Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyrodna córka.

Nienawidzę Dnia Matki.

Polecane posty

Gość wyrodna córka.

Wkurzyłam się jak nie wiem. Nienawidzę Dnia Matki. Nigdy nie miałam szczególnie dobrych relacji z moją mamą, tak jak np. moje młodsze rodzeństwo. Co roku staram jej się coś dać co wpasuje się w jej gust. Raz jej dałam książeczkę z wierszami o mamie, myślałam, ze jej się spodoba. Przyjęła to bez uśmiechu na twarzy. Innym razem dałam jej perfumy. Powiedziała wprost, że zapach jej się nie podoba. W tym roku dałam jej po prostu czekoladki ze słowami \"Wszystkiego najlepszego mamo\". Przyjęła, ale wtrąciła sie babcia, że co to za prezent skoro mamy nawet nie uściskam, ani nie ucałuje. Z miejsca popsuł mi się humor. Mama powiedziala, że o prezent wcale nie prosiła i że moze mi go zwrócić. Zdenerwowałam się na maksa i poszłam do siebie. Jak mogą ode mnie wymagać, że będę ściskać i całować matkę, skoro ona sama rzadko mnie przytulała nawet gdy byłam dzieckiem? Słowa \"kocham\" wypowiedzianego od tak nie usłyszałam od niej nigdy, chyba, że sama o to zapytałam, to wtedy coś tam mruknęła. Nie nauczyła mnie okazywać uczuć, więc niech nie liczy na to, że padnę jej w ramiona. Tym bardziej, że codziennie wynajduje sobie nowy powód, żeby się nie odzywać do mnie i dać mi do zrozumienia jaka jestem zła córka. Sama spodziewam się niedługo dziecka i mam nadzieję, ze nigdy nie będę taką matką jak moja.

Gość Karta biblioteczna
witaj w klubie

Gość bardzo ładna
A wiesz, trochę jakbym czytała o sobie...Co prawda mojej matce nie mam aż tak dużo do zarzucenia, ale też ma swoje za uszami. Nawet nie mówię do niej mamo tylko Wanda, po imieniu. Z mojej też zawsze musiałam wyciągać deklarację miłości, sama z siebie nigdy nie powiedziała. Nie, moja matka nie jest zła, po prostu była bardzo oschła. Widzę, że teraz to się zmienia, jest aż za słodka, tak jakby chciała nadrobić starcony czas...Na pewno będziesz dobrą mamą :) Być może nawet zbyt pobłażliwą, nadopiekuńczą, sypiącą czułościami bez umiaru. Przynajmniej ja się na tym łapię :p Pozdrawiam i uciekam kąpać moją małą.

Gość smutne ale dobrze ze
wyciagacie konstrukcyjne wnioski i w waszych rodzinach bedzie inaczej.

Gość jesli mozna wiedziec
a ja kocham swoja MAMULKE,bo jest najcudowniejsza na swiecie!!!Zycze Wam byscie swoim dzieciom dawaly mnostwo milosci,wtedy wyrosna na cudownych ludzi:)

ja tez za tym dniem nie przepada,bo uwazam,ze nie mam za co mamie dziekowac,ja sie po prostu jej boje,ciagle mnie ocenia,ciagle wszystko robie zle,i dzis jak mialam do niej zadzwonic z zyczeniami,to az mi sie rece trzesly,i nie wiedzialam co powiedziec.