Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agacienka

Do ktorego tygodnia ciazy pracowalyscie/zamierzacie pracowac?

Polecane posty

Gość agacienka

Ja jestem w 32 i zamierzam popracowac jeszcze ok 3 tygodni. Moj maz puka sie w glowe i namawia na zwolnienie (jestem nauczycielka chce wystawic oceny). Czuje sie dosc dobrze, ale musze dojezzdac do pracy ok 30 km samochodem a moj maz uwaza, ze to niebezpieczne. Juz sama nie wiem...Tym bardziej, ze nie bede miala przedluzonej umowy po macierzynskim...

Gość joannaww
jeśli czujesz się dobrze to pracuj:) jak rozumiem przeciwskazań również nie masz...ja jestem w 31 tygodniu, pracuję jeszcze do Bożego Ciała i finito, ale nie dlatwego, że źle się czuję, tylko pogoda jest zbyt piękna, to moje ostatnie chwile przed porodem, chcę sobie trochę wypocząc, wyciszyć się:)

Gość aja powiem ci o tak
Ja jestem w 30 tc i zamierzam pracowac do 37 tc.

Gość agacienka
Przeciwskazan nie mam zadnych, gdybym miala na pewno bym nie pracowala.

Gość joannaww
to pracuj ile uważasz:) męza nie słuchaj, bo sytuacje niebezpieczne mogą cię spotkac wszędzie, mój też kreci nosem i najchętniej to by mnie widział na zwolnieniu od 6 m-ca ciąży:-o tymczasem prawda jest taka, ze w pracy czas szybciej mija i nie ma rózwnież go zbyt wiele na głupie myśli.

Gość katarina to ja
zalezy jaka praca i jak sie czujesz........ ja nie potrafie nie pracowac,siedzenie w ciazy w domu by mnie dobilo.... ja pracowalam do konca w czwartek bylam w pracy jeszcze a w piatek rano o 10;20 moja Misia byla juz na swiecie

Gość a co uważacie
na temat pracy w gastronomii, ja pracuje na kuchni, jest lato i strasznie duszno wkuchni, opary z olleju, czasem trzeba cos dzwigać no i przede wszystkim wszystkim wszystko szybko, szybko trzeba robic bo klient czeka:( czy mam od razu pójść na zwolnienie ???

Gość sylwiawww
Jestem w 31 tc, chciałabym pracować do końca, mój lekarz i mąż są niezadowoleni, ale dopóki nic złego się nie dzieje chcę pracować.

Gość El Batory
Ja pracowałam do końca. Tak wyszło. Miałam pójść na zwolnienie dwa tygodnie przed planowanym terminem porodu, ale synek nam się pospieszył. Piątek miał być moim ostatnim dniem w pracy, a tu - bach! Zamiast w swoim biurze, wylądowałam na porodówce :)

Gość a co uważacie
a jak w zawodach takich jakl mój? czyli fizyczne? pracowac czy nie? jak wyżej opisałam!!!

ale jak to nie będziesz mieć przedłużonej umowy??? przecież zakład pracy musi przyjąć z powrotem pracownika (za jakis czas oczywiście zwolnić może ale to inna sprawa)