Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia6oo6oo

zaufac mężowi czy wziąść sprawy w swoje ręce ?

Polecane posty

Gość kasia6oo6oo

Jestesmy mlodymi rodzicami . nie planujemy więcej dzieci . Przy ostatniej wizycie u ginekologa , lekarz zaproponował mi zastrzyki antykoncepcyjne , jednoskładnikowe , poniewaz karmię piersią . Jednak farmakologiczna antykoncepcja ma jedna wadę , przy niej utrzymuje się wage , a ja chcę pozbyć się kilku kilogramow po ciąży . Mąż zapewnił mnie , że nie będzie więcej dzieci . Stosujemy stosunek przerywany i prezerwatywy . Powiedział , zebym mu zaufała , ale ja się troche boję , czasami starczy chwila . . . i jest ciąża . Jak myslicie , zaufac mężowi ? dodam , ze nigdy sie na nim nie zawiodłam . Pozdrawiam

bez przesady, nowoczesna antykoncepcja hormonalna nie powoduje przyrostu wagi:O jesli lekarz ci powiedzial, ze po tych zastrzykach przytyjesz, to spytaj o inna metode.

Gość amkiamiami
a mi kedys lekarz powiedzial, ze nie tyje sie od hormonow, tylko od jedzenia :P

Gość a co miał ci powiedzieć

tyje sie od hormonów, od sterydów i wielu innych laków.

Gość amkiamiami
sorry, ale jakos bardziej wierze lekarzowi :D

Gość kasia6oo6oo
po : 1 . do osoby , ktora nie umie czytać , antykonceocja jednoskładnikowa nie wpływa na pokarm mamy . 2 . Nie chodzi mi o tycie tylko o utrzymanie wagi , a to cos zupełnie innego , 3 . jak sam tytuł wskazuje , chodzi mi o to , czy zaufać mężowi w tej sprawie , czy nie

Gość amkiamiami
na pewno znowu mnie ktos naprostuje, ale moze spirala?

ty musisz to wiedzieć - przecież my go nie znamy! no chyba że któraś jednak go zna :p

chciałabym zdementować że antykoncepcja hormonalna wpływa na utrzymanie wagi. ja brałam azalię przez 4 miesiace przez ten czas schudłam jakieś 9 kg, więc można spokojnie schudnąć :) co do zaufania mężowi, hmmm jakos nigdy nie ufałam prezerwatywą i przerywance. ja zdecydowałam sie na spiralkę. i jestem zadowolona :)

Gość krysia co uczyc sie nie chciał
wkładke sobie załoz i bedziesz miała spokój Mirena najlepsza :-) zero dzieci zero stresu zero tycia i pilnowac ie musisz

Gość zuzka3222223
Ja bym raczej nie ufała mężowi w 100% Stosunek przerywany powoduje wg.mnie jedynie frustracje,a jest mnóstwo par które w ten sposób powiększają rodzinę.Też się zastanawiam nad antykoncepcją (dwa miesiące temu urodziłam dziecko,nie karmie piersią) rozważam spiralę,bo mój ginekolog twierdzi,że jest super,waham się trochę,ale chyba jednak się zdecydujemy ją założyć będę spokojniejsza.

Gość zuzka3222223
Krysia,też myślę o Mirenie,mówisz,że jest ok? Masz ją założoną,napisz coś więcej,plis🌼

Gość jfilkvjclxvc
ja sie wysterelizowalam.i mam spokoj.

kasia6oo6oo nie ufaj. Stosunek przerywany to żadna metoda antykoncepcji, nie wiem ile jeszcze musi być niechcianych ciąż na świecie, żeby to w końcu do ludzi dotarło. Jeżeli oboje nie chcecie mieć więcej dzieci, to nie rozumiem dlaczego chcecie stawiać na tak zawodne sposoby... Porozmawiaj z lekarzem, on Ci najlepiej doradzi. Co do wagi, to z tego co się orientuje, to spokojnie można schudnąć mimo tych hormonów- moje koleżanki też karmiły piersią, a wracały do swojej wagi bez problemu... Pozdrawiam i więcej rozsądku ludzie..

Gość zastrzyki są przestarzałe
zastrzyki to metoda ze sredniowiecza, zmień ginekologa czym prędzej ! teraz są tabletki dla kobiet karmiących, które nie powoduja tycia, a po zakończeniu karmienia możesz brac zwykłe nowoczesne tabsy ja już bym wolała spiralę niż zastrzyki!

Gość rozmnażac sieeeee
młodzi ludzie i zamiast się rozmnażać, bo kraj upadnie to oni chcą stosować antykoncepcję. No nie. Powinno sie zabronić stosowania antykoncepcji tak ja dokonywania aborcji.