Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łooo Matko Boska

Lech Wałęsa

Polecane posty

Gość Lineczka ...
ten człowiek od dawna - źle Ci w demokracji to śmigaj do Iraku ... Kto Cię tu trzyma? Pytam po raz kolejny?

Co WASZ ojciec ,dziadek w tym czasie dokonał.gdzie sa te nazwiska?:P

Gość człowiek z groty Nestle
Tak zle mi:O demokracja opiera się na większości a że w Polsce większość stanowią idioci dlatego jest tak jak jest czyli zle:O przez takich jak ty:O

Lineczka ... Jakże to demokratyczne.. niezadowolonych, von z kraju.. ;)

Gość łooo Matko Boska
Twoje argumenty niestety jakoś do mnie nie przemawiają :( Pewnie zaraz topik zakończy żywot, bo uważam, że LW -był "Bolkiem". Przecież blisko rok temu była wielka afera z oskarżeniami,związane z książką, które niby miały znaleźć swój koniec w sądzie ...a skończyło się jak to zwykle bywa u Lecha na końcu...języka :p Nobla dostał, bo świat potrzebował "bohatera z Polski" I tyle :classic_cool:

Gość człowiek z groty Nestle
Jakże to demokratyczne.. niezadowolonych, von z kraju.. własnie:D jak za Stalina:D

To był trybun ludowy co umiejętnie kościół to wykorzystał.:PNikt inny jak wiara przewróciła sprzedajny komunizm.:D

Gość Lineczka ...
I co z tego, że nie dzisiaj? Zjednoczył kiedy była największa potrzeba ... Wy sobie wierzcie w to, co Wam kaczki powiedzą ... :O Fakty są faktami ... i cały świat to widział ... Wy się nie liczycie ... i docenił ... A Polska? To naturalne ... tutaj nigdy się nie lubiło ludzi wychodzących przed szereg ... Pokazują to nawet filmy np. "Dzień świra" ... Pewnie także modlicie się o nieszczęścia u sąsiada ... To takie typowe .. Dlatego świat się z nas śmieje ...

To dlaczego tych idiotów wybieracie.:P 5 lat temu byłem w Kanadzie ale takich komunałów od poloni nie słyszałem jak wy tu opowiadacie.:D Ale jeszcze nikt nie był prorokiem we własnym kraju.

Gość Lineczka ...
A dlaczego nie von? Przecież tęsknicie za tymi klimatami ... Reżim, przymus to to za czym tęsknicie... Więc przywołuje klimaty bata ... Powinniście się cieszyć ... Poza tym, po co macie cierpieć na wolności, skoro i tak nie potraficie z niej korzystać tęskniąc za batem nad plecami ... W Iraku poczujecie się u siebie ... Wy będziecie szczęśliwi i nam ceniącym wolność ...

Gość Lineczko...
Lineczko ! Popadasz w skrajność Za chwilę będziesz mu skłonna stopy wylizać :D

Gość Lineczka ...
łooo Matko Boska - zakładając, że gdzieś zanotowano go jako Bolka ... Moje pytanie brzmi, co to zmienia???? Przecież oczywiste jest, że podchodząc blisko .. musiał z nimi rozmawiać .. jak to sobie inaczej wyobrażasz? Kaczuszka tak powiedziała, że Lech W jest be? I tego trzeba się trzymać? A kto teraz jest zdrajcą? Kiedyś noga w nogę ... a teraz wróg numer jeden? Jakim cudem? Wtedy nic nie wiedział, teraz wie? Nigdy Nobla nie dostanie kaczuszka ani jedna ... Pewnie też wierzycie, że dzięki Kaczuszce będziemy mieli Euro w 2012? W końcu tak się reklamuje ... hehehehe ...

Gość fsdfsd
Nobel a zwłaszcza pokojowy ne jest żadnym niestety wyznacznikiem. Przypominam że dostał go i Jaser Arafat, Icchak Rabin i Shimon Peres ("pokój" na bliskim wschodzie) a także Kenry Kissinger ("zaprowadzenie pokoju" w Wietnamie)...Natomiast Papieżowi Janowi Pawłowi nie przyznano, a gołym okiem widac że mało kto zrobił tyle dla pokoju co On, przypomnijmy sobie chociaz jak sprzeciwiał się wojnie w Iraku. Nobel jest przyznawany z pobudek politycznych

Poza tym, po co macie cierpieć na wolności, skoro i tak nie potraficie z niej korzystać } No jak to? Sama zauważyłaś że dzięki wolności możemy wyrazić swoje niezadowolenie. :P Naucz się ciut lepiej trollować. :classic_cool:

Przeciwnicy Wałęsy zacierają ręce.Kolega parę dni temu przez skype mówi.cyt.W sklepie somalijka jak się dowiedziała ,że jest polakiem mówi Wałęsa to złodziej.To właśnie skutek waszych gazetowych wypocin.Tam zdumiewają się najwięcej polonusi,że w kraju taka polityczna głupota.A wy to podsysacie.Super jesteście.tylko na tym wózku daleko nie zajedziemy.

