Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paweł35

Jestem bezpłodny. Czy moge adoptowac siostrzeńca nie bedac w związku małżeńskim?

Polecane posty

.. Pawel, jesli nie adopcja to zawsze mozesz byc jako Rodzina Zastepcza. Dotyczy to sytuacji w której jedno z rodzicow nie zrzeka sie rodzicielstwa. Piszesz, ze to nie chec posiadania lecz pomoc... wiec w taki wlasnie sposób mozesz pomoc siostrze, a przedewszystkim... Wiktorkowi, bo tu chodzi o dobro dziecka. Pozdrawiam.... i chętnie bede sledzic dalszy tok wydarzen...

Gość savona ..
nie poddawaj sie Pawle, trzymam za ciebie kciuki :) oby takich cudownych ludzi bylo wiecej! mam nadzieje ,ze nie rozpaczasz nad swoja bezpolodnoscia. Jesli spojrzec na to z perspektywy siostrzenca, to dla niego taki wujek jest jak gwiazdka z nieba :D

Gość autorze ty myślisz tylko o
swoich potrzebach posiadania dziecka. Całkiem zgłupiałeś bo nie możesz miec własnych, teraz zamiast na mówic siostre by brała odpowiedzialnosc za swoje czyny, to wolisz jej właściwie można to tak ując porwac dziecko.

Gość Paweł35
Ja nie myśle tylko o sobie, myśle przede wszystkim o siostrze i jej dziecku. Rozmawiałem z nią dzisiaj, ona powiedziała mi że nie chce go bo dziecko marnuje jej życie, ja postanowiłem jej akurat pomóc w ten sposób. Z Wiktorem chyba raczej nie bedzie problemów, ale czeka nas jeszcze spotkanie z psychologiem i poważna rozmowa z rodzicami. Jak ja mam im to wyjaśnic? bo wiem że dla nich to będzie szok.

Gość anolusan
Pawle jesli osoba wskazuje ciebie jako osobę mająca poprowadzić piecze nad jej dzieckiem czy je adoptować to związek małenski nie jest do tego potrzebny. Tymbardziej nie jest on potrzebny przy adopcji dziecka wsród osób spokrewnionych. Musisz tylko wykazac sądowi ze podołasz trudom wychowawczym. Jesli matka dziecka żyje wskazuje w sadzie ciebie jako rodzica adopcyjnego przy czym sama zrzeka sie praw. Związek małzenski nie jest prawem wskazany jako podstawa do bycia rodzicem. Pozdrawiam jesli chcesz wiedziec wiecej to naspisz na adres eska30@o2.pl

Gość slodkaminnka
hej gdzie mieszkasz? Ja zastanawiam sie nad tym, zeby zwiazac sie z kims kto ma dziecko a to dziecko nie ma matki. Jak chcesz to napisz slodkaminka malpa gazeta.pl

Gość sryśka
jestem samotną matka urodzilam dziecko jak miałam właśnie 18 lat było mi cięzko ale nigdy nie powiedziałam że dziecko zmarnowało mi życie mogłabym powiedziec wrecz przeciwnie dla mnie stała się zyciowym drogowskazem to przykre co piszesz o swojej siostrzenicy a moze jeszcze potrzebuje czasu żeby oswoic sie z ta sytuacja w jakiej się znalazła nie mnie to w tym momencie oceniać adopcja hmm .. to by było bardzo szlachetne z twojej strony ale musisz tez pamiętac ze wziąłbyś na siebie trud wychowania a to zobowiązuje . Bo w dziecko nie wystarczy tylko inwestowac trzeba je przede wszystkim kochac .Niewiem szczerze mówiac jak to jest od strony prawnej ale myśle ze da sie tak zrobić najlepiej skontaktowac sie z osoba kompetentna -prawnikiem i rodzicami dziecko myśle ze oni będą mieli w tej kwestii decydujące zdanie

Gość sryśka
wyjaśnic .. powiedz wprost że jesli nie chcą dziecko to ty jesteś gotów przejac wszelkie obowiązki i zajać sie nim albo to nimi wstrząsnie i wzbudzi jakieś uczucie i odpowiedzą ci kategorycznie nie albo przemyśla i stwierdzą ze to dobry pomysł (jeżeli nie chce tego dziecko w takim razie dla nich to dobre rozwiązanie i myśle ze dla dziecka równiez jeśli oni nie sa na tyle odpowiedzialni żeby stanąc na wysokosci zadania )trzymam kciuki pozdrawiam