Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martynka z Gliwic

Czy tak jest dobrze.

Polecane posty

Gość Martynka z Gliwic

Moja córeczka ma 3miesiące - i karmię ją ok. 5razy w dniu. szósty raz przez sen ok. 21.30 i potem jak się obudzi ok. 4.00 to daje jej smoczka, no chyba , że marudzi to daję jej pierś - czyli razem 6,7 razy - czy to wystarczy? Zawsze karmilam na życzenie, ale podobno powyżej 5kg. nie powinno się juz karmić nocą. Poza tym ma teraz okres, że ciągle ma paluchy w buzi, więc nie wiem czy jest głodna czy nie. Więc średnio co 3h jej daję. A może ona nie chce ??? Sama już nie wiem. Proszę pomóżcie!!!

Gość Martynka z Gliwic
podnosze

Gość blaalaa bla
nie slyszalam nigdy o takiej zasadzie, że powyzej 5 kg nie karmimy w nocy, moj synek ma skonczone 10 mies i ciagle je w nocy pierś, czasem nawet 3 razy sie budzi

Gość mama z gliwic
mysle ze dobrze... skoro nie jest głodna i nie płacze to nie powinnas dawać jej więcej razy... 6-7 posiłków w ciągu doby jest ok

Gość blaalaa bla
obserwuj dziecię:) jal glodne to dawaj a jak nie to niech sobie spi, samo sie nie da skrzywdzic a jedzenie paluszków to normalny objaw "dorastania" i poznawania swiata

Gość Martynka z Gliwic
no własnie, zawsze wiedziałam jak jest głodna, bo wkładala piąstkę do buzi, a teraz ciągle ma paluchy w buzi, wiec średno co 3h ją karmię - ale nie wiem czy jest głodna czy nie :D

Gość dziecko po skończeniu 6-go mie
siąca nie powinno już jeść w nocy waga dziecka nie ma tutaj nic do rzeczy

Gość Martynka z Gliwic
moja ma 3miesiące i je 1raz ok. 4.00, a to ok. 21.30 to też nie?

moje dziecko w wieku 3 miesiecy nie jadlo juz w nocy, mi akurat latwo bylo ocenic czy jest glodna czy nie, bo karmilam butelka, widzialam ze w nocy zjadala zaledwie 1/4 dziennej porcji wiec posilek to byl zaden, budzila sie bardziej z przyzwyczajenia, stopniowo rozcienczalam jej mleko az dziecko zupelnie zrezygnowalo z nocnego posilku; autorko mysle ze karmisz dobrze, sama najlepiej znasz swoje dziecko, jesli ci sie budzi w nocy i sam smoczek pomaga to znaczy ze dziecko wydluza sobie nocna przerwe bez jedzenia; mozesz tez sprobowac przesunac wieczorne karmienie na godzine lub dwie pozniej; a paluszki w buzi to w tym wieku norma, mysle ze gdyby corka byla naprawde glodna to dawalaby ci glosniej znac:)

Gość nie zmuszaj jej do jedzenia
widocznie taka ilośc najzupełniej jej wystarcza...i ciesz sie ze mozesz spokojnie przesypiac noc.;)

Gość ja bym sie cieszyla
gdyby dziecko nie chcialo jesc w nocy i spokojnie ją przesypiało a nie wyszukiwala wyimaginowane problemy.

Gość Martyna z Gliwic
Też tak myśle, dzięki. Jak w nocy dostanie smoka to albo uśnie i wtedy wiem, ze nie jest głodna, natomiast jak nie śpi i ssie tego smoka ok. 30min, to daje jej jeść. Trudno teraz w dzień sprawdzić czy jest głodna, bo paluchy non stop w buzi, ale mysle, że co 3, 3,5 h to w tym wieku akurat:)