Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słonko za chmurką

Oświadczyny, jak mu delikatnie odmówic ??????

Polecane posty

Gość słonko za chmurką

Mam 19 lat on 24 On chce mi sie oswiadczyc w tym roku... Jestesmt ze sobą 1,5roku. Kocham Go ale Oswiadczyny to powazny krok w zyciu a ja mam 19 lat. Jak mu delikatnie odmowic ? Jak wybrnac z tej sytuacji zeby go nie urazic, zeby sie nie zrazil a jednozcesnie by mnie zrozumial ??

Gość orinooko
;) Powiedz, że jeszcze nie jesteś gotowa na zakładanie rodziny. Oni zawsze tak nam mówią. :D

Gość powiedz to co tunapisalas

Gość hgfgfdfd
na sypianie z nim bylas gotowa a jak oswiadczyny to nie? glupota ludzka nie zna granic

Gość słonko za chmurką
nie spalismy ze soba...

Gość co dla ciebie dziala....
ale to on juz ci powiedzial ze sie z toba zareczy? wg mnie bardzo dobrze robisz ze chesz to odlozyc. sama bylam z chlopaikiem 4,5 roku i mielismy sie zareczac ale zerwalismy i poznalam innego i mysle,ze tym razem to jest to. warto poczekac i pzrekonac sie czy naparwde bedziecie razem czy nie. poza tym 1,5 roku to wcale nie tak dlugo.

Gość słonko za chmurką
no własnie... to krótko.. On juz powiedzial ze chce zrobic to w tym roku przed listopadem. Troche mnie tym przerazil. Nie wiem jak mam reagowac jak on zaczyna ten temat. Rozmowa o tym jest dla mnie ciezka. Bo Kocham Go i nie chce Go zranic, tylko to dla mnie sytuacja niezreczna... Nie wiem jak mam to rozegrac zeby bylo dobrze

Gość naprawdę ciekawwy topik
on ma 24 lata. to logiczne że chce się zaręczyć i za 3-4 wziąć ślub. przecież zaręczyny nie oznaczają że trzeba biec do ołtarza. tylko to że myśli się o sobie bardzo poważnie. nie wiem czego ty się boisz. nie musisz się od razu z nim się chajtać . albo ty chcesz seksu dopiero po ślubie a on już tego potrzebuje dlatego chce się z toba już żenić. bo dlaczego nie chcesz się z nim kochać? jak ludzie się kochają to seks jest naturalny. a żeby wytrzymać 1,5roku bez seksu w związku to trzeba byc kimś aseksualnym.... ale to tylko moja opinia.

Gość dokładnie 15 roczny
"związek" bez seksu??? o czym my tu w ogóle mówimy? jaki związek? seks zbliża ludzi, wyzwala emocje, bliskość, jest przekroczeniem granic. a takie "chodzenie za rączkę" to żaden związek tylko zwykła znajomość jakby kochała i pragnęła mężczyznę to seks byłby oczywisty ale on też jakiś narwany - oświadczać się w takeij sytuacji??? może ci się tylko tak wydaje że on to planuje

Gość naprawdę ciekawwy topik
no cóż facet ma 24 lata. 1,5roku jedzie na ręczym :P. dziewczyna nie chce seksu. może z przyczyn religijnych, albo ona po prostu nie czuje do niego żadnego pociągu... gdybym była z facetem i on nie chciał ze mną seksu po 1,5roku , to też bym myślała że coś nie tak ze mną. a jeżeli uważałabym że ślub , albo choć pierścionek cokolwiek mogłby zmienić ten stan rzeczy, to przyszłabym do niego z pierścionkiem. :P dla mnie seks jest czymś baardzo ważnym w związku. to cudowne być tak blisko z ukochaną osobą, granice przestają istnieć. seks spaja ze sobą ludzi, łączy. Nie ma nic lepszego na świecie niż przytulanie po seksie

Gość madzia9
seks to przezytek.. seks to tylko dodateeek... najwazniejsze jest to co w srodkuu to czy ludzie sie rozumieja i w ogole.. Rozumiem dziewczyne

Oświadczyny nie oznaczaja tego ze musisz wziac z nim ślub miec dzieci etc jest to kolejny etap zwiazku ale jeszcze niezobowiazujacy na wieki