Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plusomaniaczka_kb

PLUS- zmiana w regulaminie- zerwanie umowy

Polecane posty

Gość Plusomaniaczka_kb

W Plusie zmienił się regulamin, można zerwac umowe bez konsekwencji... i tu mam pytanie. Mam Iplusa, w ramach umowy otrzymałam modem... czy w przypadku zerwania umowy, muszę oddać modem?

Gość napisz coś więcej
jaka zmiana w regulaminie? Ja też mam iplusa

Gość wstyd by mi bylo
tego modemu nie otrzymałaś, ale go zakupiłaś... :O modem zostaje dla ciebie spiesz się, bo masz mało czasu jaki masz cykl rozliczeniowy?

Gość jaki modem
? o czym ty mowisz? o necie? czy o telefonii?

Gość napisz coś więcej
chyba zrozumiałam - tylko tyle, że można zerwać umowę? Myślałam, że coś więcej......

Gość jaki modem
aha iplus, sorry, nie doczytalam

Gość pracownica Plusa
iPlus to net, ale nalezy do Plusa, zmiana regulaminu dotyczy usługi abonamentowej, czyli i telefonu i neta

Gość owca owca owca beee
to dlatego teraz ciągle w play mówią że jak ktoś zmieni regulamin to można zerwać umowę bez konsekwencji ..... :D

Gość napisz coś więcej
ja dostałam modem za 1zł i go spłacam - normalnie jak tel. na abonament. Więc to nie do końca jest tak, że się kupiło.

Gość Plusomaniaczka_kb
dzis dostalam rachunek i mam napisane ze moga zerwac umowe 7 dni od uplywu daty platnosci rachunku z ktorym dostalam owo zawiadomienie.... Platnosc mam do 5 czerwca czyli do ok 12 moge zrezygnowac... i tak sie zastanawiam... Ja chce miec dalej iplusa, bo mi dobrze dziala, ale zagalopowalam sie z cena :D

Gość jaki modem
powiedzcie mi jedno odnoscie tego iplusa.. oplaca sie to brac? jaki jest zasieg? planuje dlugi wyjazd do szwajcarii. to bedzie tam dzialalo? :o

Gość pracownica Plusa
jak macie pytania odnośnie Plusa to odpowiem :) walcie śmiało :)

Gość Plusomaniaczka_kb
Ja dopiero jutro pojde do salonu plusa i sie dowiem... ciekawi mnie co z tym modemem... czy musze go oddawac...

Gość Plusomaniaczka_kb
nie wiem jak w plusie ale w orange za granica normalnie nalicza z roamingiem wiec sie nie oplaca... ale jak ma plus, nie mam pojecia

Gość Plusomaniaczka_kb
pracownica plusa---> musze oddac modem przy zerwaniu umowy? i to tak naprawde BEZ KONSEKWENCJI? ;)

Gość pracownica Plusa
to nie jest tak, że się spłaca modem czy telefon - to KUPUJECIE w promocyjnej cenie abonament nie jest ratą za urządzenie końcowe! zrozumcie to! abonament to opłata za pakiet minut i opłata za możliwość korzystania z sieci i w ramach tej opłaty operator ma obowiązek utrzymywać infrastrukturę i zapewnić usługi na najwyższym poziomie, w miarę możliwości technicznych

Gość jaki modem
pracownica plusa, konczy mi sie umowa. mialam mix plusa. umowe na 42 doladowania po 30 zl. zostaly mi tylko 4. co teraz powinnam zrobic? zostac dalej przy doladowaniach po 30 zl miesiecznie czy bardziej mi sie oplaca przejsc na abonament? pozdrawiam:)

Gość Plusomaniaczka_kb
pracownica plusa---> czyli teoretycznie, zrywam umowe, modem zostaje i moge zawrzec ponowna umowe, na sama karte SIM do Iplusa na rok... Czy tak?

