Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masakra4444444444

usuwanie tatuazu

Polecane posty

Gość Martu7
Właśnie jak wpisałam w google SKINIAL.com to wyskoczyły straszne powikłania blizny po usuwaniu czym jest to spowodowane?

Gość gość
Martu7, Blizny po ranach zawsze powstają po drapaniu i skubaniu skóry, niektóre są widoczne inne nie. Patrząc na dwie osoby z "takimi samymi" rankami, można stwierdzić, że u pierwsza ma widoczną bliznę druga nie. Zależy to od bardzo wielu czynników, np. ogólnego stanu zdrowia, czy osoba pali papierosy lub spożywa duże ilości alkoholu lub przyjmowania niektórych leków na stałe. Lista powodów jest bardzo długa. Sam tatuaż jest już często blizną, która czasami nie jest widoczna puki jest ukryta pod barwnikiem, ale po zabiegach usuwania tatuażu, kiedy to skóra staje się biała można ją zobaczyć. Krótko mówiąc, złe zabiegi powodują blizny. Aby temu zapobiec należy utrzymać ranę w czystości, stosować dobry krem przyspieszający gojenie, a nie najtańszy z supermarketu, unikać opalania w solarium lub na słońcu bez ochrony odpowiednim kramem z filtrem lub wylegiwać się w wannie zanim skora zagoi się. Możesz wysłać zdjęcie wraz z krótkim wyjaśnieniem do szczecin@skinial.com. Porozmawiam z nimi w ciągu tygodnia, a potem zobaczymy, co da się ustalić. A w miedzy czasie możesz wejść na tą stronę i przeczytać o tym, co dzieje się wewnątrz ciała po zabiegu laserowym. Tekst jest po angielsku i niemiecku, ale mogę wysłać polską wersje, po otrzymaniu twojego zdjęcia. http://www.bfr.bund.de/en/press_information/2015/21/tattoos__even_parting_with_them_is_not_without_risks-194972.html

Gość gość
Usuwanie tatuażu może przebiegać sprawnie i być skuteczne, wystarczy dobrze wybrać salon. Ja wybrałem salon teambeauty w Warszawie i nie pożałowałem swojej decyzji. Mój błąd z lat młodzieńczych znikł całkowicie :)

Gość burak na ręku
jestem kilka dni po pierwszej sesji usuwania tatuazu w estetic house w warszawie laserem Q-Switch . Tatuaż wyjątkowo brzydki 11 cm × 11 cm sama nie wiem jak 15 lat temu mogłam się zgodzić aby tak się oszpecic. Niestety jest bardzo dużo wypełnienia i duża ilość tuszu to usunięcia. Pytanie do osób które zabiegi mają już za sobą. po ilu jest widoczny efekt rozjaśnienia? jak na daną chwile oprócz bombli i ran po laserze nie zauważyłam żadnego efektu. miał ktoś usuwany tatuaż tego typu laserem?

Gość gość
Kilka dni po zabiegu efekt nie będzie widoczny tatuaż został rozbity na drobne cząsteczki stąd też bąble teraz organizm musi zrobić swoje i zacząć wchłaniać pigment przez ok. 1 miesiąc ja również usuwałem w estetichouse ale w łodzi i tak to wyglądało po miesiącu od zabiegu tatuaż był dużo jaśniejszy

Gość Eliza5555555555
Ooow końcu jakiś świeży wątek o usuwaniu tatuaży. Ja swój 15x20cm na ramieniu usuwam laserem Picosure. Jestem po 2 zabiegach i tatuaż jest jaśniejszy o ponad 50% - także wow!!! Jedyne co mnie martwi to, że moja skora w tym miejscu jest wybielona- (czyli - Hipopigmentacja). Zastanawiam się, czy skóra odzyska swój dawny kolor i czy będzie się w tym miejscu opalała?

Gość burak na ręku
gość powiedz na jakim etapie jesteś i po ilu zabiegach. jeżeli chodzi o estetic house to faktycznie funkcjonuje w kilku miastach ale dowiedziałam się od Pani która wykonuje ze laser jeździ po wszystkich punktach w Polsce. także faktycznie wykonywany jest jednym urządzeniem i przez jedną osobą. .słyszałam o laserze picro... z tego co wiem dysponuje nim tylko klinika miracki i cena nie jest niska dlatego jak na razie wole spróbować tańszych zabiegów.

Gość gość
jestem po jednym zabiegu za tydzień mam drugi termin tatuaż jest ok 50 % jaśniejszy już nie rzuca się tak w oczy i tak bardzo nie przeszkadza. Myślę że maksymalnie jeszcze 3 sesji i tatuaż zejdzie do zera

Gość burak na ręku
A jak duży masz tatuaż ? Dużo wypełnienia? u mnie kiepsko bo właśnie prawie cały jest wypełniony i jest b dużo tuszu :(

Gość gość
Ostrzegam wszystkich zastanówcie się 2 razy zanim zrobicie tatuaż. Ja byłem młody i głupi 18 lat i wytatułowałem sobie imie dziewczyny( wiem wiem byłem debilem). Usunięcie go kosztowało mnie sporo pieniędzy i trochę bólu. Zrobiłem to w klinice miracki, podobno mają jakiś bardzo nowoczesny laser i jest to mniej bolesne niz normalnie. Ale i tak nie polecam robić głupich tatuaży!

