Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawstydzona swoja waga

odpowiednia waga do wzrostu 172-3cm?

Polecane posty

dziewczyny mam wzrost 172cm i waze 63kg przerazilam sie bo nie wygladam na gruba,co prawda przybylo mi ostatnio ciut cialka w brzuszku i boczkach bo malo co jem w ciagu dnia i to sie tluszcz na zapas odklada ale czy ta waga do tego wzrostu to nie za duzo? bo sie zalamjuje dla mnie 63 kg to strasznie duzo bo zawsze wazylam 56-58 ;/ tylko szczerze,walcie smialo!

ale ja pytam powaznie :P

Gość według wszelkich norm
prawidłowa waga kobiety to wzrost - 110 czyli w twoim wypadku 172-110=62. Ale w dobie szkieletorów to pewnie jeszcze z 5 kg mniej

Gość asiulak1234
wez wpisz w google kalkulator BMI i nie zasmiecaj forum swoimi nedznymi pytaniami

Gość sama waga jako liczba nic nie
mówi bo wszystko zależy od budowy ciała jak widzisz że masz gruby brzuch i boki to chyba sama powinnaś wiedzieć że tam masz za dużo.

tylko pytam bo zawsze wazylam te 58 i sie czulam swietnie a teraz wszyscy mowia ze jestem "kobieca" to tak jak by mi ktos powiedzial ze jestem przy kosci,dzieki wielkie ,juz wiem jak to sie liczy :) a to ze ktos woli siebie chudego nie znaczy ze patyczak od razu ;) Zlosliwcom tez dziekuje,zabawni jestescie:)

Ja ma 173 cm wzrostu i ważę 56 kg....gdy byłam w trudnym okresie życia moja waga spadła do 48 kg...W ciąży ( pod koniec) ważyłam 67 kg i czułam się strasznie gruba...56 kg to moja idealna waga :)

Gość sama waga jako liczba nic nie
dziwne te kalkulatory prawda jest taka że przy wzroście 170cm jedna dziewczyna wygląda dobrze przy 50 kg a druga będzie chudzielcem Inna będzie miała super figurę przy 60 kg a druga będize już spasiona. wszystko zależy od proporcji sylwetki ja mam 55kg przy 170 cm. biust, brzuch, uda, i ogólnie tułów jest super. za to mam za chude ręce i łydki. teroretycznie mogłabym ważyć plus 5 kg. tylko co z tego? od nadmiernego jedzenia urośnei mi tylko bebech zamiast brzucha. a ręce i nogi pozostaną takie same. teoretycznie powinnam modelować je ćwiczeniami. ale mi sie nei chce :P

Gość dla chcącego nic trudnego
ja mam 173cm i 63 kg - jestem gruba :o

Gość URSUS C330
173cm i gruba przy 63 kg ? Moze pierdolnij baranka w sciane, bo masz cos z glowa.

Gość Kasiullka
Dziewczyno....ty sie zalamujesz?? przytylas tylko pare kilo ja jestem twojego wzrostu i zawsze wazylam 49 a teraz 58 to jest duzo ze prztylam..... wiec sie nie przwejmuj sa wakacje i napewno schudniesz:PP

Gość takajedna xD
ajj dziewczyno przejmujesz się niepotzrebnie :p mojego brata dziewczyna jest modelka ma 178 wazy 65kg ale każą jej jeszcze 5 kg przytyć! to zależy od budowy ciała ja mam 180 i 72 kg i wyglądam grubo a ona przy tej wadze to chudzinka..moja koezanka ma 168 i wazy 76kg ale ma szczuply brzuch i wielkie cycki imo na 13 lat.ma najwieksze cyckiz calej skzoly od nauczycielek nawet wieksze :D wszytsko jej w cycki poszlo a mi w brzuch;/szczesciara

Gość poszukaj
poprzez Google" Vademecum zdrowia - jak żyć...." a tam tematu "Chudnij bez wyrzeczeń". W tym temacie będzie wzór na prawidłową wagę. Mi jako mężczyźnie wydaje się, że jesteś OK

Gość Martyna91
Moim zdaniem nie wazysz duzo :)) Uwazam , ze nie ma czegos takiego, ze nie mozna schudnac. Chciec to znaczy moc.. Ja cale zycie bylam szczupla jakies 1,5 roku temu wazylam jeszcze 57-58 kg ;) przy moim wzroscie to dosyc normalna waga. Pozniej los tak chcial i przytylam. Po wakacjach 2009 wazylam juz 76 kg!! Zle sie z tym czulam wiec postanowilam z tym cos zrobic :) dzisiaj waze juz tylko 64 kg ;) planuje zgubic jeszcze z 5 - 6 kg ;) no i musze popracowac nad brzuszkiem , bo troche sie tam zebrało ;P Trzeba uwierzyc w siebie! i miec silna wole! ;d Pozdrawiam dziewczyny ;)

Gość grav
Drogie Panie, na necie jest sporo informacji o tym jaka waga jest odpowiednia do wzrostu. Dostępne są również kalkulatory BMI np. http://blog.zdrowadieta.sklep.pl/kalkulator-bmi/ ten jest o tyle fajny, że od razu podaje BMI i Ponderal'a, a jak jest nadwaga to i WHR. Poza tym trzeba zdać sobie sprawę z jednego wszelkie wskaźniki wagi mówią o tym, czy jest ona odpowiednia pod względem zdrowotny, a nie czy przy takiej wadze wyglądam jak "dżaga" ;) Odsyłam do lektury artykułów http://blog.zdrowadieta.sklep.pl/category/waga-do-wzrostu/

Gość selvonder
Ja jak ważyłam 56 kg wyglądałam gorzej niż teraz, a teraz ważę 65 kg, ale zaczęłam ćwiczyć, łydki są już kształtne, ramiona ładne, a nie patyki jakieś, biust w końcu się pojawił:) Twarz wysubtelniała. Mam 178 cm wzrostu i uważam, ze wygladam ok.