. Mimo wszystko cieszę się, że wykonuję ten zawód. Mam dobrą pracę, którą znalazłam za pośrednictwem IRS Poland.