Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kielichowaa

Gerbery - tylko leniuchy tym karmią

Polecane posty

Gość To nie sa pierdoly
Takim iak autorka nic hie udowodnisz. dlq takich nie ma zadnego autorytetu. one wiedza lepiej! Matki karmiace Gerberami to leniuchy!!!! a ja wolalam byc leniem niz martwic sie codziennie czy aby zdrowo dziecko jada! wszystkie moje dzieci wychowalam na gerberach. zyja. nie choruja. Sa inteligentne i wysportowane. cos dodac?

Gość ale pojęcie o witaminach
no mleko matki akurat jest najlepsze i żadne inne go nie zastąpi. Ale broń Boże dla 4 latka:-)

Gość ja 1987
a ja karmie hippem i wcale nie czuje się leniwa... ha

Gość A czy leniwa to cos zlego
Ja lubie zyc na luzie spokojnie mam czas i mam w dupie co o mnie mowia takie madralinskie paniusie co to wszystkie rozumy pozjadaly!

Gość no to wolę być leniwą
mamuśką niż cierpiętniczą, wypruwającą sobie zyły matka -Polka! :D

Gość to lepeij byc leniwym
ale szczesliwym niż takim zgorzkniałym, pełnym jadu ale oczywiscie "wzorową" mamuską jak autorka.

Gość ja karmie i tym
i tym :D a musze powiedziec ze sloiczki mu bardziej smakuja i uwazam ze sa zdrowesze niz te twoje marcheweczki !!!

Gość nie ma to jak robic
z igły widły.:P

Gość o kurka wodna
Tak , autorka ma rację , słoiczki są popularne bo są fast , taki fast food dla niemowlaków . I możecie zasłaniać się tym ze ekologiczne i super zdrowe warzywa :O Przyjrzyjcie się dokładniej etykiecie . Tylko te z napisem eko (oczywiście droższe ) sa z warzywami z ekologicznych upraw . A poza tym jaką wartość może mieć warzywo stojące w szklanym słoiku na półce sklepowej przez kilka miesięcy , często narażone na działanie promieni słonecznych które niszczą witaminy :O To propaganda firm z produktami dla dzieci - ze słoiki są super zdrowe i lepsze od świerzych zup :O

Gość Po to kupuje zeby miec czas n
a relaks, kosmetyczke, fryzjera itp... i dla męża byc super babka! A tak stac przy garach... Lubimy cos upichcic w weekendy - czasy sie zmieniaja!

Gość proponuje zeby autorka
tego topika spozytkowala swoją energię na wyprodukowanie tony zupeczki z marcheweczek,groszków i mieska zamiast produkowala sie na forum.:classic_cool:

Gość mi mala tak przyznaje
i jestem z siebie dumna zarozumiala istotko.:D

Gość ano wlasnie chcę miec
czas na inne sprawy a nie tylko na pichcenie dziecku jedzenia.

Gość mama 22
przepraszam ale gdzie ty masz w supermarkecie promienie słoneczne...

Gość mi mala jak zwykle musiala
sie wtracic, choc sama nie ma dzieci i nie ma pojecia co jest napisane na sloiczku gerbera, hippa czy innego dania dla dziecka...Boze, ta dziewczyna chyba nic innego do roboty nie ma tylko wtracac sie w tematy, o ktorych nie ma zielonego pojecia. Wiecznie tu przesiaduje, na forum dla matek i udziela swoich madrych rad matkom z doswiadczeniem :D:D I pisze to jak jeszcze nie-mama, choc juz niedlugo, ale czynnie nie udzielajaca sie w dyskucji, bo po prostu nie mam jeszcze pojecia o sloiczkach, ich skladach, rodzajach i innych, ale mala mi oczywiscie wszechwiedzaca wszystko wie :P

Ja mojej kupuje czasami ale to tak 2-3 razy w miesiącu i jak już to deserki, zupy robię bo mam swoje warzywa i żal mi wydawać kasę na słoiczki, ale jak jeszcze warzyw nie miałam to częściej kupowałam słoiczki i w zimę jak coś to też będę kupować czasem. Ja tam się przyznaje że jestem leniwa:P Jak nie chce mi się robić obiadu to jemy na mieście albo pizze zamawiamy. Dużo rzeczy też mrożę żeby później tylko odgrzać. Młodej tak samo, mrożę rosołek, później tylko dorzucam warzywa, mięsko, albo gotuje jajko na szybko, a jak już na prawdę mi się nie chce to daje warzywo albo owoc w rękę :)

Gość o kurka wodna
mama22 - w supermarkecie nie ma , ale nie wiesz jak sa przechowywane na magazynach zanim trafią do supermarketu , Nie tylko w supermarketach zresztą są słoiczki w wielu mniejszych sklepach też . Nie jestem całkowitym przeciwnikiem słoików , są dobre na wyjazdy, czy wypad całodniowy do parku a argument z czasem dla siebie jest żenujący , chyba nigdy nie gotowałyście obiadu dla dziecka . 5 minut obierania , potem się samo gotuje , tylko blenderem zmiksować i gotowe :O

Gość popi
mi mała - przecież są sklepy z żywnoscia organic, ja prawie wszystkie miesa i warzywa kupuje z takim oznakowaniem, nie wiem na jakich Wy zadupiach mieszkacie ze nie ma ani jednego sklepu z ekologiczną zywnoscia? o ile sie nie myle to mi mała mieszkasz za granica, to wiec co sie wypowiadasz o polskim zadupiu... do twojej wiadomosci w nie kazdym miescie sa sklepy z eko zywnoscia, a poza tym to sa produkty na nie kazda kieszen