Gość szerka
mają dobry laser. co prawda wiadomo że na jednym takim posiedzeniu się nie kończy. ale fakt, teraz jest moda na tatuaże, strach pomyśleć co będzie jak ona minie!

Gość zgin albo ja zgine
A ktos wie u pana Mirackiego jaki czas musi minac miedzy jedna a nastepna wizyta .oczywiscie mowie o usuniecie tatuazu.

Gość gośćMichal gosc michak gosc
Przynajmniej miesiac...a ogolnie 4-6tygodni,,,tyle wyczytalem....nie usuwalem ale chce i zastanawiam sie bo chcial bym co miesiac aby bylo jak najszybciej.

Gość gość
W ogóle robienie sobie tatuażu z imieniem chłopaka czy dziewczyny to uważam za jedną z większych głupot. Potem może przyjść do rozstania i co ? – zostanie się jak Majdan z Dodą którą musiał przerabiać na indianina. Ja swój tatuaż motyla musiałam usunąć bo zaczęłam pracować w takim a nie innym miejscu i był za bardzo widoczny bo na wierzchu dłoni. Ogólnie nie było mi go szkoda bo to też jakaś głupota z młodości. Zabieg miałam specjalnym laserem picosure a robiłam w klinice Zawodny w Szczecinie. Ogólnie wszystko zaczęło ładnie schodzić i została tylko taka jasna plama ale ona ma za jakiś czas wyrównać się z kolorem skóry. Naprawdę też radzę dobrze się zastanowić zanim zrobi się sobie dziarę.

Gość gość
wiem, że to reklama, ale przykład kiepski. W obliczu rozwodu tatuaż to nic bo właśnie można albo usunąć albo zrobić indianina. Ze wspólnego kredytu indnianina nie zrobisz.

Gość gość
Polecam Klinikę Miracki w Warszawie. Idealnie usunęli tatuaż. Nie widać śladu, i nie ma żadnych blizn.

Gość MałgośkaBar
Kiedy usuwałaś tatuaż w Klinice Miracki? Ja byłam jakiś miesiąc temu i byłam bardzo zadowolona. W sumie bym nie usuwała, ale mama mi przemówiła do rozsądku. Kilka miesięcy temu urodziłam córkę i nie chcę, aby ona brała ze mnie przykład w ten sposób. Nie mam już tatuażu i jestem zadowolona z tej kliniki. Trochę mnie pobolewało, ale coś za coś.. cierpł ciało jak się chciało:)

Gość gość
Na ilu zabiegach byłaś w Klinice Miracki ?

Gość miki98
W przypadku takich zabiegów jak tatuaż to ja bym polecała wcześniej znieczulić skórę taką maścią jak Swiss Medical (stąd kupowałam - www.zenn.pl ) chociażby. Ona jest dość mocna, ma sporo lidokainy w przeciwieństwie do takiego Emla gdzie ja osobiście w ogóle tego efektu znieczulenia nie czuję. Wystarczy nałożyć jakoś 30 minut przed, zmyć i można działać.

Gość goki
metoda skinial jest metoda zawodna. przerabialem to i wiem

Gość goki
Wydałem kilka tysiecy na usuniecie tatuazu metoda skinial, a tatuaz nadal jest na skorze nawet po wielokrotnym powtarzaniu zabiegu. zalecam zastanowienia sie nad ta metoda

Gość gość
Również nie polecam metody Skinial. Usuwałam tatuaż około 1,5 miesiąca temu w Warszawie. Wcześniej 3x laserowo i nie było problemu. Tylko że dla mnie za wolno tatuaż ,,schodził". Po skinial mam mega brzydkie blizny!!! Ostrzegam. Stosuje maści i plastry żeby zniknęły i wracam do laseru. WIELKI MINUS dla SKINIAL!!!

Gość Robsonka
ja polecam usuwanie tatuażu w Klinice Miracki - sama tam usuwałam, pare zabiegów to było owszem, ale warto bylo bo przynajmniej nie mam tej niefajnej pamiątki z młodosci! :)

Gość gość
W Warszawie mogę polecić klinikę doktora Krajewskiego przy Puławskiej. Nie potrzeba była dużo zabiegów (na szczęście miałam mały tatuaż), zabieg nie był bolesny, a tatuaż zszedł w całości, nie potrzebowałam coverów.

Gość gość
Ja też usuwałam tatuaż w Klinice Miracki na ul. KEN. Mają tam nowoczesny laser PicoSure, który naprawdę fajnie poradził sobie z moim zielono-czarnym tatuażem :) Zabieg bolał, ale ból do zniesienia. Mniejszy niż przy robieniu tatuażu.

Gość Kokodżambo873
Ja też należę do grona szczęśliwców, którym udało się usunąć tatuaż u dr. Mirackiego - potrzebne było klika zabiegów, ale efekt robi wrażenie!

Gość gość
Sprzedam wam domowy sposób na usuwanie tatuażu ból ogromny ale tatuaż znika. Zwijacie bibułkę z papierosa i przypalacie miejsce dziary rozgrzebujecie to igłą i wyciągacie ze skóry właściwej te drobinki tuszu :D

Gość gość
Decyzja o zrobieniu tatuażu powinna być przemyślana. Ja miałam kiedyś tatuaż i na razie nowego nie robię. Jak cudownego wzoru, człowiek by nie wybrał, to ten tatuaż za parę lat będzie już niemodny . Jeśli chcecie bezpiecznie usunąć tatuaż w Warszawie to warto wybrać się do tego chirurga plastyka http://www.drchecinski.pl/