Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mas111

Zbyt dojrzała?

Polecane posty

Gość mas111

Mam 18 lat i chciałabym być już mężatką... Nie moge znieść mieszkania z rodzicami, chce mieć męża i własne mieszkanie...

Gość w nosie prosie
Ja tez tak miałam i do dzisiaj tego żałuje, nie ma to jak u rodziców. Dziś to wiem, wtedy mi przeszkadzało, ze muszę mowic dokąd idę, wracać na czas. a moja decyzja o wczesnym małzenstwie nie wiazała sie z dojrzałością tylko z dziecinnościa, a meza wybralam tak , ze do dzis placzę, no ale chciałam to mam - kara boska i tyle, sie rodziców nie doceniało pijaka sie za męza dostało1

Gość wzprowadź się z domu znajdz
pracę, sama się utrzymuj, i się hajtnij. zobaczysz czy rzeczywiście jesteś taka dojrzała.

Gość wzprowadź się z domu znajdz
do bycia dojrzałą męża się nie potrzebuje, ty bardziej chcesz znaleźć sobie drugiego tatusia.

Gość mas111
Miałąm w swoim życiu takie przezycie, że zmusiło mnie to żeby zachować się dojrzalej niz ludzie w moim wielku. Z tego tez powodu w wielu rzeczach moi rodzice mnie blokują.

Gość zbyt dojrzała
??? z calym szacunkiem - ale jestes wielka gowniara, ktorej wydaje sie, ze jak skonczyla 18 lat to juz zjadla wszystkie rozumy albo przeszkadza Ci mieszkanie z rodzicami albo chcesz wyjsc za maz a Twoje argumenty wygladaja tak, ze chcesz znalezc frajera, ktory Cie bedzie utrzymywal, byle wyniesc sie od rodzicow to sie nie nazywa dojrzalosc, ani odpowiedzialnosc.. do pracy! znajdz mieszkanie, a nie... sciemniaj

Gość mas111
Ale ja właśnie chciałabym iść do pracy nie mam zamiaru mieć meża po to zeby siedzieć w domu i gotować mu obiadki.

Gość haha noo dobe
"Nie moge znieść mieszkania z rodzicami, chce mieć męża i własne mieszkanie..." to sa twoje slowa wiec jak sie to ma do siebie? albo rybki albo akwarium, a argumentacja slaba... a jesli tak, to do roboty, a nie

Gość mas111
Chciałabym sie usamodzielnić, znaleźć faceta, pokochać, wyjść za mąż, pracować, w miedzy czasie uczyć sie i w późniejszym czasie mieć dzieci... Nie chce mieszkać z rodzicami bo chce mieć własną rodzinę...

Gość wzprowadź się z domu znajd
piszesz tylko co chcesz. dlaczego nic nie robisz???? znajdź pracę, wynajmij mieszkanie, kandydata na męża masz chociaż? nie. więc wszystko po kolei. życie to nie tylko chcenie. od siedzenia na 4 literach samo się nie zrobi. nikt ci nie broni podejmowania własnych decyzji.

Gość punkt-widzenia
~~~~~~~:p , :o , ;-)

Ale ty chcesz się wyprowadzić od rodziców czy wyjść za mąż? Bo wyprowadzić się możesz nie mając męża, znajdź pracę, wynajmij mieszkanie albo pokój i sprawa załatwiona.

Ty chcesz po prostu uciec od rodziców, a że najprostszym wyjściem wydaje Ci się wyjść za mąż, to uczepiłas się tego pomysłu najpierw sama się usamodzielnij, zadbaj o swoją niezależność, wykształcenie, pracę, a potem mieszaj w to faceta :) I to dla Twojego własnego dobra - zapamiętaj!!!

Wiesz, jak ja byłam w twoim wieku to też nie mogłam znieść mieszkania z rodzicami. Skończyło się to problemami z psychiką. Plusem jest to, że bardzo szybko się wyprowadziłam z domu ale nie do męża :D