Gość mi mala ma na wszystko czas...
bo nie ma dziecka! nie mamy o czym rozmawiac

Tak sie składa, ze mieszkam w mieście, gdzie są produkowane gerbery. Niejednokrotnie zdarzało sie, ze podawałam je dzieciom. Kupowałam je w sklepie przy zakładzie produkcyjnym. Dzieci sa zdrowe i wspaniałe. Droga autorko, skoro uważasz, ze zupki w słoiczkach to \"syfy\" to nie dawaj ich dziecku, tylko kupuj \"warzywka z warzywniaczka\" i gotuj własne. Kazda z mam ma swoje racje, taka dyskusja jest jałowa i nie prowadzi do niczego. Po co takie głupie gadanie. Rób co uważasz za słuszne zamiast użalać sie i obrażać matki, które nie zgadzają sie z Tobą

Gość mi malą trzepie z tego powodu
że inni mają odmienne zdanie od jej samej czyli "pani wszechwiedzacej".:D

Gość wszystko jest dla ludzi
...kwestia rozsądku i umiaru :P i ten cały spór jest bezsensu, bo to SKRAJNOŚCI są złe :P

Gość nienawidze takich durnych bab
co kogo obchodzi co daje do jedzenia mojemu dziecku?

wiesz mi mala?im sie wydaje ze jak czlowiek nie ma wlasnych dzieci to nie widuje znajomych z dziecmi czy chociazby czlonkow rodziny z maluchami.ja akurat mam brata i siostre cioteczna.i zona brata ciotecznego to ich dziecko karmila takim byle czym.szkoda slow.

Żeby się na ten temat wypowiadać trzeba samemu przeprowadzić badania w laboratorium :) Przepraszam mi mała, ale twoje pyskówki, że tak to nazwę mnie śmieszą :) Pracowałaś przy badaniach takiej żywności ? że wiesz ile witamin będzie a ile "wyparuje" po "odstaniu" słoika na sklepowej półce ?????? Nie ? To się nie wypowiadaj :)

Gość do mala mi
mieszkam nie w malym miescie bo 100 tys mieszkancow ale u mnie nie widzialam zadnego sklepu gdzie mozna kupic ekologiczne warzywa albo mieso ty chyba mieszkasz za granica bo mam siostre i owszem ona kupuje organic tak to sie nazywa

Gość butelki z plastyku
Napoje w plastikach groźne dla zdrowia Napoje z plastikowych butelek są szkodliwe Picie napojów z plastikowych butelek może być niebezpieczne dla zdrowia. Zwiększają one niemal o dwie trzecie ilość związków chemicznych w organizmie, które wpływają na hormony płciowe - twierdzą amerykańscy naukowcy. Bisfenol A, który sam przypomina żeński hormon estrogen, wykorzystywany jest do produkcji opakowań do żywności i napojów, a także butelek do karmienia dzieci. Naukowcy z Harvard School of Public Health (HSPH) stwierdzili, że u osób, które przez tydzień piły tylko z plastikowych butelek zawartość bisfenolu w moczu wzrosła o 69 proc. Szkodliwe butelki dla niemowlaków Szczególnie szkodliwe jest podgrzewanie plastikowych butelek podawanych dzieciom. Wzrost temperatury powoduje, że niebezpieczna ilość trujących substancji przenika z plastiku do cieczy. - Dzieci mogą być szczególnie wrażliwe na Bisfenol A, co może prowadzić do zaburzenia pracy gruczołów hormonalnych - mówi jeden z uczestników badań, Karin Michels. Wcześniejsze badania wykazały, że wysoki poziom bisfenolu A w organizmie prowadzi do wad wrodzonych, problemów ze wzrostem i zwiększa ryzyko chorób serca i cukrzycy. Ostatnie badania naukowe dowodzą, że skutkiem działania bisfenolu A jest otyłość. Reaguje on z receptorami estrogenu. Według najnowszych badań powoduje zaburzenia psychiczne. U dzieci może prowadzić do zaniku różnicy płciowych, osłabienia wzroku, pamięci i refleksu.

Gość mama 22
ja gotuje dla dziecka w parowarze ale zanim mój syn skończył rok jadł głównie słoiki i to nie chodziło o moją wygodę ale o to że on nie chciał jeść tego co ja mu ugotowałam mimo iż było dużo smaczniejsze... próby przekładania do słoika żeby sie nie pokapował też spełzły na niczym wiec kupowaliśmy mu słoje co wcale nie było takie tanie bo to straszny żarłok był i koszt jedzenia w słoikach to ok 300-400 zł miesięcznie... ;/ owszem słoiki są dużo wygodniejsze ale co za tym idzie droższe... może temat nie jest spowodowany lenistwem tylko zazdrością że inni mają więcej czasu i ich stać na jedzenie"fast"

Gość popi
mi mała - boze kobieto, ale ty jestes ograniczona... zdejmij wreszcie klapki z oczu i uswiadom sobie, ze nie jestes pepkiem swiata - zawsze wiesz najlepiej, czesto wypowiadasz sie na temety na ktore nie masz wiedzy czy doswiadczenia - zajmowalas sie obcym dzieckiem i myslisz ze to jest to samo jakbys miala wlasne - hehehehe

Gość o kurka wodna
nikogo to nie obchodzi co dajesz swojemu dziecku , ale mogę sobie uważać ze słoiczki to nieodpowiednie jedzene dla niemowląt tak jak danonki , czekolada , sól , cukier i wiele wiele innych :P