Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slepaczka

rajstopki a rozmiar pomózcie

Polecane posty

Gość slepaczka

jezeli urodze we wrzesniu to zakładam ze dziecko bedzie miało do 56 cm. To w grudniu moze juz miec 68? czy raczej 74? Chodzi mi o to ze chce zakupić rajstopki i nie wiem czy lepiej 74 czy 68. oczywiście w szafie będa tez te mniejsze na 62. Tak więc na zimie jak planuje zakup rajstopek na wyrost lepiej kupić 74 czy 68 starczy? I teraz rozmiar 80. Czy moje dziecko w tym rozmiarze juz bedzie na wiosnę? jak myslicie? na wiosne będzie miało ok 7-8 miesiecy czy takie dziecko ma rozmiar 80 cm czy raczej bedzie nadal te 74?

moja ma 9 msc i nosi 68-74 Każde dziecko jest inne i 10 matek napisze Ci że ich dzieci noszą 80 a 10 że 68:) Niestety ale ciuchy na lato-zimę nie da się kupić na zapas, jedynie te uniwersalne

Gość fiziak150
Rzeczywiście ciężko określić:O Mój synek za tydzień kończy 10 miesięcy, a wciąż wchodzi w rajstopki 62 i nie jest wcale małym chłopcem, bo mierzy około 77 cm.

Gość slepaczka
czyli dziecko 9 miesięczne moze cały czas miec rozmiar 74 cm? czyli ten rozmiar jest najbardziej uniwersalny? moje dziecko urodzi sie na wrzesień więc juz szykuje rajstopki tak do lutego i dlatego nie wiem czy kupić rozmiar 68 czy 74 a co dopiero te 80

Gość fiziak150
Chyba jednak na początek lepiej zacząć od tych najmniejszych, bo dla noworodka te 74 będą zdecydowanie za duże;)

Gość fiziak150
A rozmiarówka dla niemowląt wygląda mniej więcej tak: 0 mies. - 50-56 0-3 mies. - 62 3-6 mies. - 68 6-9 mies. - 74 9-12 mies.- 80 12-18 mies. -86 18-24 mies.-92 24-36 mies.-98

mój synek ma 6 miesięcy i obecnie nosi rajstopki na 74 cm, te na 68 nosił jak miał ok 4 miesięcy. ogólnie ubranka teraz zakładam mu na 74-80 a mierzy 72 cm :) czyli u Ciebie w grudniu powinien wchodzić jeszcze w 68. ale najlepiej będzie jak kupisz po 1 parze każdego rozmiaru, w końcu jak kupisz za duże to kiedyś do nich dorośnie, prawda?

Moja długo chodziła w 56.. oj bardzo długo... 62 parę razy tylko zdążyłam ubrać i wyrosła nie wiadomo kiedy, 68 nosi jakoś od 7msc i od niedawna doszło 74 ale przewaga jeszcze 68 Ale trzeba mieć jeszcze wzgląd na firmę, niektóre firmy 74 nosiła razem z 56, a z innych 56 są dobre dopiero teraz:D

Gość slepaczka
a co ze skarpetkami? stopka 8-10 cm starczy ?czy na zime moze lepiej więcej rajstopek kupic niz skarpetek?

Oj skarpetki to moja namiętnie ściąga i mało kiedy w nich chodzi więc ja polecam rajstopki na zimę

tak naprawdę to na zapas nie bardzo można kupić, gdyż nie wiadomo jak będzie bobas będzie rosnąć, a co najważniejsze to firmy nie trzymajają się wymiarów z jednej firmy możesz zakładać rozmiar 62 a z innej 68 będzie za mały, ja już spotkałam się z takimi przypadkiem ;)