Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaraz posypia sie bluzgi

Studia? - tylko prywatne!!!

Polecane posty

Wcześniej też myślałem, że tylko państwowe i państwowe. Skończyłem prywatną i teraz pracuje i zachęcam Was do pójścia na prywatne. Jest na pewno lżej niż na państwowych, po prostu wykładowcy przymykają czasami oko. I wiecie co? Można pracować w zawodzie już na dziennych - to daje naprawdę przewagę nad osobą bez doświadczenia. W mojej obecnej pracy jest dużo po prywatnych, gdzie ludzie jeszcze studiują dziennie. Po państwówkach nie ma nikogo, pewnie nie są w stanie się wyrwać, tak ma moja koleżanka, która wścieka się niezmiernie, bo kończyła państwowe, no ale ZERO dośiadczenia i nikt nie chce jej zatrudnić A dziś doświadczenie to podstawa...studia - papierek Więc jeśli uczelnia to tylko prywatna

Gość kjhgfhh
Zgadzam się z autorem. Wiem po sobie i siostrze ;)

A ja się nie zgodzę z Wami. Pracodawca często patrzy również na to, gdzie się studiowało i są takie szkoły, po których ludzi od razu się odrzuca. Z doświadczeniem zalezy od kierunku.

Gość 31524tfqffk
a jaki kierunek studiowałas?

Gość LOOOOOOOOOOOOOL
Pracodawca patrzy gdzie studiowalas...taaaa moze 10 lat temu....pracuje juz jakis czas i uczelnia nie ma wiekszego znaczenia, powiedz gdzie to tak patrza na ten papierek ? myslisz, ze z panstwowym papierkiem i bez doswadczenia masz jakiekolwiek szanse z prywaciakiem chocby z polronczym dosw? Bo ja nie sadze :D

Gość a mozesz mi powiedziec
jak zalezy od kierunku? Jakie studia daja praktyczne umiejetnosci do pracy? Bo w tym kraju chyba zadne. kupa teorii i stek bzdur nawet na kierunkach technicznych.

Gość felisza
Autor ma sporo racji- bez doświadczenia teraz są bardzo marne szanse na dostanie pracy. Póki co nie spotkałam się z pracodawcą, którego interesowałaby jakoś szczególnie ukończona szkoła. Poza tym prywatne uczelnie często mają innowacyjne, interesujące kierunki, których nie ma na państwowych uczelniach. Co z tego, że skończy się np. kulturoznawstwo na uniwersytecie, jeśli po tym szanse na DOBRZE PŁATNĄ prace są znikome?

Gość a mozesz mi powiedziec
dokładnie kończyc dziś uniwerek to strata czasu. juz lepiej pojsc prywatnie na jakies normalne kierunki.

Gość inesseczkaAAA
Ja kończę w tym roku prywatną uczelnie i już 2 rok pracuje w zawodzie. Także jestem z tego wyboru bardzo zadowolona.

Gość heh2222
popieram :)

Gość czeko czekoladaaaa
ja peirdziele, ta w zawodzie a mzoe powiecie co skonczyliscie ??

Gość pomaranczaaaaaaasss
ja studiowałam prywatnie psychologie w biznesie a moj chlopak bezpieczenstwo higieny pracy tez prywatnie i ja i on pracujemy w zawodzie i mamy sporo do wpisania do cv...

Kierunek ekonomiczny :) - Finanse i Rachunkowość - pracuje jako kontroler kosztów w spolce SA

Gość wawelski
magister to niestety teraz żadne wydarzenie papier jak toaletowy

Gość alfabetagama
ciekawe wlasnie koncze prywatne i sa tak samo o chuja otrzasc jak i panstowowe!! co pracujesz w prywatnej i chetnych szukasz?

nie nie :)

Gość Heliosoqy
Blwersujacy temat, ale przy obecnej dewaluacji wyzszczego wyksztalcenia duzo racji. Procdawca faktycznie woli osobę z doświadczeniem, bo co tutaj dużo mowic absolwent bez doswadczenia to towar "nierodobiony"

Gość a ja jak
ja tez studiuje prywatni i jzu mam duze doswiadczenie i wiem ze teraz liczy sie tylko i wylacznie doswiadzcenie - papierek jest tylko dodatkiem, a bylam na panstwowej uczelni na kulturoznawstwie i dziekhuje Bogu ze sie opamietalam i zrezygnowalam:)

Gość jak sie studiuje gówniane
kierunki to tak można robić 😴🖐️ spróbuj tego na medycynie czy politechnice , a tam jakieś finanse czy inne proste rzeczy to nie wiem po co to się studiuje ;o tego wszystkiego można się w pracy nauczyć

na prywatną uczelnie to trzeba mieć kasę to po pierwsze. Po drugie to, że wykładowcy przymykają oko i można sobie olewać to żadna radość dla mnie. Nie każdy chce się czuć debilem, któremu zaliczą bo zapłacił, a ja bym się tak właśnie czuła. Po trzecie te wasze prywatne kierunki to jakaś lipa. Kierunków medycznych ani z politechniki nie pokończycie prywatnie więc nie ma naprawdę czym się chwalić.

NIEPRAWDA NA KAZDEJ PRYWATNEJ TRZEBA UMIEC ZEBY ZALICZYC O TYLE TYLKO ZE MOZESZ WIECEJ RAZY PODCHODZIC DO ZALICZENIA I NIE WYWALAJA CIE TAK JAK NA PANSTWOWYCH JAK NIE ZALICZYSZ PO PIERWSZEJ POPRAWCE DWOCH PRZEDMIOTOW

Gość nie wiem co wybrav
podajcie kierunki jakie studiujecie ja stoje przed wyborem i nie wiem gdzie pojsc ani na co , a chce tez zaczac szybko w zawodize pracowac

\"MOZESZ WIECEJ RAZY PODCHODZIC DO ZALICZENIA I NIE WYWALAJA CIE TAK JAK NA PANSTWOWYCH JAK NIE ZALICZYSZ PO PIERWSZEJ POPRAWCE DWOCH PRZEDMIOTOW\" No właśnie:O Ja bym się czuła jak debil, a co to nie można się nauczyć, ale ok studia prywatne są potrzebne. Bo właśnie jednemu nauka ciężej idzie i musi 10 razy z jednym materiałem biegać, a drugi załapie i zaliczy od razu albo za drugim podejściem.

no wlasnie i ja jestem wlasnie taka osoba co nauka ciezko przychodzi a papier chce sie miec...

Gość nie wiem co wybrav
a na administracji matmy nie ma? ogolnie zawsze swoja przyszłosc widizłam gdzies w mediach jako prowiec czy cos i gownie chciałam sie w tym kierunku kstzałcic

Gość nie wiem co wybrav
a statystyka bardzo trudna jest? bo ja z matmy to wyjatkowa noga jestem, a jaki jest jescze kierunek humanustyczny , gdzie mozna pracowac w zawodzie?