Gość łooo Matko Boska
Lineczka - zakładając, że gdzieś zanotowano go jako Bolka ... Moje pytanie brzmi, co to zmienia???? A nie zmnienia nic ?

:D:D Nie kumam? Co to znaczy byc przeciwko Wałęsie? :D

Gość Gdzie moje 100 milionów
Się grzecznie pytam :D

Gość Lineczka ...
desznik09 - dokładnie ... ale głupota nie boli ... a może szkoda ... Cały świat ceni swoich wielkich ludzi ... a u nas? jak zawsze .... np. Ludzie bogaci ... u nas? to złodzieje, itd. i życzy im się jak najgorzej ... Pamięta ktoś tą modlitwę z "Dnia świra"? to chyba mówi wszystko o Polakach ... niestety ... :O

Gość Lineczka ...
łooo Matko Boska - oczywiście, że nie zmienia nic ... znaczy tylko tyle, że musiał blisko podejść ... Liczy się efekt końcowy ... Więcej coś zrobiłeś dla Polski, oprócz szukania wad, grzechów ... ? A może Ty żadnych grzechów nie masz? To jesteś pierwszy ... :P Moja rodzina sporo przeżyła w czasach komuny ... mimo, że jestem młoda widziałam łzy babci, dziadka ... rodziców ...

No tak.. Wałęsa z przychodem ponad 10 000 miesięcznie nie potrafi utrzymać rodziny.. Smutne.. :( :P

lineczka----------> w prowincji Alberta jest takie powiedzonko o polakach; jak ci polak nie zaszkodził to ci już pomógł. to usłyszałem od Rosjanina mieszkającego na stałe w Edmonton.Było mi wstyd za tych cymbałow.

Moja rodzina sporo przeżyła w czasach komuny ... mimo, że jestem młoda widziałam łzy babci, dziadka ... rodziców ... } Ojej.. :( Mam się chlastać? Ja widziałem łzy komunistów.. :( :D:P

Gość byl tylko
marionetka za ktora stal sztab ludzi ktorzy za niego mysleli sam nie wiedzilby czy do mikrofonu mowic czy sie usmiechac tak jak ktos napisal polska potrzebowala bohatera i go dostala jego wina jest to ze uwierzyl (wiara czyni cuda) w swoja wielkosc i ze cos moze jego jedynym wyczynem skok przez plot do strajkujacych owiany zreszta niejasnosciami :O

Gość Lineczka ...
Owszem ... taka prawda ... jak był ten program o Polakach na emigracji ... było to samo ... każdy twierdził, że byle nie szukać pomocy u krajana ... bo tylko wyzyskał i okradł ...

lineczka----------> w prowincji Alberta jest takie powiedzonko o polakach; jak ci polak nie zaszkodził to ci już pomógł. to usłyszałem od Rosjanina mieszkającego na stałe w Edmonton.Było mi wstyd za tych cymbałow. } A.. to tak trzeba było od razu że ty nie polak jesteś. 🖐️ Idź się dogadywać z swoimi krajanami. :P

Gość Lineczka ...
Myrevin - ja rozumiem, że Wam ludziom z byłych PGR-ów sporo się oberwało .... koniec chlania i nic nie robienia ... skończyło się ... i nie potraficie się dostosować ... Stąd ta boleść ... Bo nikt poza nimi nie tęskni za niewolą ...

Gość łooo Matko Boska
Bycie szpiegiem - nazywasz \"zbliżeniem się\" - hmmm muszę to chyba przemyśleć !

Gość Lineczka ...
Myrevin - pewnie tutaj miejsce dla tych, co własne gniazdo kalą ... dlaczego jeszcze w Jana Pawła nie uderzycie? Poszukajcie dokładnie ... przypominam, że podczas wizyt w czasie komuny także rozmawiał z ówczesnymi władzami ... Czy to nie wystarczy Wam?