Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

baska1965

allegro

Polecane posty

Witam , pewnie uznacie , że jestem nieodpowiedzialna i wogóle, ale ryzykuję i oczekuję porady, otóż wczoraj przeglądałam na allegro ciuszki i na chwilkę odeszłam od komputera zalogowana, wtedy moja 7- letnia córka kliknęła kup teraz na aukcji sukni ślubnej, cena sukni 1700 zł, napisałam zaraz gdy sie zorientowałam maila do sprzedawcy, w którym wyjaśniłam zaistniała sytuację , próbowałam dzwonić, jednak ani nie odbiera ani nie odpisuje, nie wysłałam formularza opcji dostawy. Naczytałam się , że może to się skończyć sądem i strasznie się boję, dodam , że nie stać mnie na suknię, ktoej nie potrzebuję, jestem załamana

Próbuj się z nim kontaktować dalej.Maila na pewno odczyta bo tak mu przyjdzie Twoje zgloszenie a wtedy odczyta że nie chcesz bo nie ty klikalaś.Mialma podobną sytuację.Zamówilam coś dla koleżanki.Ona sie rozmyślila i balam sie że mogę mieć poważne problemy ale napisalam wyjaśnilam i bylo ok. Trawfilam na wyrozumialego czlowieka ;) może w Twoim przyapdku też tak będzie ;)

dziękuję za odpowiedż , najbardziej mnie teraz dręczy brak kontaktu, niech mi nawet da 100 negatywnych komentarzy, ostrzeżeń,niech nawet allegro moje konto zawiesi, byleby nie kierowal sprawy do sądu, napisałam w mailu , że jeszcze dziś mogę mu zwrócić prowizję, bo takową musi zapłacić allegro, jestem przerażona, nie zamierzam brać kredytu na przedmiot, któregonie potrzebuję, pozdrawiam

Gość fredek
teraz jest weekend i naprawdę dużo ludzi w tych dniach nie odbiera poczty > Bedzie dobrze :)

Gość hvj
skoro nie chciałas sukni to po co na nich siedziałas?.bo watpie zeby 7latka sama poszukała suknie slubne...i trzeba kliknąc dwa razy zeby cos kupic....

telefonu najpierw nie odbierał, a teraz ma wyłączony, przeraża mnie to , ale mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz...dziękuję

siedziałam na zwykłych sukienkach, nie wiem może był gdzieś link, kliknęła 2 razy, naprawdę nie potrzebuję żadnej sukni, w życiu bym przecież nie kupiła sukni ślubnej bez przymiarki, na dodatek tam była opcja z aukcja od zł , więc chyba bym wolała licytować , niż dać od razu 1700zł, naprawdę kupiła ją moja córka.

Gość fredek
wierzymy , przynajmniej częściowo :P nie musisz się tłumaczyć :D

to była odpowiedż do hvj, nie tłumaczę się , tylko wyjaśniam, dziękuje za odpowiedzi

baska - moim zdaniem kupując tą suknię podpisałaś tzw., \"umowe\" ze sprzedającym, ale prawo konsumenckie informuje że każdy kupiony towar możesz zwrócic bez przyczyny do 14 dni od zakupu - chyba, że innaczej sprzedawca zaznaczył na swojej aukcji lub stronie \"o mnie\". POWODZENIA zawsze możesz napisać do allegro ze skradziono Ci konto i nie wiesz czy ktos czegos nie kupił :)

Gość pokrzywdzona na allegro
własnie chciałam założyć nowy topik ale podepnę się pod tego o ile pozwolisz ;-P co do Twojej sytuacji, to bądź dobrej mysli; ale kontaktuj sie dalej; może komórka po prostu "padła"; w życiu lubia sie pojawiać takie zbiegi okoliczności; ja sama chciałam napisać, że o ile staż mam niewielki na allegro (40) jest mi smutno, bo dostałam pierwszego "neutrala"; i posłuchajcie za co: wystawiłam przedmiot, była już oferta kupna i tradycyjnie w ostatniej minucie ktoś ją przelicytował; od tego momentu CISZA... w komentarzach (15) osoba miala już 1 negatywa za to, że kupiła i się nie odezwała; na następny dzień wysłałam maila z nr konta; po 4 dniach wysłałam prośbe o kontakt; w tym czasie widziałam, że osoba się logowała na bieżąco (czyli dostęp do neta miała) po 6 dniach sie odezwała przedstawiając historyjkę a końcowo oświadczając, że w związku z tym nie jest zainteresowana zakupem; chodziło jej tylko o niewystawianie negatywa; myślałam, myślałam... ale w końcu wystawiłam neutr. za to, że wcale nie wykazywała chęci kontaktu ze mną; komentarze chyba temu właśnie slużą, żeby wyrażać swoje wrażenie na temat transakcji i ostrzegać ewentualnych kolejnych allegrowiczów; dodam, że nie jestem złośliwa, bo kilku osobom już odpuściłam ale sytuacja kształtowala się zasadniczo inaczej (chociażby tak jak z tą suknią slubną); no i końcowo też dostałam neutr. za co? za BRAK ROZUMU!! powiedzcie, czy czytacie negatywy lub neutrale czy tylko patrzycie na procenty?

Gość ..kigliu
Zaproponuj sprzedawcy ze pokryjesz koszta prowizji i wystawienia przedmiotu

..kigliu nie musi niczego pokrywać, wystarczy że sprdawca napisze do allegro z wyjasnieniem to dostanie zwrot

właśnie dostałam maila od spredawcy:\" Dzień dobry. Jedynym rozwiązaniem dla mnie odpowiednim w tej sytuacji jest droga postępowania według regulaminu Allegro i wypełnienie formularza o zwrot prowizji z powodu nie dokończenia transakcji. Za kilka dni otrzyma Pani upomnienie od Allegro, w którym trzeba będzie podać powód nie dokonania zakupu.\" w sumie cieszę się z takiego rozwiązania sprawy...