Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiniusia77

Maj 2009 - starania o dzidziusia

Polecane posty

Witaj Kiara:) Co do tabelki to musisz ja skopiowac i wklejasz ja w miejscu gdzie zazwyczaj wpisujesz tekst no i oczywiscie dodajesz siebie na dole do niej i juz:) A co do sznasy poki nie ma @ to uwzam ze jest! Ja slyszalam o wielu przypadkach ze kilka testow wychodizlo negatywnych a pozniej okazywalo sie ze ciaza:) Trzymam kciuki!

Gość katia5
kiara tabelke trzeba skopiować prawym przyciskiem myszki i wkleić w posta którego będziesz pisała i na samym dole się wpisać:)nie przejmuj sie nie tylko ty nie wiesz paru rzeczy w kompie ja tez się ciągle gubię:) a jeśli chodzi o to czy test nie wykazał ciąży??no wiesz ja nie ufam testom,były przypadki gdzie dopiero w trzecim miesiącu testy pokazały wynik pozytywny ale ja na twoim miejscu poszłabym na betę,jeśli ona nie wykaże ciąży,to niestety znaczy żę ci się rozlegulował cykl,tak jak mi bez przyczyny z 28dnowych cykli porobiły mi się 40 a nawet 48dniowe:)dlatego teraz ta luteina

Gość kiara1_2006
STARACZKI: Nick........Cykl starań........data planowanej @.....wiek.....Miejs.Zam. kiniusia77.........2.....................01.07.2009..... ......24.......Kraków układ słoneczny..5....................05.07.2009..........26..... ...Gorzów wisienka225......3...................05.06.2009........ ...25.......Katowice katia5..............9....................12.06.2009..... .....29.........Konin majaaa22........ 2 .................. 06.06.2009........... 22 ........ Zamość bella22......... 2...................31.05.2009...........22........Kraków ania0383 ......15................12.06.2009........26......Zie lona Góra poznanianka84...1..................11.06.2009........25. .........Poznań Iga................3..............26.06.2009............ .29................Łódź Mila10..............1...........12.06.2009.............2 9............Warszawa madzikowo...........1...............08.06.2009........26 .........Katowice/Pń JaMajka^24.......1.................21.06.2009........... 24.............Łódź anna.s.1........3. ..............14.06.2009.............30.........d olnoślaskie/uk sękata.........1............12.06.2009............... ....24..........Tarnów kiara1_2006........11.......03.06.2009............26............Wodzisław śląski Dzieki dziewczyny chyba jutro pójde zrobic bete pracuje w szpitalu wiec wynik bede miec za godzinke od pobrania i przynajmniej sie uspokoje chyba :-)

No pewnie rob jutro badania, jak jeszcze w szpitalu pracujesz to super! No to czekamy jutro na wiadomosci, i oby pozytywne:)

Gość kiara1_2006
tylko ze juz bete raz robiłam w 34 dniu i wyszło mi 1.29 wiec laborantka powiedziala ze to jest albo bardzo ale to bardzo wczesna ciaza w sumie kilku dniowa albo jej brak ale mysle ze powtorze badania

sękata wiesz myśle ze nie ma co się narazie przejmowac tym wynikiem testu bo robiłas go sporo przed terminem @ a często nawet w dniu spodziewanej test wychodzi negatywny a ciąża jest. czekaj spokojnie, jeszcze jest duza nadzieja ;) ja mam dostać @ w niedziele a jak nie bedzie to w poniedziałek kupie teścik i we wtorek zrobie. Tylko nie wiem czy wytrzymam ten tydzień ;) jak nardzie mam objawy przed @ pobolewa mnie brzuch i jajniki i piersi tez troche - ale tak niestety mam zawsze przed ;/ jedyne co jest inne to wszystko mnie swedzi od kilku dni i doprowadza mnie to do szału.. ale nie wiem czy to można zaliczyć do objawów ewentualnej ciąży ;) widze w tabelce ze sporo nas jest z oczekiwaniem na ten weekend ;) zapowiada się ciekawy ;) mila10, moje kolezanki też juz rodziły w UK i w sumie były zadowolone z położnych ale ja to panikara jestem więc nie wiem czy mi to wystarczy ;) no zobaczymy, ale napewna pierwszą wizyte zalicze w klinice polskiej.. jak wam idzie powstrzymywanie się przed zrobieniem testu ? mnie strasznie korci ;)

