Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

inteligentny i mądry anioł

Człowiek który wyraził zgode na dokonaniu eutanazji na osobie cierpiącej jest...

Polecane posty

[zgłoś do usunięcia] Lily* Gdy stwierdzono jest śmierć mózgowa to niemożliwe żeby człowiek się wybudził. I nie lepiej w takim przypadku odłączyć człowieka? Zapewni się aparaturę komuś bardziej potrzebującemu. Narządy pomogą wielu ludziom. Wiesz co przeszczepom organów też raczej jestem przeciwny!!! Dziwie się że nie widzisz w tym nic złego!

Dobra ja już powiedziałem co na ten temat myśle :) :) :) :) :) każdy i tak postąpi zgodnie ze swoim sumieniem.

Młody jesteś, widzę, że nie masz żadnego podłoża merytorycznego do takiej dyskusji, a także żadnego doświadczenia w postępowaniu z chorymi i starszymi ludźmi. Musisz być prowokacją, bo mało jest takich zaściankowo myślących ludzi. A wyobraź sobie sytuację. Twoja mama umiera, potrzebuje nerki. Znajomy chce jej ją dać. Będziesz krzyczał: NIE!!!!!!!! JESTEM PRZECIWNY!!!!!

Nie wiem jak miałbym się zachował w takiej sytuacji, w końcu oddanie nerki to jeszcze nie tragedia, co innego przeszczep serca! To samo gdy płód u kobiety okaże się chory lub upośledzony, właściwie to uważam że rodzice powinni się cieszyc z tego że bedą mieli takie dziecko.

Czym się różni nerka od serca? :P Ciekawe jakbyś gadał jakby powiedzieli Ci, że masz serce do kitu, został Ci jakiś miesiąc życia ale Ci nie przeszczepią serca :P Mimo że je mają bo przecież to zła rzecz!

Gość medkskvgkdkls
Bartłomieju, powiedziałeś, że ludzie czasami budzą się ze śpiączki po wielu latach. Czy zdajesz sobie sprawę jak niewielki procent tego rodzaju pacjentów oni stanowią? Poza tym człowiek wybudzony ze śpiączki nie chodzi, nie mówi, nie potrafi sam wykonać żadnej czynności. Jeśli ma, powiedzmy, 80 lat, to kto go będzie tego wszystkiego uczył od początku? Mówisz, że nie pytałbyś osoby cierpiącej o zdanie, bo ono w tym momencie się nie liczy. Wyobraź sobie, że właśnie jej zdanie najbardziej się liczy. Ponadto, w jednym ze swoich pierwszych postów stwierdzasz, że \"ja jestem człowiekiem nowoczesnym akceptującym każdego człowieka\". Czemu nagle stwerdzasz, że zdanie osoby mającej najlepszy obraz sytuacji jest najmniej ważne? To ona cierpi, być może odczuwa niewyobrażalny ból i to ona będzie decydować o swoim losie! Może decydować czy uratuje komuś życie, np. oddając narządy do przeszczepu, może równiez zadecydować, czy chce skończyć swoje męczarnie. Poza tym, zdajesz sobie sprawę, jakie to ciężkie przeżycie dla rodziny takiego człowieka? Bo sposób w jaki się wypowiadasz mówi, że nie masz najmniejszego pojęcia. Życzę miłego wieczoru, obyś pozostał w swoim zamkniętym światku na resztę życia i nigdy nie musiał się przekonać, jak to naprawdę się odbywa. Tak na marginesie, moja wypowiedź odnosi się tylko do tych zagadnień, które w pierwszej kolejności mnie zbulwersowały. I nie sil się na ripostę, prawdopodobnie już tu nie zajrzę. Pozdrawiam.

To samo gdy płód u kobiety okaże się chory lub upośledzony, właściwie to uważam że rodzice powinni się cieszyc z tego że bedą mieli takie dziecko. Ty jesteś jakiś dziwny skoro cieszyłbyś się że Twoje dziecko się urodzi chore :D

Ja akurat nie planuje dzieci :D :D :D pisałem kiedyś o tym na innym topicu o in vitro(że in vitro też jestem przeciwny bo to nie katolickie) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4086412 - tutaj to masz i tam napisałem że jeśli się z kimś zwiąże to tylko z kimś kto nie chce dzieci i zrobie sobie wazektomi :)

Ty chyba wszystkiemu jesteś przeciwny :D:D:D

Czym się różni nerka od serca? Ciekawe jakbyś gadał jakby powiedzieli Ci, że masz serce do kitu, został Ci jakiś miesiąc życia ale Ci nie przeszczepią serca Mimo że je mają bo przecież to zła rzecz! Trudno pogodził bym się z losem!!! W końcu po śmierci spotkałbym się z Bogiem!!! który by mnie rozliczał z moich grzechó lub jeśli istnieje reinkarnacja to miałbym nowe życie :)

Nie wszystkiemu.... co zabrania kościół - uznaje masturbacje - czasami jest nawet przyjemniejsza od seksu - uznaje życie na kocią łape - uznaje seks przed małżeński - uznaje antykoncepcje (łącznie z histerktomią i wazektomią oraz postinorem) - uznaje reinkarnacje - uznaje kłamstwo dla własnego dobra i tak dalej i tak dalej - uznaje również kastracje zarówno na życzenie i jako kara za gwałt Ale takie coś jak in vitro, aborcja na życzenie, eutanazja, czy wynajmowaniu surogatek a nawet usypiania psa czy kota(wyjątkiem wścieklizny) nie powinno miec miejsca. Sam nie chce miec dzieci i w sumie to zakładniu rodziny i posiadaniu dzieci również jestem przeciwny! :D :D :D Najlepiej byłoby gdyby histerktomia i wazektomia były obowiązkowe dla wszystkich ludzi i od razu dla tych co mają się teraz narodzic. Czasami lepiej sięnie rozmnazac :D :P

Tak tak i niech ludnosć wyginie :P I niech zostaną same zwierzaki :P