Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porzygana

co na zgagę???

Polecane posty

Gość porzygana

pomocy!!!!!!! nie wiem jak zlikwidować zgage i nudnosci, czy jem chudo czy tłusto ciagle mi niedobrze. moze ktos zna jakis złoty środek???

Gość porzygana
helllllllołłłłłłłłłłł czy tu są same egoistki, że nie mogą nic poradzic ;/

Gość mi nic nie pomagało
wszystkie rady mogłam sobie w dupe wsadzić! Przeszło koło 6 miesiąca samo

jesli chodzi o leki to na zgage w ciazy mozna tylko manti (mniemam ze w ciazy jestes) a jesli chodzi o mdlosci to podobno dobrze rano przed wstaniem z lozka cos zjesc (kanapke np.) choc mi akurat nic nie pomagalo...

Gość porzygana
skoro jestem na tym forum to chyba jestem w ciaży nie??? głupie pytanie... a jak moze cos zjesc nie wstając z łóżka??? próbowałąm kefir ale nie pomaga

bo kefir kwasny, sprróbuj szklanke letniego mleka p.s. nie musisz byc niemila...

Gość w wulkanizatorni
nie jestem niemiła... tylko skoro jestem na forum CIAZA MACIERZYNSTWO ITP to chyba jasne ze chodzi o mdłosci w ciaży a druga sprawa nie mam służącej zeby mi podawala jedzenie przed wstaniem... :)

tak sie sklada ze jestes niemila i do tego jeszcze niemyslaca... mozesz byc np. juz mama i wcale nie musisz byc w ciazy zeby siedziec na tym forum... a do lozka moze ci cos maz przyniesc...

Gość ej tyyyyy
weź spadaj głupia lalo nie podoba sie to tu nie pisz i koniec

Gość mnie pomagała
oda oczyszczona z wodą łyzeczka na szklanke, mija od razu!

Gość porzygana
spróbuję z tą sodą :) tego jeszcze nie próbowałam, dziekuję

Mnie pomagało kilka łyków schłodzonego mleka albo łyżeczka jogurtu naturalnego. Poza tym trzeba jeść często, a w małych ilościach, pic duzo wody.

Gość kitusbajdus
Pod koniec ciąży ratowałam się Rennie- można brać w ciąży. Dała mi to pani w aptece i na opakowaniu też napisane, że można. Pomagało naprawdę.

RENNIE!!!!!!!!!!!! Od razu pomaga, mleko i owszem ale w 5 miesiącu, później już wypicie litra mleka nic mi nie pomagało, ale rennie, jak najbardziej i w ciąży też śmiało można brać:)

Gość wiszka83
mnie pomaga mleko naWET kilkA łyków, a jak nie ma mnie w domu to zawsze renni biorę. Ja jestem w 31 tygodniu ciąży a zgagę mam mniej więcej od miesiąca i to tylko wtedy jak zaczynam się schylać, u mnie wyystarczy ze parę razy coś z ziemi podniosę czy coś w tym stylu i już mnie bierze... koszmar .......aha zgagę potęguje sok grejfrutowy, pomarańczowy, porzeczkowy, ja przestawiłam się na bananowy lub rozwodniony jabłkowy jak mam już ochotę na coś do picia prócz wody. :)

jeśli możesz iść do lekarza to poproś o przepisanie helicidu albo polprazolu (droższa wersja), pomaga na 100% i wiem że można stosować w ciąży, bo ja ze względu na inną dolegliwość przyjmuje od 3 lat i w ciąży nie kazano mi przerwać, na mdłości to nie pomoże zbytnio, ale zgagi się pozbędziesz :)

Gość MIGDAŁYYYYYY
Mi pomagały tylko MIGDAŁY;)

Gość MIGDAŁYYYYYY
zapytaj również lekarza czy możesz pić szczaw koński. Jest to wspaniały "wynalazek" naszej łąki na sprawy związane z nadkwasotą i innymi przypadłościami żołądkowymi;) ale pamiętaj skonsultować z lekarzem lub zielarzem!!!!! nie wiem jaki wpływ może to mieć na dziecko...

Tak mi się jeszcze przypomniało. Proszek zasadowy jest dobry na zgagę i odkwaszenie organizmu. Jeśli masz z tym duże problemy to warto zainwestować. Wystarczy jedną łyżeczkę dziennie wsypać do wody żeby rozpuścić - powinno pomóc.

No faktycznie. Proszek zasadowy (langsteiner) jest bardzo skuteczna. Neutralizuje poziom kwasów w żołądku dzięki temu nie odczuwa się tak zgagi. Rzeczywiście najlepiej pić jedną łyżkę proszku rozpuszczonego w szklance wody, raz dziennie.

Przede wszystkim trzeba uważać na to co się je. Trzeba unikać czekolady i pikantnych potraw, ponieważ one nie są najlepsze dla osób z tego rodzaju problemami. Z tego co wiem niektórzy mają też zgagę po czerwonym winie. Warto tez zajrzeć sobie tutaj http://www.facebook.com/LangsteinerPl ponieważ są tam informacje co warto jeść a czego lepiej nie.