Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w jaki sposob.

do kociar

Polecane posty

Gość w jaki sposob.

w jaki sosób dbacie o wasze mieszkanie ? gdybym nie miala kotow to moze i bym uwierzyla ze nie "smierdza" ale mam i wiem ze maja swoj specyficzny zapach.. znajomi ktorzy do mnie przychidza zatykaja nosy bo podobno tak smierdzi amoniakiem (koci mocz):o przez to boje sie wpszczac jakichkolwiek ludzi do domu i chociaz pilnuje kuwety i zmieniam zwir tyle ile trzeba bo zapach i tak unosi sie w powietrzu:( czasami kocur naleje gdzies np za lozko i ja o tym nie wiem a te sii tam lezy niewiadomo ile i sobie pachnie:o ostatnio przypodobal sobie miejsce na przedpokoju miedzy butami:o na przedpokoju ktory prowadzi do drzwi wejsciowych i juz od samych drwi smrod sie niesie:( jak jestem w domu to nie czuje ale jak wyjde na dluzej wracam to czuje ten smrod:o nie wiem co robic kocur jest wykastrowany , kotka jeszcze nie a mimo to kocur od czasu do czasu posikuje gdzie chce poprostu niemilo pachnie strasznie w moim mieszkaniu i nie wiem juz co robic zeby sie pozbyt tego smrodu i tego zeby nie sikal mi meidzybutami i na buty i za lozkami:o

Gość kdudtysftfyfsff
nie da sie, ja tez mam kocura i kotke, i smierdzi jak cholera.

Gość w jaki sposob.
nie dobijaj mnie :(

Gość kdudtysftfyfsff
jak dom przesiaknie to po ptokach. Moje sikaja czasem centralnie na fotel:O

Gość w jaki sposob.
cholera:o naprawde nic nie da sie z tym zrobic? co na to twoi znajomi ? moj kocur czesto wlazi na rpanie w alzience CZYSTE i je zasikuje no masakra po prostu potem musze 2 razy prac od nowa wszystko:o my mamy po 2 koty a jaki zapach maj ludzie ktorzy maja po 4-5 kotow nie wyobrazam sobie tego:o

czasem weterynarze nie wycinają kocurom jaj tylko podcinają i one nadal potrafią tryskać stad ten smród, są po prostu różne rodzaje kastracji

Gość sadfa
sprobuj z innymi zwirkami, sa rozne rodzaje i rozne zapachy w obrebie rodzajow, niektore koty nie lubia konkretnych zwirkow

Gość dajcie sobie spokój
mój sąsiad ma kilka kotów w domu i smród jest taki, że aż na korytarzu czuć :o mój kot też niestety sika sobie gdzie ma ochotę, nie dało rady go tego oduczyć.

Gość Extensa
mam kotke od 6 lat,nigdy nie było problemów z zapachem niepszyjemnym. Żwirek ma,nic nie czuc,choc czasem pytam nowego goscia o to. Po prostu samiczki sa czyste,nie zaznaczają terenu wiec nie ma problemu.

Gość sadfa
a jesli wczesniej tego nie robil a teraz zaczal to moze tez oznaczac problemy z ukladem moczowym i warto udac sie do weta

jeśli kot sika w różnych miejscach to znaczy że kuweta stoi nie w tym miejscu co trzeba albo ma brudno albo żwir mu nie pasuje

kocur jak nie jest sam, to nawet wykastrowany bedzie znaczyl tak slyszalem :p

Gość w jaki sposob.
no dobra sika sobie gdzie chce ale jak to zabic? ten zapach ? czym? bo co z tego ze umyje w przedpokoju jak on dalej w to same miejsce sobie nasika:( wzielam 2 ze schroniska koty chcialam je uratowac i teraz sie mecze... to znaczy nie ja najbardziej maz bo ciagle marudzi ze sie wstydzi ludzi do domu wpuszczac i ze mam cos z tymi kotami zrobic:o

Gość właśnie ta
ja mam wysterylizowanego kotka :) ma kuwetę ze specjalnym "zwirem" - wchłaniającym zapach moczu... a w moim domu śmierdzi tylko papierosami :(

Gość w jaki sposob.
przed kstracją zaczal juz znaczy.. mial kolo 6 miesiecy jak go wyciachalismy teraz ma 8 i dalej sobie posikuje:( wlasnie slyszalam ze jak jest kocur z kotka chociaz wykastrowany to sobie siknie:(

Gość dry
musisz wymienić przesikane rzeczy. i zadbać o to aby ten kot jednak nie szczał gdzie mu sie podoba. mój były był kociarzem ale u niego w domu to pachniało lepiej niż u mnie :) nawet na kanapach i ciuchach sierści nie miał - takze da sie.

Gość sadfa
nie probuj walczyc z zapachem tylko z przyczyna. jakiego zwirku uzywasz?

Gość właśnie ta
sumienie k .... i niby gdzie powstaje mu "sperma", ktorą znaczy, jak nie ma jajek????? w jelitach? :)

Gość w jaki sposob.
benka uzywamy... zawsze ma czysto moze nie znaczy terenu ale sobie posikuje no:o za kstarcje placilam 70 zl

Gość sdfghj
znam osoby , które mają po kilka kotów, samców i ślicznie w domu u nich pachnie , u innych nie czuć że mają zwierzęta. natomiast mam sąsiadów którzy mają tylko dwa koty i jak otwierają drzwi to można jajo znieść :O

Gość w jaki sposob.
mi sie wydaje ze jajka ma ze go podwiazala tylko przynajmniej tak u nas wygląda kastracja..

Gość w jaki sposob.
sdfghj o to mi wlasnie chodzi :( chce miec koty i nie chce sie wstydzic zapraszac znajomych :(

no właśnie podwiązanie albo "oberwanie" to jeden ze sposobów niby kastracji ale często nieskuteczny, trzeba calkiem wyciąć jaja i wtedy ma sie spokoj i nie ma smrodu z domu

Gość właśnie ta
w jaki sposob. ...... to daloby się zauwazyc... albo kot ma jajka albo nie?

Gość sadfa
to moze sprobuj jakiegos silikonowego albo drewnianego zwirku. czesto sie zdarza ze koom nie odpowiada zwirek i sikaja po domu, a wystarczy zmienic na inny i problem z glowy; moze tez mu miejsce gdzie stoi kuweta nie odpowiadac jak juz ktos napisal

Gość w jaki sposob.
hmmm nasz weterynarz tylko tak kastruje kocury...