Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domowe zastryki energiiiiiii

domowe zastrzyki enegriiii-spr sposoby na zmeczenie

Polecane posty

Gość domowe zastryki energiiiiiii

stosowalam zenszn i tauryne w tabletkach-fakt dziala-ale ilosc jaka musze zazyc zeby dzialac poprawnie jest ogromna kawa nie dziala energrtyki podobnie nie swierze soki cytrusowe podobnie mnie nie ozezwiaja prowadze regularny tryb zycia, jem sporo warzyw owocow,lykam witaminy,pije sporo wody, ziol jednak od jakiegos czasu nie jestem w stanie zwlec sie z lozka powrot do domu po pracy to meczarnia-mimo ze jedyne 15 min spacerkiem zmuszam sie w domu zeby nie isc spac o 16ej:( bo kiedy to zrobie-wstaje rano:( sypiam ok 5-7h na dobe krew zbadana, cukier ok... wiec moze jja za joge sie wezme mozecie mi cos polecic moze jakies cwicznia relaksacyjne-

Gość więcej śpij
Sypiasz 5-7 h na dobę i dziwisz się, że jesteś zmęczona?

Gość domowy zastrzyk
oj to jest odpowiednia ilosc snu spiac dluzej wstaje jeszcz eb rozespana zreszta wstaje do pracy o 5/6 rano klade sie spac ok24 wczesniej zwyczajnie nie moge sobie na to pozwolic-mam tez dom , ktorym nalezy sie zajac

Gość xxfdhgnm
domowe zastryki energiiiiiii--"swierze soki cytrusowe podobnie mnie nie ozezwiaja" A wiesz dlaczego tak się dzieje:-)bo one są chyba niezbyt swieŻe:-)

Gość domowy zastrzyk
a niby dlaczego skoro same je robie w domu?

Gość domowy zastrzyk
ojejej rz a ż:)przepraszam

Gość domowy zastrzyk
no tak-bo jak sie nie ma wlasnego zycia to mozna sie przyczepic do glupiej literowki.no coz...

co do ilości snu, to zastanowiłabym się, bo miałam to samo, non stop zmęczona i nie do życia, ale spałam po 5-6 godzin i mówiłam, że więcej nie potrzebuję, zmieniłam rozkład doby trochę i śpię 7 godzin (tak pi razy drzwi :) ) także może za często śpisz po 5 godzin a nie 7 np. albo chociaż 6 oglądałam też kiedyś program, gdzie mówiono, że organizm wypoczywa we śnie, jeżeli zaśniemy przed 24 godziną, niestety nie pamiętam z czego to wynika :/

Gość wwrrr
jest, kolezanko, roznica miedzy literowka a ortografem :P

Gość wwrrr
swoja droga ciekawe to rozumowanie - 5 godzin snu jest ok, wiem, bo cale dnie jestem zmeczona :D

Gość przyczepilas sie
jak gowno do podeszwy...ok jakis rok temu majac inny tryb zycia chodzilam spac przed 22.wstawalam o 6 i stan fuzyczny byl podobny. nie zalezy mi na psykowkach z obca czepialska baba wiec dziekuje za wypowiedz. pisze przeciez ze sen powyzej 7h meczy mnie bardziej a zreszta sama wstaje wczesniej.nie dam rady lezec w lozku udajac ze spie..jejku sa ludzi, ktorzy sypiaja po 5h i tacy, ktorym potrzeba 9h snu pracuje, zajmuje sie domem i nie jestem w stanie wygospodarowac kolejnych 3 h na dodatkowy sen. pytam osob prowadzacych podobny tryb zycia w jaki sposob dopieszczaja swoj organizm zeby nie odmawial im posluszenstwa

Gość przyczepilas sie
jakis dziwny przyplyw energii mam ok 20ej..ale to nie zmienia faktu, ze przez czesc dnia ganiam jak w letargu.

Gość zmiana żywienia
Prowadząc tak intensywny tryb życia powinnaś dobrać sobie osdpowiednią dietę. Sądzę, że w tym jest problem. Nawiasem mówiąc teź pracuję, też wstaję o 6, też mam dom na głowie a czasem pracę w dodatkowych godzinach i w tym wszystkim nie zapominam o sobie - spacer, relaks, odpoczynek. Może żyjesz w zbyt dużym tempie nie robiąc sobie przerw na odpoczynek.

Gość zmiana żywienia
Zamiast łykać witaminę zjedz awokado, kawał gorzkiej czekolady, orzechy, suszone owoce.

Gość gość
polecam z calego serca formentor :-) doszlo do tego, ze malam okropne problemy ze wstawainiem, nie mogłam się skupić i łapały mnie okropne śpiączki w pracy. formenor zawiera guranae (dlatego zaleca sie branie jednej tabletki rano zeby energia sie ladnie rozlozyla na cal dzien) ginko biloba na koncentreacje i pamiec, dobre kwas i tluszcze

Gość gość
Na zmęczenie polecam krótką drzemkę (15-20 min.), oraz sok z marchewki, buraka, cytryny i szpinaku. Piję taki sok i zawsze stawia mnie na nogi. Przepis sprawdzony, a znalazłem go na terapiasokami.pl.