kiara wiec szansa jest skoro wyniki mogly oznaczac wczesna ciaze, wiec jutro czekamy na kolejne wyniki anna s ja wlasnie tez panikara, i brak mi mojej polskiej ginekolog tu, no ale wyjscia nie mamy, ale wlasnei slyszalam ze nie jest tak zle, no iplus ze jak urodzisz to n apocztaku przychodzi do Ciebie do domku i Ci pomaga przy dziecku:)No nic zobacyzmy, ale ciesze sie ze nie sama to bede przezywac Ale ja tez zamierzam latac do Polski na wizyty z moja ginekolog A wlasnei wiecei moze cos dziewczynki jak jest z lotami w samych poczatkach ciazy, czy powinno sie ich unikac, czy nie ma to wplywu, chodzi mi o krotkie loty

mila10 - ja słyszałam że latanie nie jest wskazane wogóle w ciąży - chodzi o ciśnienie ktore może pspowodować poronienie ;/ Ja chcę ewentualnie odwiedzac polska klinike tu w Londynie, pomimo ze płatna to chyba i tak taniej wyjdzie niż loty do polski a i moj najdroższy ;) będzie mógłbyc zawsze przy mnie bo do polski napewno by ze mną nie latał ;/ fajnie że jest ktoś, kto też jest daleko od polski i można podyskutować ;D Ty teraz jesteś w Szwecji a bedziesz rodzić tam ?

Anna s ja jestem w Szkocji i tak zamierzam tu rodzic, bo chce byc tu na macierzynski isc i chwilke po porodzie zamierzamy wrocic do Polski, wiec przynajmniej nie bede miala przerwy w pracy. W Szkocji chyba nie ma polskiej kliniki niestety:( Ale jak ostatnio rozmawialam z moja gin powiedziala, ze jak z ciaza jest wszystko w porzadku to nie widzi przeszkod z lotami, ze loty wlasnie ze wzgledu na ta zmiane cisnien nie sa wskazane pod koniec ciazy bo moga wywolac wczesniejszy porod. Kurcze troche sie martwie, bo jesli jednak @ nie przyjdzie to bede miala inny stres bo w przyszlym tygodniu lecimy na krotkie wakacje:(

to ja może napisze obecnie moje objawy: -powiekszone piersi, bolą (ale nie jakos tragicznie, zresztą nigdy nie miałam z tym problemu, właściwie żadko mnie bola przed okresem a przeważnie się tylko powiększają i mnie wkurza bo wypadają ze stanika jak się nachylę) -dziwna ciężkośc podbrzusza, czasem ból jajników naprzemian (ale tez nie jakoś tragicznie, przed okresem nie odczuwam żadnych dolegliwości, zazwyczaj w tej minucie w której mam dostac okres czuje nagle silny ból i nagle zaczynam krwawić, wczesniej nic mnie nie boli) -jestem senna, mogę spać ciągle, szybko się męczę, wejdę 3 schodki i już mam zadyszkę -mam śluz mleczny ale nie leci ciągle tylko co jakiś czas -brzuch mam lekko wzdęty oraz małe wzdęcia ale nic konkretnego do @ zostały 2 dni, test wczorajszy pokazał kreske. Nom, to tka ogolnie u mnie ;)

mila10 ale Ci zazdroszcze, nasze wakacje dopiero za 6 tygodni.. ale ciagle mam nadzieje ze pojedziemy do polski z dobrymi wiadomościami ;) a skoro ginekolog powiedziala ze mozna latac to super, nie ma co sie stresowac.. kiedy planujesz robic tescik ? sękata mam nadzieje ze te troche inne objawy niz przed @ to pozytywna oznaka ;) bedzie dobrze ;)

