Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GrubaKaska

Poradzice miProsze was o pomoc

Polecane posty

No wiec tak, moj problem lezy we wlosach. A wiec mialam ciemne wlosy farbowane, niebyly sliczne ale byly ladne mialy ladny polysk i wogole. Zachcialo mi sie blondu. Pofarbowalam najpierw u fryzjera pasemka a po jakims czasie sama je dofarbowalam na blond. Teraz mam takie byle jakie. Siankowate i wogole. I na dodatek wiekszosc osob mowi mi ze lepiej bylo mi w ciemnych;;/masakra. I poradzcie mi czy jak pofarbuje na ciemne znowu to polepszy sie ich wyglad co nie? w konu zawsze tak jest ze na ciemniejszy kolor to wlosy staja sie lepsze.... A moze znacie jakies odzywki domowe fajne>? prosze o pomoc. Wiem ze nie powinnam tu wrzucac tego tematu ale tam nie ma prawie osob;)Jezeli komus przeszkadza przepraszam.

Gość co dla ciebie dziala....
jak masz zniszczone wlosy to jedyne co to mozesz je obiacia, wlosy wsa jak siano bo brakuje im manwilzenbia wiec szukaj produktow naiwlzonych pzrede wszystkich maseczek, to poprawi ich kondycje aczkowliek nigdy nie zregenarilzuje wlosa calkowicie ,dlatego trzeba je obciac. a polecam serie loreal professional zolta.

Gość Meg552
Ucze sie za fryzjerke.. Powiem tak, rozjasnianie to proces ktory najbardziej niszczy wlosy, rozjasniacz bardziej niszczy wlosy niz farba, jest silniejszy itd.. Dlatego Twoje wlosy sa teraz w takim a nie innym stanie.. Jak kolezanka wyzej napisala mozesz uzywac odzywek itp.. Ale tak anprawde nie wiele to da.. Bo wlos jest bardzo zniszczony w stroktorze, a odzywka zamyka luske wlosaowa i moze w minimalnym stopniu ja odbudowuje.. Jezeli wlosy zafarbujesz, to fakt beda one wygladaly na mniej zniszczone, ale ten kolor szybko bedzie ci sie wyplukiwal, bo na rozjasnianych wlosach farba tak dobrze nie trzyma

Meg552- a do ile tygodni bedzie mis ie trzymal kolor? i czy jak mam wlosy przed piersi to mam kupic 2 czy 2 farbe?

Gość Meg552
Troche tak, nie beda az tak sianowate.. Farba to jedyne dobre wyjscie teraz, no i oczywiscie odzywki, maski, polecam jedwab do wlosow, mozesz tez sprobowac zabiegow u fryzjera tzn sauny nawilzajacej, daje dobre efekty, tylko jeden zabiek kosztuje ok 30 zl zalezy od salonu.. albo mozesz sama nalozyc odzywke na wlosy owinac workiem i podgrzewac suszarka.. wdedy odzywka lepiej zadziala

Gość Meg552
To zalezy, od tego jak czesto myjesz wlosy.. I na pewno na tych pasmach ktore nie sa rozjasniane bedzie farba dluzej sie trzymala tzn nie straci tak szybko intensywnego koloru.. No i polecam farbe z dobrej ffirmy, np loreal.. Wlosy sa po niej lepsze, i radze unikac paletty.. to chyba tyle, a co do ilosci opakowac to jedno powinno wystarczyc, ale to tez zalezy od tego ile farby nalozysz

Gość Meg552
ale po za farbowaniu twoje wlosy na pewno ebda duzo lepiej wygladaly.. nie beda az tak zniszczone i suche no i na pewno odradzam rozjasnianie

Meg552- dzieki bardzo;) Juz na przyszlosc nigdy nie rozjasnie wlosow;)Dzieki za pomoc;) A jak myslisz farby z joanny sa dobre? bo wczesniej nimi pociemnialam wlosy i byl ook;)

Gość Meg552
Co do joanny to nie wiem, ale na pewno nie farba palett bo ona strasznie wlosy niszczy.. Ja bym polecila Ci tego loreala, sama farbuje wlosy i wlasnie po tej farbie wygladaja one duzo lepiej.. Sa bardziej miekie i blyszczace.. Casting Creme Gloss to jest wlasnie ta farba ona kosztuje ok 20 zl, w promocji za 15 kupisz w rosmanie np.. Lepiej dac wiecej za farbe niz potem zalowac.. No i nie zapomnij o nawilzaniu tych wlosow

Gość co dla ciebie dziala....
no dokladnie kolor bedzie ci sie bardzo szybko zmywal z tych rozjasnionych wlosow, i z moejo dowsiadczenia wynika ,ze albo na[arwde wiele razy bedziesz musiala zafarbowac wlsloy zeby kolor byl jednolity,albo p oprostu bedziesz mialam tak rozjasnione pasemka az wlosy obetniesz. jak pzrefarbujesz na cimeno to wlosy pwoinny lepeij wygladea ,ale mysle ze jak masz polamane koncowki to beda one bardziej wiodczne, jakkolwiek mysle,ze pzrefarbowanie na cimeny to lepsze wyjscie ,zwlaszza ze pozniej oi tak bedziesz musiala to zrobic ze wzgledu na odrosty. meg a mozesz cos wiecej napisac o tej saunie nawilzajaej? naparwde dziala? wsytatrzy jeden zabieg?

