Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowany2009

5 pierścionków zaręczynowych - pomóżcie, zagłosujcie

Polecane posty

Gość gooooooooooooooooo
Ok, ja wszystko rozumiem. Sama nie jestem za tym, żeby się jakoś specjalnie obnosić z tym ile co kosztowało... bo jest to zwyczajnie niesmaczne. Ale... niezwykle przyjemnie by mi było wiedząc, że mój facet nie poskąpił w tym dniu. Że sam wybadał, wyszukał... Zresztą ja tu nie mówię ile minimalnie czy maksymalnie powinien taki pierścionek kosztować. Wszystko zależy od kandydata. tezkobietaaaa - Facet zarabia ponad 3 000 na miesiąc. Co by go podkusiło, żeby kupić Ci coś taniego? I to jeszcze jako pierścionek zaręczynowy, który będziesz dzieciakom za kilka lat pokazywać.

A dla mnie nie ma znaczenia ile pierścionek kosztuje -ważne by był w moim guście :)

Gość gooooooooooooooooo
Tylko, że cena idzie w parze z jakością i wykonaniem. Nie bez przyczyny różnice pomiędzy jednym pierścionkiem a drugim są tak znaczne. Nie chodzi tylko o markę czy marżę, niestety.

goooooooooooooooo-też masz rację :)

Gość gooooooooooooooooo
:)

Gość niezdecydowany2009
No tak racja. Ja od początku myślałem o kwocie 1000-1500 zł. Słyszy się o tym, że pierścionek to jedna pensja faceta, ale w moim przypadku to byłaby trochę rozrzutność i całkowity brak skromności, bo nie ukrywajmy, że GB to nie PL i mój tymczasowy pobyt tutaj wiąże się z moimi tymczasowymi zarobkami na poziomie 7000-8000 zł netto/miesiąc. W pierwszym lepszym sklepie jubilerskim ceny tutaj często szokują i jak już jakiś trochę tańszy, to krzywią się jeśli pytam o certyfikat, a jest to ważne, bo czemu mam dać zarobić oszustowi, który zamiast diamentu wsadzi mi coś innego równie ładnego. No a swoją drogą podałem Wam już link do pierścionka za ponad milion złotych na Amazon, to teraz może coś z drugiej strony. 13 funtow / około 60 zł: http://www.amazon.co.uk/Silver-Engagement-Ring-shoulders-R/dp/B0015Y7QSO/ Tak tak ... on jest w dziale pierścionki zaręczynowe w tym sklepie internetowym :)

Niezdecydowany -a wiesz , co podoba się Twojej narzeczonej ? Bo to jest najważniejsze ;)

Gość niezdecydowany2009
No i zestawienie głosów: 1 ********************** 2 *************************** 3 *********** 4 * 5 *************

Gość niezdecydowany2009
Jedyne co wiem, to że pierścionek ma być delikatny.

To te , które pokazałeś mieszczą się w tej kategorii :D

Gość niezdecydowany2009
Słyszałem, że białe złoto w modzie. Oczywiście to nie jest srebro. No ale jestem ciekaw czy to prawda w sumie... czy obecnie białe złoto podoba się Wam?

Ja bardzo nie lubię żółtego złota .

Gość gooooooooooooooooo
I zastanów się czy na pewno chcesz kupować w sklepie internetowym. U jubilera ewentualne poprawki dotyczące rozmiaru (czego nie życzę ;) ) załatwiłbyś od ręki. Oceniłbyś jak prezentuje się kamień, bo czasami tajemnica tkwi w dobrze zrobionym zdjęciu czy obróbce komputerowej. I koniecznie żądaj certyfikatu. Nie po to za to płacisz, żeby po latach okazało się, że kamień się porysował, pokruszył czy wypadł... bo był zwykłym "szkiełkiem". Oszustów nie brakuje.

Gość gooooooooooooooooo
A ja lubię żółte złoto :) Ale faktycznie teraz coraz więcej kobiet ma zaręczynówki z białego złota. Ja na Twoim miejscu podpytałabym się przyszłej narzeczonej co lubi. Albo możesz wywnioskować z tego co nosi czy co ogląda na wystawach sklepowych ;)

gooooooooooooooo- i stąd o gustch się nie dyskutuje ;) :D

Gość gooooooooooooooooo
Święta prawda ;) Dlatego troszkę się dziwię autorowi tematu, że zamiast zrobić dobry wywiad... pyta się obcych bab o zdanie ;)

To fakt ;) Niezdecydowany -podpytaj dyskretnie ;) Narzeczoną .Może pokaż kilka propozycji -będziesz miał pewność ,a Ona potem radość z noszenia wymarzonego pierścionka :D Powodzenia :)

Gość niezdecydowany2009
No chyba jej dam link do tego tematu :)

Gość gooooooooooooooooo
Tak to nie będzie niespodzianki... ;)

Gość ejbisi
Ja jeszcze chce oddac głos na 1 :) dwójka wygrywa a mnie sie ona kompletnie nie podoba :o

Gość uyguyfytd
5

Gość kxfmdkfvmdk
Najbardziej podoba mi się nr 2. Drugie miejsce przyznaję numerowi 3 - jest delikatny i klasyczny.

Gość inesssKA 25
1

Gość pierwszy zdecydowanie

Gość A wam ptaszek w pupcie
O jeny wszystkie są jednakowe..

Gość terrrra
1