Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajasca

umowa zlecenie ... pyt. do pracodawcow

Polecane posty

Gość pytajasca

Witam! Czy dla pracodawcy jest problemem zatrudnic pracownika na umowe zlecenie lub umowe o dzielo ? Ile trwaja wszelkie formalnosci sporzadzenie umowy itp.. Chce wiedziec jak to wyglada ze strony pracodawcy. Kolega prowadzi mala firme i zastanawiam sie czy /fikcyjnie/ nie zatrudnilby mnie na okres miesiąca. Nic by mi nie placil, a ja bym sobie oplacila skladki. A po co mi to ? Jestem na stazu 6 miesiecy (mam byc 12). W firmie ktorej pracuje panuje mobbing ;/ Skarzylam sie juz kadrowej i pisalam nawet podanie o przerwanie stazu z nie mojej winy, ale oczywiscie podanie nie przeszlo ;/ i zagrozono mi ze jak dalej bede chciala przerwac staz to utrace stasus bezrobotnej na 3 miesiace ;/ Wiem, ze pracujac na umowe zlecenie mozna przerac staz bez konsekwencji :)

Gość no to za 2 tygodnie mozesz

Gość nikt nic nie wie vfbnh

Gość wwaersdmjf

Gość a wy czytac umiecie
przeciez napisala ze pisala skarge i ja olali ;/ analfabetyzm ?

Gość w PIP nie oleją
Pisała do kadrowej swojej firmy

Gość no na logike
skarzyla do kadrowej , a pismo pisalala do urzedu pracy ;/

Gość sdfghdfjkgkjl
Oj, żebyś się nie przewiozła. Pamiętaj, że pracodawca zawsze może zatelefonować do UP i obrobić Ci tyłek oraz dodatkowo nasłać na "przyjaciela" kontrolę z US i ZUS w celu sprzwdzenia faktycznego zatrudnienia. Przemyśl to: na Twoim miejscu wzięłabym na wstrzymanie, a przede wszystkim poszła do Inspekcji Pracy z prośbą o radę dodatkowo składając na piśmie skargę na pracodawcę.

Gość a co ma urzad pracy
do tego jakie obowiazki bedzie wykonywala osoba zatrudniona na umowe zlecenie ? Wazne by pracodawca zaplacil wszelkie podatki nie ?