Gość pracownica Plusa
NIE oddajesz modemu, bo jest twój, przecież za niego zapłaciłaś! a że cena była promocyjna, to inna sprawa. umowę z powodu braku akceptacji nowego RŚUT możesz zerwać bez konsekwencji, ale musi być w wypowiedzeniu zaznaczone, że RŚUT - brak akceptacji i jest standardowa procedura rezygnacyjna, 30 dni liczone od kolejnego cyklu, który następuje po cyklu w którym wypowiadasz...

Gość napisz coś więcej
rozumiem, rozumiem. Plusomaniaczko - kiedy dostałaś ten rachunek? U mnie nic nie pisało! Może daj jakiegoś linka do tego regulaminu - lub Pracownico - może ty masz linka?

pracownica Plusa - standard obsługi nie obowiązuje to można pojechac po klientach co? oj nieładnie :)

Gość pracownica Plusa
@Plusomianiaczka - dokładnie tak :) Możesz tak zrobić :) Modem jest twój! @jaki modem - tak naprawdę to telefon na kartę czy to sim+ czy mix+ jest bardziej opłacalny niż abo. chociaż i to zależy. masz firmę?

Gość Plusomaniaczka_kb
Dziś w skrzynce dostałam rachunek i ten nowy regulamin a z drugiej strony włanie to wyczytalam- a nie czytam zwykle czegos takiego... Ja jestem z iplusa zadowolona tylko moze cos tanszego bym wziela....

Gość pracownica Plusa
Emulinek - o co Ci chodzi? Regulamin nowy jest wysyłany od cyklu kończącego się 08.05 zdaje się... albo 04.05... musiałabym to sprawdzić, ale do pracy wracam dopiero po weekendzie :) termin płatności + 7 dni - maxymalny czas

Gość jaki modem
nie, nie mam firmy. prywatnie korzystam i dzwonia do mnie z tego plusa juz kilka miesiecy, pewnie po to zeby mi wcisnac jakis abonament, ale nie odbieram i chyba jednak zostane przy miesiecznych doladowaniach dzieki za odp :)

zmienili opłatę za rachunek szczegółowy i koszty za połączenia do BOK - byc może coś jeszcze, ale nie chciało mi się wałkowac od początku do końca :) co do kosztów na urządzenia końcowe - nie oszukujmy się :) nie ma telefonów za złotówkę :) wystarczy porównac oferty z telefonem i bez, na ofertach bez telefonu oszczędności mogą sięgnąc rzędu nawet kilku tysięcy złotych ... można kupic telefon za gotówkę i jeszcze na liczne przyjemności zostanie - trzeba umiec liczyc, a klientom prawde mówic - ja nie oszukuje i zawsze oferty porównuje, żeby mieli świadomośc :)

Gość Plusomaniaczka_kb
pracownica plusa---> tak jak pisalas musi byc zaznaczone na rezygnacji ze to z powodu braku akceptacji Regulaminu? mam tego dopilnowac, zebym potem kary nie zaplacila, za to ze sama sobie zrywam :D

Gość pracownica Plusa
Plusomaniaczka, z tego co wiem, jak ostatnio, w 2006 roku, był zmieniany regulamin, to były proponowane oferty zatrzymaniowe, być może w ramach takiej oferty obniżą Ci taryfę, ale możesz zrobić tak, jak piszesz... Rozwiązać umowę a potem, po deaktywacji tamtej usługi, zawrzeć nową bez modemu.

Gość pracownico mam pytanie
czy jak z mixa przejdę na abonament - ten najtańszy 25 zł - to dostanę jakiś fajny telefon za złotówkę? Nie musi być jakiś wypasiony - taki do dzwonienia. :-)

pracownica Plusa - a nic tak sobie walnęłam :) bo troszkę się nie zgadzam tym co napisałaś o modemach i telefonach w promocji :) ale spoko, pozdrawiam konkurencję ;) 🌻