Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

daria_daria

Formalności związane z kupnem samochodu.

Polecane posty

Witam! Mam pytanie do wszystkich, którzy się orientują w tych sprawach. Niedawno zdałam prawo jazdy i właśnie jestem na etapie poszukiwania swojego pierwszego samochodu - oczywiście używanego i niedrogiego, żeby na razie \"oswoić się z drogą\" :) Przeszukuję oferty, oglądam autka i lada dzień będę się pewnie na coś decydować. Niestety, kompletnie nie znam się na formalnościach związanych z kupnem samochodu! Nie mam za bardzo kogo zapytać, bo wszyscy w rodzinie i wśród znajomych mają samochody od lat i nie są w tych sprawach na bieżąco. Dodatkowo moja sytuacja wygląda tak, że żyję i mieszkam w jednym mieście, a stałe zameldowanie mam na drugim końcu Polski. Bardzo proszę o pomoc i wyjaśnienie krok po kroku, jakie formalności się załatwia przy kupnie auta! Jakie opłaty się ponosi? Jaką umowę podpisuje ze sprzedającym? Kto sporządza tą umowę? Jakie formalności załatwia się w związku z przerejestrowaniem samochodu i gdzie się to załatwia? I przede wszystkim - czy muszę rejestrować auto tam gdzie jestem zameldowana czy mogę tu gdzie mieszkam?.... Wiele mam jeszcze tych pytań i bardzo proszę o pomoc i poradę!

Gość do psychologa zapraszam
DZIWNE NA KURSIE PRAWA JAZDY O TYM NIE MIAŁAŚ ;-o