Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leserko25

Od wrzesnia bede uczyla w gimnazjum - cieszyć się czy płakac??

Polecane posty

Gość Leserko25

Bede uczyla w gimnazjum i w sumie nie wiem czegio sie spodziewac, jak podejsc do dzieci zeby na glowe nie skoczyly. Bardzo nie chcialam uczyc w gimnazjum ale pracy nie znalazlam w podstawowce wiec musialam do gimnazjum pojsc.

Gość Bedzie dobrze
Co najwyżej skończysz z koszem na głowie, filmik z poniżaniem ciebie przez uczniów wyląduje na YouTube i będziesz pośmiewiskiem do końca życia... ale będzie dobrze ;-)

Gość URSUS C330
Nauczysz sie robic zajebiaszczy makijaz, laske w kiblu, tipsy, i poznasz lacine jakiej w zyciu nie slyszalas, milej pracy

Gość Leserko25
serio pytam

Jaki przedmiot? Ja na szczescie (o ile znajdzie sie wolny etat) bede nauczycielka wylacznie malych dzieci. Gimnazjum to bardzo trudny wiek, gdzie dzieciakom wydaje sie, ze sa juz dorosli, dziewczynki wygladaja jak dziwki spod latarni a chlopacy chcac przyszpanowac czesto pyskuja i zadzieraja z nauczycielem.. Nie obieraj tylko strategii straszenia- typu jak sie nei uspokoja to zaczynasz odpytywac i stawiasz jedynki- to nic ich nie nauczy a sprawi ze Cie znienawidza. Postaraj sie dac im do zrozumienia, ze nei jestes tyranem i nie masz zamiary ich gnebic, ale jakas czesc wiedzy musza sobie przyswoic. Za bardzo tez nei kumpluj sie z nimi bo przekrocza granice i trudno Ci bedzie cokolwiek wyegzekwować. Powodzenia życze ;)

Gość monca
hmm odrazu wyznacz granice co wolno czego nie pytaj co lekcje kilkoro uczniow nie odpuszczaj badz konsekwentna ale lojalna i sprawiedliwa wobec uczniow.Powinno dzialac.

Gość anuska111111
a ja mam inny problem we wrześniu idę do gimnazjum i obawiam się jak to będzie...

Gość mówię z autopsji
już zacznij płakać :-(

ja nie wiem do jakich gim. wy chodziliscie ale w moim zadna dziewczynka nie wygladala jak dziwka :O

Gość anuska111111
jakie pzredmiot? i jakie gimnazjum?

Gość bibok
do debilki o nicku KARMINOWA PANNA.... JESTES NAUCZYCIELEM???????????????????????? o ja pierdole i taki tłuk jak ty pisze 'chłopacy"...... i gdzie ty spotykasz dziewczynki wygladajace jak dziwki....kurwa mac skad ty pojebie sie wytrzasnełas????????????????/

Gość Leserko25
przedmiot angielski

Gość lostka
Wspolczuje, nie ma nic gorszego niz gimnazjalisci. Lepiej uczyc w podstawowce czy LO...

Gość kur
jak ja chodziłam do gimnazjum to był szacunek do nauczyciela ale teraz to sorry. Wszystko zależy od nauczyciela, nie daj im sobie na głowę wejść bo będziesz mieć probelm, najlepiej od I klasy pokazać kto tu rządzi a jak nie to na każdej lekcji klasówa, jak cię szanować nie będą to bądź wredną suką, a jak będą okazywać szacunek to bądz wyrozumiała ale pokaż kto tu rządzi i nie daj się jebanym gówniarzom. powodzenia.

Gość dosiegi
Wg mnie ok powinno byc o ile nie pozwolisz sobie na za duzo

Gość Płacz już od dzisiaj

bibok z łaski swej nie obrazaj mnie ;) Nie jestem nauczycielem, studiuje, po studiach bede najprawdopodobniej pracowac w szkolnictwie. Mieszkam w duzym miescie i kazdego dnia w tramwaju widze gimnazjalistow. Uwierz, nie wygladaja jak grzeczni, normalni uczniowie a ich poziom slownictwa i tematy rozmow to koszmar. A co jest zlego w slowie "chłopacy" ? Nie bardzo rozumiem, bo pod wzgledem ortograficznym ten wyraz jest jak najbardziej poprawnie napisany ;)

Gość anuska111111
a w jakim mieście może idę do tegoi samego

Gość URSUS C330
Nabawisz sie nerwicy i awersji do "mlodzierzy" poza tym praca cud malina :P

Gość ajkijo
Mam 18 lat i gimnazjum pamiętam bardzo dobrze. Musisz mieć silną psychikę jeśli trafisz na trudną klasę (zawsze znajdzie się paru chłopców chcących wyładować się na młodej nauczycielce) - wiem co mówię, moja klasa wykończyła tak polonistkę po studiach. Pierwsza lekcja jest bardzo ważna, przedstaw czego oczekujesz i staraj się ich sobie zjednać (może nie zjedzą cię od razu) dobrze będzie jeśli wykażesz się poczuciem humoru ;) I nie myśl że "bądź cicho albo wpiszę ci uwagę do dziennika" cokolwiek wskórają. Nie dopuść, aby cię lekceważyli i przede wszystkim staraj się żeby siedzieli z zamkniętymi gębami. Ale też zadzieranie nosa i pokazywanie co to z ciebie za pani profesor nie jest będzie jeszcze gorsze ;) Generalnie porzuć nadzieję że podejdą do ciebie z szacunkiem. Też zależy jakiego przedmiotu uczysz. Moja głowna rada to pokazać że jestes wporządku i starać się żeby cię polubili, pamiętaj pierwsze minuty po dzwonku są bardzo ważne, wtedy uczniowie jużmierzą cię wzrokiem i oceniają na ile dasz sobie wejść na głowę. Trzymaj się 🖐️

Gość Diregrt
lenchoo