Witajcie dziewczynki :) widze ze tu tłumy :) Fajnie ze nas duzo jest :) Anna.s.1 ja osobiscie nie przezywałam ciązy poza granicami naszego kraju al bedąc kiedy byłam w irladndi, siostra mojego meza była w ciazy oi jak jej wynik wyszedł pozytywny to biegałam z nią po lekarzach proszac o USG, i wiesz ze jej nigdzie zrobic nie chcieli, powiedzieli ze pierwsze usg dopiero po 3 miesiacu, powiedzieli ze jak dziecko jest zdrowe to do tego czasu przezyje - PALANCI !!!!! Mila ja bym nie wytrzymała - wiem ze to bez sensu oiobiecywałam sobie ze bede robic tak jak mi gin powiedział po 35 dc zrobic test ale to nie jest takie proste wytrzymac tak długo :) Kira widze juzjestes w naszej tabelce wspaniałej ;) super :) życze ci zebys szybko przeskoczyła do drugiej moze nawet juz nie długo :) zrób bete to bedziesz wiedziec na 100% Zgadzam sie z katia testy to róznie pokazują tak wiec beta jest najbardziej wiarygodna.

Sekata według mnie to objawy ciązy :) szczególnie ta cięzkosć w podbrzszu... takie ciągnięcie w dół... Miałam tak samo przy pierwszej ciązy :)vi tez myslałam ze to objaw nadchodzacej @ a kiedy w 40 dc nadl nic sie nie działąo zrobiłam test ale jakos tak bez wiekszych nadzieji no i byly 2 kreski :) Ale niestety nasze sczescie nie trwało długo :( oj smutno mi sie zrobiło.... :( teraz w czerwcu mój maluszek konczył by roczek :(

dziewczynki moje kochane - przeczytalam tylko szybciutko wasze posty,chcialabym kazdej z was powiedziec ze trzymam kciuki za to zeby @ nie bylo i zeby byly dwie piekne grube krechy!!🌼🌼🌼 ja niestety jutro wyjezdzam na kilka dni sluzbowo,nie bede mogla was czytac i do was pisac:( wroce pewnie dopiero w poniedzialek 15-stego czerwca.strasznie bedzie mi was brakowalo,nie zapiszcie za duuuuzo bo nie dam rady przeczytac wszystkiego jak wroce:P biegne sie pakowac i zrobic jakies male zakupy,bo dzisiaj dopiero sie dowiedzialam ze mam jechac.nie jestem kompletnie przygotowana.jak sie troche ogarne z tym wszystkim to jeszcze sie poznym wieczorkiem odezwe na sekundke.tesknicie??:Pbuziaki❤️

dziewczynki przepraszam za te smety juz nie bede.. nie powinam. Sekat zycze ci z całego serca zebys zobaczyła 2 kreseczki ;) wszystkim tego zycze :)

kinia uszy do gory:) jeszcze bardzo bardzo duuuzo razy bedziesz swietowac urodziny razem ze swoimi pociechami:) wisienka-jak tam egzamin?? i jak tam @?:D brak?:D ide bo chyba sie uzaleznilam od tego forum hehe.

heh wiecie już kiedyś, ale bez specjalnych starań miałam takie przeczucie, że jestem w ciąży, ale bez żadnych obliczeń dni płodnych itd, po prostu kochałam się z Mężem i jakoś zrobiłam sobie test a nie miałam żadnych objawów i wyszły 2 kreski, w prawdzie ta druga taka słaba no ale coś było, juz nawet zaczęłam "mieć" objawy ciążowe, potem drugi test i negatywny a potem okres bardzo obfity..aż miałam wrażenie że to poronienie jakie samoistne.... teraz było wszytsko zaplanowane dokładnie więc ciekawa jestem jak to będzie...ale pewnie znowu się zawiode i ta skurczysyńska @ przyjdzie....no ale zobaczymy ;)

Anna S planuje zrobic test w piatek lub sobote rano jak nie przyjdzie @, ale czy wytrzymam. Kiniusia ja wlasnie si eboje czy wytrzymam!!! Sekata cuzje, ze niedlugo przeskoczysz do drugiej czesci tabelki:) Uklad jedz i wracaj do nas szybciutko!!!Pewnie, ze bedziemy tesknic!

