Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość word

prawo jazdy

Polecane posty

Gość word

mam pytanie jak wygląda wizyta u lekarza w ośrodku szkolenia kierowców. Chcę się na prawko zapisać ale zawsze panikuję bo właśnie wizyta u takiego lekarza mnie przeraża. I jeszcze mam pytanie bo wiem że badają poziom cukru we krwi a ja nigdy sobie nie mierzyłam i boję się że wyjdzie że mam za dużo znacie może jakieś domowe sposoby na obniżenie cukru?? Proszę o pomoc

jaki pozom cukru? wizyta u lekarz polega na tym,ze płacisz,dostajesz papierek i wychodzisz. niestety tak to wygląda...

Gość hfcjcjcfyhkhg
nie mierzą poziomu cukru ale jeśli masz podwyższony to dla własnego bezpieczeństwa nie zaniedbuj tego

Gość word
no moze i tak to wygląda gdzie indziej ale niestety ja jeśli już się zapiszę na ten kurs to trafię do ośrodka gdzie to jest przestrzegane znaczy te badania, a zabardzo nie mam w czym wybierać

Gość krówka mućka
czasem sprawdzają wzrok, słuch i mnie chyba kazali stanąć na jednej nodze, ale nie wiem, nie jestem pewna. Wiem za to, że w większości przypadków tylko się za to płaci, a badań w ogóle nie ma.

Gość word
o to chodzi że nie wiem bo nigdy nie mierzyłam, a nie chcę zapłacić i wyjść z kwitkiem że niezdolna do prowadzenia pojazdów, takie rzeczy to ja sobie u rodzinnego mogę sprawdzić, a bardziej mi chodzi na delikatnym obniżeniu tak na wszelki wypadek,

Gość krówka mućka
na 10000% nie będą Ci cukru dziewczyno mierzyć! Bo niby po co. Ale z Ciebie maruda-panikara. Weź Ty się w garść, bo jak słyszę, że się lekarza boisz, to jak Ty za kierownicą będziesz siedzieć?!

Gość word
w sumie też o tym cały czas myślę. Ale serio ta wizyta u lekarza mnie przeraża, wogóle jaka kolwiek. A czy wzrok badają tak dokładnie czy też tak pobierznie

Gość XYG
Napisalas to samo u mnie w topicu ( o zdawaniu w obcym miescie) i tam ci dokladnie odpisalam. :D

Gość word
wiem, juz czytałam, bo na to jakoś odpowiedzi mnie nie zadowalały i przypadkiem trafiłam na twój topik,

Gość szarry mis
pol roku temu badania robila,jej lekarz pobieral krew glukometrem na cukier,ja gdzie indziej szlam na prawko i tam nie mialam zednych takich badan wiec t chyba od lekarza tez zalezy

Gość jsokf
Mnie badali poziom cukru, pani wbiła mi sie w palec iglą, ale to nie jeste bój nie do wytrzymania :) No i wzrok badała i serce. To wszystko. Nie byla mną zbytnio zainteresowana. Więc sie nie bój:P

Gość szarry mis
moja mama te badania robila,cos mi zjadlo post

Gość ewkaooo
rzadko kied takie badania sa, raczej wypisze ci papierek i nara pa , nie panikuj tyle kobieto !! ile ty masz lat, ze taka panikara jestes !!

Gość word
oj ja tam się igły nie boję chciałam tylko wiedzieć jak wrazie co obniżyć cukier, boję się wizyty bo mam wadę wzroku i boję się że mogę tych badań nie przejść.

Gość treqwwer
spokojnie, na prawko kategorii B mozesz miec i jedno oko ;) wpisze ci tylko okulista w ograniczeniach koniecznosc noszenia soczewek lub okularow podczas prowadzenia i juz

Gość treqwwer
no prawko terminowe, pewnie na 5 lub 10 lat

Gość word
ehh o to chodzi że ja nie chcę ich nosić znaczy w nich jeździc, bo to tylko same kłopoty z tym, i za jakiś czas znowu trzeba sie stresować i kupę kasy wywalić żeby przełużyć ważność prawka.

Gość treqwwer
z czym klopoty? chcesz wypadek spowodowac bo nie chcesz nosic okularow czy soczewek? :O wiesz ze na egzaminie egzaminator sprawdza czy masz je zalozone i jak nie masz to egzamin przepada? prawak miec nie musisz nikt ci nie nakazuje, lepiej nie miej jak jestes taka madra :O

Gość word
ehh nie o to mi chodziło w treści wypowiedzi, właśnie wolałabym nie mieć nigdzie zaznaczone że muszę mieć okulary a je nosic o to mi chodziło, bo ja w swoich długo nie chodziłam i teraz zanim sie do nich przyzwyczaję sporo czasu minie, narazie widzę w nich gorzej jak bez nich, a co jeśli do egzaminu oczy mi się nie przyzwyczają i nie będę nic widziała w okularach a bez okularów nie zdam, jeśli lekarz to w papierach zaznaczy.

Gość word
pozatym jeśli zaznaczy że w okularach muszę jeździć to prawko tylko na 5 lat a później znowu stres. W okularach mogę jeżdzić ale nie pod przymusem, a za takowe uznaje zaznaczenie przez lekarza że muszę koniecznie w okularach jeździc

Gość treqwwer
co to za stres, tylko badania i tyle a planowane sa zmiany ze prawko tylko terminowe bedzie , wiec zanim ty zdasz ten egzamin to byc moze i tak bedzieszmiec terminowe, no a zanim zdasz to na pewno sie oczy przyzwyczaja zreszta jakies chujowe masz te okulary skoro w nich gorzej niz bez

Gość word
no jak się przez 7 lat cyngli nie nosiło to nic dziwnego że się teraz w nich nic nie widzi, oczy muszą się przyzwyczaić i tyle. A co do tych zmian to narazie weszły te o skróceniu egzaminu z 40 min do 25. i tyle a zanim przegłosują te zmiany to mam nadzieję że juz będę właścicielem prawka, pociesza mnie fakt że nasz sejm ma wszystkich obywateli w d... i nie ma zamiaru narazie żadnych ustaw uchwalać, a za miesiąc zaczyna się juz sezon wakacyjny w sejmie, wiec ewentualne ustawy odnośnie ruchu drogowego co najwyżej we wrześniu.