Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

inteligentny i mądry anioł

Człowiek który wyraził zgode na dokonaniu eutanazji na osobie cierpiącej jest...

Polecane posty

...mordercą. :O i człowiekiem który jest pozbawionym wyższych uczuc. Gdy np. dorosły syn lub córka zgodzi się na to by jego lub jej rodzic umarł na swoje życzenie :) bo cierpi! Co to jest za argument. Uważam że rodzina która wyraża zgode na eutanzje w przypadku gdy ktoś z ich rodziny jest chory(prawie umierający) jest po prostu tchórzliwa. Czy popieracie moje zdanie?? bo w końcu mam racje :( Odcinaniu od aparatury to dla mnie również eutanazja! Całe szczęście że w Polsce jest to zakazane

Gość przypierdalam się
nie zesraj się 😴

Gość nie masz racji*********
w ogóle to Cie kojarzę z tą popierrdolomą Janią - wzorem do naśladowania

Nie jestem Janią jej poglądy są zbyt staroświeckie........ ja jestem człowiekiem nowoczesnym akceptującym każdego człowieka. Teraz mówie o tym że eutanazji jestem przeciwny, nawet gdyby ktoś cierpiał nie wyraził bym na to zgody :(

Gość taaaaaaaaaaak
nie martw sie, predzej cyz pozniej bedzie na zyczenie wiec twoje zdanie nie bedzie sie liczyc ;) prowokejszyn anywej

Dlaczego eutanazja to taki szokujący dla ciebie temat??? przecież mam racje, człowiek nie ma prawa do zabijania drugiego człowieka :( a eutanazja to jest morderstwo, której kościół się sprzeciwia i w tym przypadku ma racje :O

Barteeek przykład dla ludzi Takie pytanie czy jeśli miałbyś możliwość to wstąpił byś do wojska? (zakładając że będziesz służył w jednostce niedaleko domu i zarabiał po 4 tys miesięcznie)

'ale tego czlowieka tez trzeba kochac' :) 'zasluguje na to, pomimo iz jest morderca' :)

taaaaaaaaaaak nie martw sie, predzej cyz pozniej bedzie na zyczenie wiec twoje zdanie nie bedzie sie liczyc prowokejszyn anywej Słoneczko :) to nie jest prowokacja. :) :) :) uważam że ludzi powinni walczyc o to, żeby było tak jak jest. W końcu to tchórzostwo uciekac przed problemami. I jak już mówil to zdanie osoby cierpiącej na ten temat jest najmniej ważne.

Odcinanie od aparatury w totalnym stopniu podtrzymującej życie człowieka nie jest eutanazją. Bardzo mi przykro, że mylisz pojęcia. Kościół pozwala na takie działania, ponieważ grzechem jest usilne przytrzymywanie człowieka na tym świecie.

MI nie chodzi czy byś wstąpił czy nie i jakie masz plany tylko gdyby to byłą najlepsza propozycja pracy jaka masz to czy byś z niej skorzystał?

Gość dlaczego nie moze
nawet gdyby ktoś cierpiał nie wyraził bym na to zgody problem w tym ze niekt cie nie bedzie pytal czy wyrazisz zgode czy nie :D sami zainteresowani ja wyraza, to ciebie nikt nie bedzie pytal ;))

Bartłomiej Wie najlepiej "Tym bardziej że ludzie czasami nawet po 20 latach ożywają, widziałem kiedyś na jednym filmie!" Ten tekst mnie powalił :D :P

Już? Pogadałeś sobie? Poczytaj najpierw, a dopiero potem się wypowiadaj skoro NIE MASZ POJĘCIA o czym piszesz.

a czy o eutanazji nie powinna przypadkiem decydowac osoba, ktora ma byc jej poddana? ja przykladowo nie chcialabym byc sztucznie podtrzymywana przy zyciu, gdyby szanse, ze przetrwam byly tak minimalne, ze praktycznie zadne

Dlatego najlepiej pozostawiac czas własnego biegowi To Ty się zdecyduj :D Bo motasz się :D Nadal nie widzisz różnicy między uporczywą terapią a eutanazją? Eutanazją będzie podanie śmiertelnego zastrzyku osobie sparaliżowanej na jej życzenie. Uporczywą terapią będzie podjęcie działań reanimacyjnych u osoby poważnie chorej, na skraju śmierci wbrew jej woli.

teraz jestem zdrowa i nie wyobrażam sobie funkcjonowania jak roślina, jednak nie wiem, jak się zachowam w obliczu śmierci- może za wszelką cenę będę chciała jednak żyć, godząc się na największe cierpienie bo będę miała nadzieję? eutanazji jestem przeciwna, ale nie bezgranicznie problem zbyt indywidualny na ogólne dyskusje

kochany, jesli Bog ma zycie zabierac, to po co z nim walczymy tymi respiratorami? zreszta, obawiam sie, ze boga nie ma, a nawet jesli jest, to skad wiesz, ze on woli, zebys nie zabijal cierpiacego, zamiast tego cierpienia mu oszczedzic?

autorze, jakbyś zobaczył odleżyny, ludzi leżących i przypominające rośliny inaczej byś gadał. A ból podbno jest taki, że tracą przytomność i tylko morfina coś pomoże. To co prezentujesz , autorze, to chory humanitaryzm, będący głupotą. A wiem co piszę, bo moja żona pracuje w hospicjum, i czasem gadamy sobie o doli ludzi , żyjących na granicy życia iśmierci.

Bez obrazy nie wierzę że jesteś taki tępy, żeby nie widzieć różnicy :D . I cały czas gadasz o tym samym. Napisz coś konstruktywnego :P

Lily* Bez obrazy nie wierzę że jesteś taki tępy, żeby nie widzieć różnicy . I cały czas gadasz o tym samym. Napisz coś konstruktywnego Co prawda nie wiem dlaczego to popieracie? ja naprawde nie widze różnicy, eutanazja jest morderstwem i samobójstwem. A do tego typu rzeczy człowiek nie powinien miec praw.

"Bóg stworzył człowieka do cierpienia" to ja jednak wole nie wierzyc w boga, niz modlic sie do sadysty

Możesz sobie stworzyć jeszcze i 10 nicków żeby sobie poklaskać. Fakt jest taki, że nie masz pojęcia o czym piszesz.

Ja tam wierze w Boga, w kościół rzymsko-katolicki, w jego przykazania ale rzadko się modle. Po prostu eutanazji nie uznaje, ma byc zakazana I BASTA!!! lilitka Możesz sobie stworzyć jeszcze i 10 nicków żeby sobie poklaskać. Fakt jest taki, że nie masz pojęcia o czym piszesz. Nicków mam 5 i wystarczy. Ja już powiedziałem to co chciałem, uważał że takie coś nie powinno miec miejsca bytu. Odłączenie człowieka od aparatury również, ponieważ po 8 latach może się okazac że ta osoba nagle wybudzi się ze śpiączki... i takie pryzpadki bywaja.

Gdy stwierdzono jest śmierć mózgowa to niemożliwe żeby człowiek się wybudził. I nie lepiej w takim przypadku odłączyć człowieka? Zapewni się aparaturę komuś bardziej potrzebującemu. Narządy pomogą wielu ludziom.