Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miska Kopytka

Katolicki Uniwersytet Lubelski- co sądzicie?

Polecane posty

Gość zaciskaja się pięści
Zaciskają mi się pięści z bezsilności, kiedy Prezydent, a teraz Minister Spraw Zagranicznych mojego kraju wymigują się od wzięcia udziału w obchodach upamiętniających tragedię na Wołyniu. Zaciskają mi się pięści, kiedy słyszę, że KATOLICKA UCZELNIA chce obdarować doktoratem honoris causa prezydenta państwa budującego niepodległość na nienawiści do Polaków i fałszowaniu historii.

Gość macocha dla obywateli
obecna RP jest też macochą dla wielu milionów Kresowian oraz ich dzieci i wnuków, którym w imię tzw. poprawności politycznej wciąż zabrania się mówić prawdę o ludobójstwie dokonanym przez nacjonalistów ukraińskich spod znaku Stepana Bandery i Ukraińskiej Powstańczej Armii, Taka sytuacja owocuje tym, że kolejne ekipy rządowe (niezależnie od etykietki) w milczeniu godzą się na to, aby na dawnych Kresach mogiły setek tysięcy pomordowanych obywateli Drugiej RP były nadal pozbawione nie tylko pomnika, ale i nawet znaku krzyża. I to w sytuacji, gdy na tych terenach pomniki buduje się katom, w tym też esesmanom i i osobom czynnie uczestniczącym w Holokauście.

Skończyłam KUL choć jestem wyznania ewangelickiego. Dobra uczelnia, choć może nieco staroświeckie metody nauczania, przynajmniej na moim kierunku były. No ale nie mam porównania z innymi uniwerkami w Polsce. Teraz pracuję za granicą i nie mam się czego wstydzić po moich studiach. Ogólnie: polecam, Lublin też fajne miasto, raczej nie do życia, ale dla studentów jak znalazł

Gość piernik ma do wiatraka
Katolicki Uniwersytet Lubelski niedługa nada tytuł doktrora honoris causa Wiktorowi Juszczence, który stawia DZISIAJ pomniki bandytom z Ukraińskiej Powstańczej Armii, którzy dokonali ludobójstwa na Polakach na polskich kresach i rzeszowszczyźnie, oraz Juszczenko dązy do tego, aby byłym UPA-owcom nadać status kombatantów na Ukrainie. To tak jakby uhonorować prezydenta Niemiec za to, że dzisiaj stawiałby pomnik Hitlerowi i popierał nazizm i faszyzm :-( KuL to teraz HAŃBA dla Polski.

Zresztą niedaleko KULu jest UMCS a Zresztą tam są jeszcze 3inne uczelnie! Ale chyba najbardziej imprezowa to Politechnika!

Gość www.zal.pl
tytulu nie daje sie za pomniki:p a ze cie to boli to kup sobie ketonal