Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przygotowac

Przygotowania do ciąży?

Polecane posty

Gość przygotowac

Dziewczynym napiszcie ze swojego doświadczenia, z porad lekarzy, czy jakichs innych informacji jak należy czy możnaby przygotowac sie do ciazy? Chodzi mi o sprawy typu: - zacząć lykac kwas foliowy -wyleczyc zęby -odstawic kilka miesiecy wczesniej tabsy (tego gówna akurat nie biorę, ale tez mi się nasunelo) Jednoczesnie wiecie może czy są jakies zalecenia dla mezcyzny>?

rzucić palenie :-) i alkohol ( osłabia plemniki ).a dla laski to zdrowo sie odżywiać,dużo zielska i owoców ,żadnych fast foodów :-) aaa i dla laski- nauczyć się spać na lewym boku jak się śpi np na brzuchu,bo potem w zaawansowanej ciąży mogą być problemy z bezsennoscia z powodu dużego brzucha :-)

Dla mężczyzny - łykać Salfazin ( na wzmocnienie \"armii\"), dla kobiety - kwas foliowy lub zestaw witamin dla ciężarnych + olej z wiesiołka (ale tylko do owulacji, bo może powodować poronienie) na poprawę śluzu, który ułatwia życie plemnikom. Można również Castagnus (radzę wygooglować sobie cóż to takiego ;) ). No i wiadomo - zdrowy tryb życia + zbilansowana, zdrowa dieta :)

A zęby spokojnie można leczyć także w czasie ciąży :) To w końcu nie choroba tylko odmienny stan ;)

proponuję również zrobić badania na toksoplazmozę, cytomegalię i przeciwciała różyczki - to bardzo ważny temat. Każda planująca kobieta powinna miec to zrobione

Gość lilkaka
Jak ktos leczy bez znieczulenia to niech tak leczy, Ja w życiu nie leczylam bez, wiec w ciązy to neiwskazane

Gość nie łykac
sztucznego kwasu foliowego a szukać go w warzywach i owocach

Przede wszystkim sie zrelaksuj i ciesz się miłością. Im mniej o tym myślisz tym szybciej zajdziesz w ciążę.

Gość manaa30
i dodatkowo proponuje jeśli ktoś ma problemy reumatyczne podleczyć się, bo ja się całą ciąże z "łupaniem" męcze (u nas to choroba rodzinna) i tak będzie do samego rozwiązania, bo nie wolno łykać tabletek i stosować tych mocniejszych maści. aaa i jeśli masz alergie to już w ciąży trzeba uważać, bo odmienny stan może je nasilać. a kwas foliowy trzeba i sztuczny łykać, bo w ciąży potrzeba go o wiele więcej niż jest Ci to w stanie zapewnić odpowiednia dieta, no i produkty bogate w żelazo spożywaj, zeby wyniki Ci potem na łeb na szyje nie leciały. powodzenia