Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ba81sia

Jak używać covera żelu

Polecane posty

Gość ba81sia

Cześć kobietki.. mam problem, a mianowicie chciałabym przedłużyć mojej mamie płytkę bo ma strasznie zgryzioną. Słyszłam że do tego używa się żelu cover albo inaczej kamuflażu. Słyszałam wiele cząstkowych opinii na temat nakładania tego żelu i do końca tak na prawde nie wiem jak go uzyć. czy dać cienką warstwę bondera, czy od razu kamuflaż i czy zostawić wolny brzeg niepokryty a dopiero jak utwardze cover to nałożyc french?? Prosze pomóżcie mi bo juz głupieje...

Gość ba81sia
nie wierze że żadna z WAS nie wie..

Gość fiotelowa
Słyszałaś wiele opinii bo i wiele jest zastosowań takiego zelu. Wszystko zalezy od wymogów producenta. Jesli cover jest ciemny (np. sun flower lub masked silcare) to musisz nałozyć dwie warstwy oczywiscie w takim przypadku nie dajesz go w miejsce gdzie będzie white. Jeżeli cover jest jasny lub lekko przexroczysty (brzoskwinia od dekorynki np.) spokojnie możesz nałożyc jedna grubszą warstwę równiez z uwzględnieniem miejsca na białą końcówkę A co do bondera to ta powinnaś go dac chyba że producent uważa stwierdza że cover jest żelem jednofazowym budującym wtedy od razu możesz położyć na płytkę. Ps jeśli twoja mama ma zgryziona płytke polecam pracę na formie