Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabunia...zabulek

Problem z dwulatkiem -zmiana pokoju

Polecane posty

Gość zabunia...zabulek

Witam licze na wasze wsparcie mamusie :) Moja mala kilka tygodni temu zostala przeniesiona do swojego nowego pokoiku w ciagu dnia nie ma problemu biega tam po kilka nasiecie razy :) czytamy tam ksiazeczki, bawimy sie ukladamy zabawki, ale do konkretow... Budzi sie w nocy po kilka razy mnie wola ZAWSZE! przyjde mowi niby, ze chce pic, ale tak jest codzinnie w pokoju nie ejst duszno ani goraco. Przenies ja z powrotem do naszej sypialni, bo tak wczesniej spala czy co mam robic bo ja juz nie wiem ????

Gość płatki z jogutemm
nie przeos jej spowrotem. nauczy się. postaw kolo lóżka picie w kubku niekapku albo butelce (chyba ze juz swietnie pije ze zwyklego kubka tak zeby sie nie zadlawila) To kwestia czasu i konsewencji tak jak z nauka wszystkiego

nie przenos jej spowrotem, w koncu sie przyzwyczai, to normalne, ze poczatki sa wlasnie takie. jak wola ciebie to mozesz odezwac sie z waszej sypialni, ze jestes obok. mozesz tez sprobowac zignorowac wolanie a nuz dziecko samo zasnie. u mnie tak wlasnie bylo.

Gość zabunia...zabulek
nie ma szans zignorowac ona krzyczy coraz glosniej Czasem juz wysiadam z tym wolanie w nocy

Gość płatki z jogutemm
nie ignoruj!!! moze ona sie boi chce czuć ze jestescie musisz byc cierpliwa i lazic po 10 razy. wkoncu jej minie jak poczuje ze mama jest blisko. tlumacz jej to.

zabunia wiem, u mnie bylo to samo:)ale po jakims czasie krzyki przerodzily sie w jekliwe: "mamaaaa, mamaaaa..." i wowczas zaczelam coraz pozniej na to reagowac. w koncu nadszedl moment, ze po 3-4 krotnym zawolaniu corka sama zaczela zasypiac;) kazde dziecko jest inne, ale im corcia bedzie starsza, tym zacznie rozumiec, ze kazdy spi u siebie. mozesz tez wyprobowac jakis trik w postaci np. lampki nocnej o slabym swietle, albo posciel z ulubionym boheterem czy jakas specjalna przytulanka. wazne aby byc konsekwentna i jak raz wyprowadzilas corke do jej pokoju, tak juz nie moze byc mowy o powrocie do waszej sypialni. powodzenia:)

Gość zabunia...zabulek
lumacze jej przed snem, ze to jest jej pokik , ze mama jest niedaleko, ale tak jak piszecie moze to minie...

Gość płatki z jogutemm
minie minie. mnie juz niedlugo czeka rozstanie z moją. ale ona nie ma z tym problemów (jak narazie) czasem ja klade spac w innym pokoju (jak prasuje do poźna albo maz oglada meczyk) i wogóle jej to nie przeszkadza.

Gość zabunia...zabulek
grudniowa tez mieszkam w Irlandii i najgorsze, ze nie mam kogo poprosic, zeby chociaz na chwile sie zajal w ciagu dnia mala, bo czasem nie mam juz sil, naprawde. Mama mowi,zeby ja przenies, ale ja nie chce!

Gość zabunia...zabulek
mam nadzieje, ze minie :D Wierzcie mi mamuski, ze jestem dzielna, ale chcialam sie poradzic

Moja corka od niedawna tez spi w swoim pokoju. Przez pierwszy tydzien spalam z nia (ja na tapczanie, ona w swoim lozeczku). Budzila sie w nocy, ja ja uspokajalam. No i dotarlo do niej, ze tam teraz bedzie spala. Teraz nie ma juz wlasciwie problemu. Wyjelam jej szczebelki z lozeczka, zeby mogla przychodzic do naszej sypialni, jak sie obudzi. Na poczatku kladlam jej tez butelke z piciem do lezeczka, zeby nie kitowala, ze chce pic ;)

jeszcze dodam, ze tu nie chodzi o takie ignorowanie, ze dziecko sie drze a ty nic nie robisz, ale po prostu zacznij stopniowo wydluzac czas, po ktorym odpowiadasz na jej wolania i idziesz do niej. fakt faktem, ze dziecko musi czuc sie bezpiecznie, ale tez nie mozesz dac sie terroryzowac i leciec na kazde zawolanie, bo bedziesz miala przechlapane. to tak jak z niemowleciem ktore uczy sie samodzielnego zasypiania, trzeba stopniowo wydluzac czas, po ktorym wchodzisz do pokoju. musisz byc cierpliwa, ale corcia wreszcie zrozumie o co chodzi, zobaczysz;)

zabunia tez nie mam nikogo do pomocy, dlatego nie moge sobie pozwolic, aby dziecko mi weszlo na glowe;) musi byc troche samodzielna i potrafic zajac sie soba.

Gość oOo K oOo
przyzwyczai sie > Nie przychodz do niej caly czas bo ona juz sie przyzwyczai i bedzie cie caly czas wolala ....