Gość Meg552
Co do sauny, to my jej na salonie nie robimy.. Ale keidys bylam na tym zabiegu w innym salonie.. Wlosy byly po niej lepsze, bardziej nawilzone, ale jeden zabieg nie wystarczy, zwlaszcza przy bardzo zniszczonych wlosach, i na pewno trzeba go powtarzac zcesciej.. Z racji na koszty zrezygnowalam z tego, i sama sobie nawilzalam wlosy tak jak pisalam odzywka worek i suszarka, efekt jest taki sam.. a sauna u fryzjera praktycznie wyglada tak samo, z tym ze bez worka.. chodzi o to zeby otworzyc luske wlosowa zeby odzywka lepiej wnikala we wlosy..

No to kupie ta farbe z loreala skoro ja polecasz;) Bede wlosy nawilzac jak sie da;) a z domowych sposobow slyszlas moze o majonezie?:D Czytalam na jednym forum ze dziewczyna nalozyla ok 3 lyzki stolowe majonezu trzymala 40-60min na glowie splukala umyla glowe. Brzydki zapach znik a ona miala piekne blyszczac lsniace lepiej sie ukaldaly. Na poczatku myslalam ze to zart ale coraz wiecej dziewczyn zaczelo to stosowac i rowniez chwialy sie ze dziala;)

Gość Meg552
Hm.. o majonezie nic nie slyszalam.. I zadnych domowych sposobow nie stosuje, slyszalam kiedys o jajku z cystryna, ale czy daje efekty to nie wiem.. Na pewno moge Ci polecic jedwab do wlosow z biosilka, naprawde wlosy sa po nim lepsze.. No i dobrze by bylo jak bys przez jakis czas ograniczyla suszenie wlosow suszarka, czy prostownica itp.. jesli uzywasz.. bo to tez bardzo niszczy i wysusza wlosy..

Nie prostuje ani nie susze na szczescie;) Jajko z cytryna stosowalam fajny efekt;) wlosy sie lepiej ukaldaly;)

Gość Meg552
aha, no to jak nie prostujesz.. No to proponuje ten domowy sposob ''sauny'' i po tym zabiegu dac na wlosy ten jedwab, wlosy bede po nim bardzo miekie.. Nie daje sie go za duzo bo bardzo natluszcza wlosy.. Chyba ze na noc wiecej jak rano bedzisz myla wlosy.. To powinno pomoc :)

dziekuje ci slicznei za pomoc;) Teraz bede wiedziala jak miec ladne wlosy;) a jutro bede je farbowac;)

Gość Meg552
Nmzc :) Moze lepeij nie farbuj tych wlosow sama, tylko idz do fryzjera.. Po tym rozjasnianiu.. Wydaje mi sie ze farbowanie w salonie fryzjerskim bedzie lepszym i bardziej bezpiecznym rozwiazaniem.. Nie wiem w jakim stanie sa Twoje wlosy, jaks a rozjasnione itd.. Ale skzoda by bylo gdybys je zle zafarbowala.. Proponuje teraz zafarbowac je u fryzjera a ewentualnie potem mozesz sama je farbowac..

Gość ja stawiam na
a ten worek na glwoe to jaki? na smieci,czy moze byc normalna reklamowka jendorazowa?

Gość Meg552
ja uzywalam reklamowki haha :D ale powiem wam, ze czesto uzadzalam sobie takie kuracje, i przy tym ograniczalam prostowanie wlsow (bo prostuje przynajmniej raz dziennie) i efekty byly swietne, wlosy nie do poznania

Gość salamandra plamista
meg chcialam zapytac jak tu wchodzisz czy to jak farba dziala na wlosy nie zalezy wlasnie od nich a nie tylko od farby? bo farbuje palette i mam ladne wlosy miekkie blyszczace zafarbowalam kiedys lorealem efekt byl porownywalny znowu wczesniej raz w czasie zacmienia umyslu i sluchania kolezanek kupilam glupia szamponetke i po tym wlosy mialy brzydki kolor i zero polysku,wiec od czego to zalezy?

Gość Meg552
Duzo od farby, ale tez od wlosow, tego w jakim sa stanie, czys a zniszczone, polamane itd.. Wiadomo, ze jak wlosy sa porozdwajane, zniszczone np prostowaniem, to po farbie bede gorzej wygladly niz np zdrowe wlosy... No i wiadomo kazdy ma inne wlosy, i kazda farba dziala troche innaczej na kazde wlosy.. Jedne szybciej lapia kolor, albo ejst on bardziej intensywny..

Gość salamandra plamista
dziekuje meg:) czyli na moje kłaczki jednak paletka sie nadaje:)pomimo prostownicy raz na jakis czas;)