ciisza nocna na naszym topiku :) Ja chciałam wam tylko pozyczyc dobrej nocki, i miłego długiego weekendu, dla tych które mają długi weekend. My z mezusiem jutro jedziemy do rodziców, ale wracamy w piatek, tak wiec wtedy sie odezwe :) Trzymajcie sie dziewczynki!!! :)

Cześć dziewczyny!!! Troche mnei tu nei bylo bo mam tera zardzo stresujacy okres w pracy i na studiach, aczkolwiek zagladalam i czytałam co u Was! U mnie wszytsko ok. Jutro mam termin ikresu-oby nie przyszedl ;p Robilam juz chyba 3 testy wszystkei wyszly negatywnie ale były kilka dni przed mesiączką dlatego teraz juz nei zamierzam robi i zobacze co bedzie. Sękata!!! Mam identyczne objawy jak ty! Wszystkie zwłaszcza wielkei drażliwe piersi i mleczna wydzielina mnie zastanawiają bo to u mnie nietypowe ;-) heheh ku uciesze mojego faceta ;-) Oki wracam do moejje znienawidzonej pracy, buziaczki dziewczyny i trzymamy kciuki za siebie nawzajem ;)

hej, ja dzisiaj w sowim pierwszym porannym sluzie zauważyłam jakiś różowawy odcień..hm...

hmmmm ;/ Ja tez przyglądam sie temu wszystkiemu z dokładnością aptekarza ;-) , ale mam anzdieję ,ze niczego czerwonego w najbliższym czasie na zauważymy ;-)

czesc dziewczyny, kiniusia77 słyszałam ze w uk nie robi usg do 3 miesiaca i wogole uwazaja ze jak sie poroni do 12 (chyba -jak nie dalej ) tygodnia to uwazaja ze widocznie ciaza byla za slaba. nie daja nic na podtrzymanie itp.. dobija mnie to.. no ale ciesze sie ze mieszkam w samym londynie i ze sa te polskie kliniki wiec napewno bede tam chodzila chociaz te 3 pierwsze miesiace. wczoraj z ciekawosci poszukalam kilku i znalazlam cenniki - szczeka mi opadla ;( 100 f za wizyte i usg - o moj boze za 500 zł w polsce to by mnie przeswitlili z gory na dol chyba ;) no ale co zrobic, maluszek bedzie najwazniejszy zwlaszcza ze tyle juz na niego czekam sekata trzymam kciuki zeby ten rozowy odcien minął.. i powiem wam ze ja tez ciagle sprawdzam sluz, temperature i zastanawiam sie nad kazdym zakłuciem w brzuchu czy jajnikach.. niestety nic mi nie chce powiedziec czy to ciaza czy nie ;/ do niedzieli to ja chyba zwarjuje ale obiecalam sobie ze tym razem nie zrobie przed terminem @ bo zawsze robilam...

heja no w ciągu dnia już się ten różowy odcień nie pokazał więc nie wiem co to za zmyła była rano..może mi się przywidziało co? :o

napewno, może jeszcze zaspana byłas ;) nie denerwuj sie bo to jeszcze gorzej. wszystko jest napewno dobrze trzymam kciuki ;)

hej dziewczyny! mogę się dołączyć? sękata zarzuciła mi linka do was ;) ja planowany okres mam mieć dzisiaj. 10.06 ;) rano miałam gęsty czekoladowy śluz, wiec bylam przekonana, ze to okres i nie zrobilam testu. ale to minelo i jak bylam niedawno sprawdzic co tam u mnie nowego, to byla tylko kropeczka brazowego sluzu, a reszta biala. hmm no nic jak mnie nie zaleje do jutra to zrobie test rano ;)

witamy nową staraczke ;) fajnie ze dołączyłas im na więcej tym raźniej ;) dopisz sie koniecznie do tabelki. Trzymam kciuku zeby to nie była @ długo się juz starasz o maluszka i wogóle napisz coś więcej o sobie.. masz juz dzieciaczki czy staracie się o pierwsze ?